ایران گزارش عاصمه جهانگیر را سیاه‌نمایی خواند

زیتون- بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، در واکنش به جدیدترین گزارش گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران، آنرا سیاسی، غیرمنصفانه و مبتنی بر مجموعه‌ای از اطلاعات نادرست و پیش‌داوری‌های ناصواب خوانده و آن را محکوم کرد.
قاسمی همچنین هدف عاصمه جهانگیر را «سیاه‌نمایی وضعیت حقوق بشر جمهوری اسلامی» دانسته و بدون ذکر نام گفت که بسیاری از کشورهای «بانی و حامی» این قطعنامه «از مشکلات و معضلات بی‌شمار حقوق بشری رنج می برند و از کارنامه سیاه و غیرانسانی حقوق بشری برخوردارند.»
عاصمه جهانگیر، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران، در گزارشی جدید تاکید کرد که بهبودی در کارنامه حقوق بشر ایران حاصل نشده است و محدودیت آزادی بیان و تبعیض علیه زنان و اقلیت‌های دینی همچنان ادامه دارد.
عاصمه جهانگیر فقدان قوه قضاییه مستقل، آزادی بیان و تداوم بازداشت‌های خودسرانه را از جمله دلایلی دانست که موجب نگرانی‌های جدی در ایران شدند. گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران دراین گزارش تصریح کرده است،برای هرگونه تغییر قابل توجه در وضعیت حقوق بشر در ایران، می بایست تغییرات عمیق قانونی و ساختاری در این کشور اعمال شود.
بهرام قاسمی تاکید کرد: «بهره‌گیری از رویکرد سیاسی و گزینشی به‌ویژه وقتی به صورت همزمان، جامعه جهانی شاهد نادیده گرفتن موارد نقض فاحش حقوق بشر توسط برخی دیگر از کشورها و گروه های تروریستی مورد حمایت آنها می‌باشد، نتیجه‌ای جز تضعیف حقوق بشر در سطح جهانی در پی نخواهد داشت.»
پیشتر گزارشگر ویژه سازمان ملل در گزارشی با اشاره به وضعیت زندانیان عقیدتی و سیاسی در حال اعتصاب غذا در ایران، از جمهوری اسلامی ایران خواسته بود، هر چه سریع ‌تر و بدون هیچ پیش‌شرطی تمامی زندانیانی را که غیرقانونی بازداشت شده‌اند آزاد کند.
محمدجواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه، در نامه‌ای خطاب به رعد زید الحسین٬ کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، این گزارش را «غیر‌حرفه‌ای» و «تماماً نادرست، ناموجّه و ناامیدکننده» دانسته بود.
جمهوری اسلامی همچنین اعلام کرده که تعیین گزارشگر ویژه حقوق بشر برای ایران را «به رسمیت نمی شناسد.»

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

یک پاسخ

  1. اگر این بعضی کشورها حقوق بشر را نقض نمیکردند نظام مقدس برای توجیه اعمال خود کدام خاک را به سرش میریخت ؟!!

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »