زیتون– ۹۷ شرکت آمریکایی، از جمله اپل، فیسبوک، گوگل، مایکروسافت و توییتر با ارائه دادخواستهایی به دادگاه استیناف خواستار لغو فرمان اجرایی دونالد ترامپ مبنی بر ممنوعیت ورود اتباع هفت کشور مسلمان شدند.
این شرکتها که اکثرا در حوزه فناوری فعال و متکی به نیروی کار خارجی هستند، گفتهاند که فرمان اجرایی رئیسجمهور آمریکا «ضربه شدیدی به تجارت، ابداع و رشد تجاری آمریکا میزند.»
این دادخواست به این دلیل مطرح شده که رییسجمهوری آمریکا و کاخ سفید گفتهاند اطمینان دارند این ممنوعیت پس از لغو دستور یک قاضی در سیاتل ایالت واشینگتن، دوباره برقرار خواهد شد.
گروهی از دمکراتهای سرشناس از جمله جان کری و مادلین آلبرایت، وزیران پیشین خارجه آمریکا، نیز روز دوشنبه به صف منتقدان این فرمان پیوستند و از دادگاه استیناف خواستند تا همچنان ممنوعیت ورود را که به امنیت ملی ضربه میزند، متوقف کنند.
پس از اینکه کاخ سفید اعلام کرد انتظار دارد دادگاههای فدرال حکم رئیسجمهور را اعاده کنند، دادخواست این دو ایالت روز دوشنبه به دادگاه شعبه نهم استیناف در سانفرانسیسکو ارائه شد. این دادگاه، روز یکشنبه، درخواست اضطراری وزارت دادگستری آمریکا برای لغو حکم قاضی ایالت واشینگتن علیه حکم ترامپ را رد کرد و از طرفین خواست تا عصر دوشنبه به وقت محلی اسناد لازم را ارائه دهند.
ایالتهای واشنگتن و مینهسوتا نیز گفتهاند که در صورت اجرایی شدن دوباره فرمان ممنوعیت ورود اتباع هفت کشور ایران، سوریه، یمن، سودان، لیبی، سومالی و عراق به خاک آمریکا، «خانوادهها از هم جدا میمانند، دانشجویان دانشگاههای ما بلاتکلیف میشوند و مانع مسافرت خواهد شد.»
دونالد ترامپ شب گذشته در یک گفتگوی تلویزیونی تهدید کرد که بودجه فدرال ایالت هایی را با فرمان های او مخالفت می کنند، قطع می کند.
حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هستهای، در تحریریه روزنامه بحثی…
بیشک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلویها در ایران برقرارشد تاثیر مهمی در…
کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…
ناترازیهای گوناگون، بهویژه در زمینههایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…
۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظرهای بین علیدوست و سروش…
آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…