علی یونسی، معاون امور اقوام و اقلیتهای رییس جمهوری در واکنش به هشدارها درباره احتمال تکرار حوادث سال ۸۸ در انتخابات پیش رو و همچنین «دست داشتن سلطنتطلبان» در حمله به سفارت عربستان سعودی گفت: «معدودی افراد، معتقدند بدون دشمن فرضی نمیشود کشور را اداره کرد».آقای یونسی گفته است: «حادثه حمله به سفارت مشخص شد که کار چه کسانی بوده اما برخی آمدند و گفتند کار سلطنتطلبها بوده است». وی اضافه کرده: «متأسفانه افرادی وجود دارند که تلاششان را میکنند تا جریانها را به سمت تندروی هدایت کنند. اگر هم توفیقی نداشتند، خودشان وارد میدان میشوند تا با ایجاد حوادثی فضا را تند و هیجانی کنند. چرا که معدودی افراد، معتقدند بدون ایجاد دشمن فرضی نمیشود کشور را اداره کرد».
یونسی همچنین گفتههای برخی از اصولگرایان درباره تلاش اکبر هاشمی رفسنجانی و اصلاحطلبان برای «انحراف» در مجلس خبرگان رهبری و مجلس را «سوء استفاده از مسئله نفوذ» خوانده و تصریح کرده که این دو مجلس «خانه این شخصیتها» است و «کسی به خانه خودش نفوذ نمیکند».
وزیر اسبق اطلاعات در مصاحبهای با وبسایت خبرآنلاین، تأکید کرده که منظور از «نفوذ» تنها «نفوذ اسرائیل و امریکا و وهابیت»، یا «نفوذ جریانهای برانداز و گروههای ضد جمهوری اسلامی» است و غیر از این موارد «نفوذ، معنا ندارد». وی تاکیید کرد تلاش کاندیدها برای ورود به مجلس خبرگان رهبری و مجلس «اسمش نفوذ نیست». او با اشاره به اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و احزاب اصلاحطلب و اصولگرا افزوده که مجلس خبرگان رهبری و مجلس «خانه این چهرهها و شخصیتهای درون نظام» است و «کسی به خانه خودش نفوذ نمیکند».
وزیر اطلاعات دولت محمد خاتمی، در ادامه سخنان خود «توطئه» خواندن افزایش کاندیداهای انتخابات مجلس خبرگان رهبری را «غیرمسئولانه» و «ناشی از ذهنیتسازی غلط بعضی از جریانهای تندرو» دانسته است.
به گفته یونسی «همان گروههایی که به سفارت حمله میکنند، مجالس را بر هم میزنند و یا قتلهای زنجیرهای را راه انداختند، … با تزریق اطلاعات غلط موجب میشوند به جای آنکه برخی نهادهای مسئول از نفوذ وهابیت و اسرائیل و آمریکا نگران باشند از فعالیت جریانهای سیاسی داخلی نگران شوند».
وزیر اسبق اطلاعات همچنین رد صلاحیت هزاران نفر از کاندیداهای انتخابات مجلس «به عنوان مصادیق نفوذ، و به بهانه عدم التزام به ولایت و قانون اساسی» را «ظلم» به قانون اساسی و رهبر جمهوری اسلامی خوانده است.
وی تأکید کرده ترکیب و منابع اطلاعاتی هیئتهای نظارت، وابسته به شورای نگهبان، «یک سویه و یک جهت و سختگیرانه» است.
وزیر اسبق اطلاعات ادامه داده: «ما نمیتوانیم مردم بلوچ، کرد، اهل سنت و … را به شرکت در انتخابات دعوت کنیم اما بگوییم بیایید به ما رأی دهید نه به یک بلوچ، کرد یا اهل سنت».
وی اضافه کرده: «البته از طرفی هم قطعاً نمیگوییم به هر بلوچ، کرد یا اهل سنتی رأی بدهند و حتماً باید صلاحیت آنها تأیید شده باشد. اما باید سنخیت و مشابهتی بین مجلس و مردم باشد».
آقای یونسی تأکید کرده: «متأسفانه به این شکل با هر انتخاباتی که برگزار میکنیم، بخش قابل توجهی از هموطنان را دلسرد و مأیوس میکنیم».
وزیر اسبق اطلاعات درباره نگرانی اصولگرایان از تشکیل مجلسی مانند مجلس ششم با اکثریت اصلاحطلب نیز گفته است که «این مجلس منهای آن تندرویها و ساختارشکنیهایش مصوبات خیلی خوبی داشت و در مواقعی که باید ملی تصمیم میگرفت به خوبی عمل کرد».
در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…
بیانیهی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور
رسانههای گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاستهای آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، بهطور…
زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…