شوراهای شهر و روستا؛ محل سهم‌خواهی احزاب، اشخاص و آقازاده‌ها

زیتون– ثبت نام برخی چهره های ورزشی، هنری و فرزندان چهره‌های اصلاح طلب، برای نامزدی انتخابات شوراهای شهر و روستا واکنش‌های بسیاری بر انگیخت.
علی پورعلی مطلق، دبیر ستاد انتخابات ایران عصر چهارشنبه دوم فروردین به خبرنگاران گفت که تا آن لحظه، حدود ۵۶ هزار نفر برای حضور در انتخابات شوراهای شهر و روستا در سراسر کشور ثبت نام کرده‌اند. به گفته او از میان این تعداد، ۷۹۵ نفر تنها برای سی کرسی شورای شهر تهران رقابت خواهند کرد.
در بین ثبت نام کنندگان افرادی از جمله علیرضا فغانی، داور بین‌المللی فوتبال، صادق موسوی لاری، فرزند عبدالواحد موسوی لاری وزیر کشور محمدخاتمی، محمد رضا عیوضی، خواننده و بیتا سحرخیز بازیگر سینما، مهدی خورشیدی، داماد احمدی نژاد و مشاور او، علیرضا دهقان و عباس سجادی، مجریان تلویزیون، علی سلطانی‌فر، فرزند وزیر ورزش و رضا ایرانمنش، بازیگر، دیده می شود.
حضور چهره‌های هنری و ورزشی در انتخابات شورای شهر تهران در سالهای گذشته نیز سابقه داشت و منجر به راهیابی تعدادی از ورزشکاران مدال آور و یک خواننده به این شورا شد. اما عملکرد افراد غیر متخصص در شورا، بخصوص در خصوص حادثه ساختمان پلاسکو و املاک نجومی پیشتر نارضایتی های برانگیخته بود.
عده ای از کاربران فضای مجازی با هشتگ های #شورای۹۶، #شورای_شهر و #آقازاده نسبت به انتخابات شورای شهر آینده و نامزدهای آن اعتراض کردند.
در بین نامزدهایی که تا کنون برای این انتخابات ثبت نام کردند تا کنون تنها علیرضا فغانی و صادق موسوی لاری به این اعتراضات واکنش نشان داده اند.
علیرضا فغانی، داور بین المللی فوتبال در واکنش گفت که دیگر به سقف رویاهایش برای داوری رسیده است و بازی های جام جهانی ۲۰۱۸ احتمالا ته خط او در داوری، آن هم در سن ۴۰ سالگی می شود و برای همین می خواهد با رفتن به شورای شهر، آینده اش را بسازد.
صادق موسوی لاری، فرزند وزیر کشور دولت اصلاحات نیز توییت کرد«وقتى یک بچه داشتم و پدرم هم #وزیر بود در یک شرکت با ساعتى ٨٠٠ تومن نقشه کشى میکردم امروز که کاره اى نیست به #رانت متهم شوم خیلى سنگین است» او در توییتی دیگر مدعی شد «به ضرس قاطع عرض میکنم که سوابق و دانش و #تخصص مرتبط باشوراى برخى از #جوانان از #مدیران #نسل_اولى وزین تر است. #انتخابات #شوراها»
با بالاگرفتن اعتراضات نسبت به نامزدهای انتخاباتی اصلاح طلبان برای شورای شهر چهارم، محمدجواد حق‌شناس، عضو شورای عالی سیاست گذاری اصلاح‌طلبان وعده داد «به عنوان عضو شورای سیاستگذاری اصلاحات خواسته های شما در مورد #شورای_شهر و نگرانیتان از برخی ثبت نام ها را به #شورا منتقل میکنم. #شورای_پاک» او همچنین پیشنهاد کرد تا کاربران با هشتگ شورای_پاک به استقبال لیستی کارامد برای انتخابات شورای شهر پیشرو بروند.
اگرچه که تنها آقازاده ها و ورزشکاران نبودند که برای این انتخابات ثبت نام کردند. شهربانو امانی، نماینده پیشین مجلس و مشاور فعلی معصومه ابتکار، مرتضی الویری، شهردار پیشین تهران، محمود علیزاده طباطبایی، وکیل دادگستری و محمد علی زم، رییس پیشین سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در میان داوطلبان دیده می شوند.
زهرا صدر اعظم نوری، شهردار منطقه ۷ در دوره کرباسچی که از او به عنوان نخستین شهردار زن یاد می شود نیز به عنوان نامزد اصلاح طلب ثبت نام کرده است.
ابراهیم اصغرزاده، فعال سیاسی و عضو پیشین شورای شهر تهران و تهمینه دانیالی، معاون سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در دولت احمدی نژاد نیز در میان نامزدها هستند.
ثبت نام از داوطلبان نامزدی در انتخابات شوراهای شهر و روستا در ایران تا روز ششم فروردین ادامه یافته و انتخابات آن روز ۲۹ اردیبهشت، همزمان با انتخابات ریاست جمهوری برگزار می‌شود.

 

Recent Posts

بی‌پرده با کوچک‌زاده‌ها

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

سکولاریسم فرمایشی

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مسعود پزشکیان و کلینیک ترک بی‌حجابی

کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

چرا «برنامه‌های» حاکمیت ولایی ناکارآمدند؟

ناترازی‌های گوناگون، به‌ویژه در زمینه‌هایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مناظره‌ای برای بن‌بست؛ در حاشیه مناظره سروش و علیدوست

۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظره‌ای بین علیدوست و سروش…

۲۴ آبان ۱۴۰۳

غربِ اروپایی و غربِ آمریکایی

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…

۲۳ آبان ۱۴۰۳