دنیای امروز بیش از هر زمان دیگر به صلح، مدارا و امنیت نیاز دارد. در حالی که جمهوری اسلامی ایران تمام همت خود را به کار بسته تا بحرانهای منطقهای و بینالمللی را که نقشی در پیدایش آنها نداشته بیاثر و بر اهمیت تلاشهای بیشتر در ایجاد صلح تأکید کند، دولت جدید ایالات متحده امریکا دست به اقداماتی غیرعقلانی نظیر ممنوعیت ورود اتباع هفت کشور مسلمان به این کشور زده که اگرچه فعلاً ناکام مانده و متوقف شده است، اما تصمیماتی از این قبیل تنها به ایجاد چالشها و بحرانهای تازه دامن خواهد زد. هرچند جمهوری اسلامی ایران و مسئولان آن همواره کوشیدهاند چنین تصمیمات نابخردانهای را بیثمر کنند، اما در این میان، علاوه بر دیپلماتهای کشور، نقش هنر و رسالت واقعی هنرمندان را هم نباید در تحکیم و تقویت دوستی میان ملتها فراموش کرد.
«اصغر فرهادی» فیلمساز شناخته شده کشورمان با ساخت آثار قابل تأمل در چارچوب مقررات رسمی کشور، نقشی انکارناپذیر در درخشش نام ایران در جهان داشته است. تصمیم او و سرکار خانم ترانه علیدوستی برای عدم حضور در مراسم اسکار امسال و نشان دادن اعتراضشان به دولتمردان امریکا سبب شد تا اثرِ رفتار افراطیون امریکایی برای بسیاری از هنرمندان و دیگر ملتها روشن شود. دو هنرمندی که در ایران مشغول فعالیت هستند و به شکلی دیگر سخن ملت ما را که صلح، شرافت و غیرت ملی است منعکس کردند. حالا اتحاد کمنظیری را در حمایت از فرهادی و مخالفت با اراده دور از منطقِ دولتمردان تازه روی کارآمده امریکا شاهد هستیم که ظاهراً هنوز نمیدانند جهانِ امروز از ممنوعیتها و دیوار کشیدنها عبور کرده است.
اصغر فرهادی و دستاندرکاران «فروشنده» اسکار را به دست آورند یا نه، دستشان خالی نخواهد بود؛ آنها همان حرفی را زدند که سخن ماست؛ و آن هم جستوجوی صلح و نفرت از کینهتوزی و جنگافروزی است. این صدا با صدای مردم جهان در برابر سیاستهای بدخواهانه، یکی شده است. آنها با اطمینان و ایمان، ادعاهای گزاف دولت امریکا را برای بسیاری از مردم جهان روشن کردند که این دستاورد کمی نیست.
منبع: روزنامه ایران
در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…
بیانیهی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور
رسانههای گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاستهای آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، بهطور…
زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…