از نظر بسیاری از مردم عوارض انتخابات سال ۸۸ هنوز به پایان نرسیده است و دو نامزد دور دهم انتخابات ریاست جمهوری ایران همچنان در حصر خانگی به سر میبرند. مهم نیست ابراهیم رئیسی یا محمود احمدینژاد وارد میدان شدهاند که اولی متهم به جنایت است و سابقهای مخوف دارد و دومی عاملیت به سمت ویرانیبردن کشور را در سوابق خود دارد. مهمتر این است که مانند سال ۸۸ بوی مهندسی انتخابات با همان جزئیات و شاید بدتر به مشام میرسد.
بعید به نظر می رسد امام رضا برای ابراهیم رئیسی خوابنما شده باشد٬ اما به احتمال زیاد صداهایی، شبیه آن صداهای اهورایی که بیماران اسکیزوفرن میشنوند، احمدینژاد را خوانده است تا برای ویرانکردن هر آنچه که با دو دوره ریاستجمهوری او هنوز نابود نشده است پا بهمیدان گذارد. در این مقال احمدینژاد را وامیگذاریم که با تکیه بر سرمایهی «ایستادن در مقابل رهبر» به میدان آمده است٬ اما به ابراهیم رئیسی میپردازیم که قرار است پروژه احمدینژاد ۲ را به دلایل زیر بازی کند :
۱ــ هشدارهای پیدر پی سپاه در مورد انتخابات
از نگاه بسیاری از مردم یک دوره ریاستجمهوری به پایان رسیده است و طبیعتا وزارت کشور باید برای یک انتخابات جدید سازماندهی کند. اما با تعجب٬ مدت مدیدی است که شماری از فرماندهان زمینی، هوایی و دریایی سپاه و معاونانشان به رخدادن یک اتفاق فوقالعاده و غیرعادی در انتخابات اخیر هشدار میدهند. هشدار فرماندهانی که سابقه فرماندهی قرارگاههای امنیتی ثارالله و سپاه محمد رسولالله را داشته و در سرکوب مردم در سال ۸۸ و حمله به کوی دانشگاه در ۱۸ تیر ۱۳۷۸ فعال بودهاند، میتواندبه این معنا باشد که سپاه خود را برای یک سرکوب سنگین آماده میکند.
بیشتر بخوانید:
هشدارها و تهدیدهای پیدر پی این شک را پدید میآورد که ممکن است این انتخابات یک انتصاب از پیش هماهنگ شده باشد. برخی از جابجاییها در سپاه نیز آمادهشدن برای یک دوران پر از تنش را خبر میدهند. در مدت زمان کوتاهی سردار محمد حسین زیبایینژاد( سردار نجات ) از فرماندهی سپاه ولیامر به معاونت فرهنگی سپاه رفت و همزمان جانشین فرمانده سازمان اطلاعات سپاه شد. نجات از امنیتیترین کادرهای حفاظت اطلاعات سپاه است که حمله به کوی دانشگاه را در سوابق خود دارد.
غلامحسین غیبپرور نیز رئیس سازمان بسیج و جانشین فرمانده کل سپاه در بسیج شد و با آمدن او به سازمان بسیج٬ محمدرضا نقدی معاون فرهنگی سپاه شد و پستی را تحویل گرفت که قبلا در اختیار سردار نجات بود.
از میان فرماندهانی که نامشان رفت٬ از طریق اظهارنظرهای سردار نجات میتوان به نهانخانه طرحهای آتی سپاه برای انتخابات پیش رو پی برد.
۲ــ حسن روحانی دشمن است و برجام دو طرح نفوذ
سردار محمدحسین زیبایینژاد (نجات) طی سخنرانی سال گذشته درهمایش ملی فعالان جبهه فضای مجازی در مشهد گفت که سهگانه «تحریمها، نفوذ و تغییر باورها» استراتژی دشمن است که با ابزار برجام دو و سه قرار است تحکیم شود. او حتی تاکید کرد که قرار است با برجام چهار به سراغ حقوق بشر و حتی قانونیکردن ازدواج همجنسگرایان بروند.
وقتی فرمانده ارشد سپاه پاسداران برجام دو را طرح و ایده دشمن مینامد، معنایی جز این ندارد که شخص حسن روحانی نفوذی دشمن است و جریان اصلاحطلبی و انتخاباتی که منجر به دور دوم ریاستجمهوری حسن روحانی شود پروژهای است که دشمن هدایت میکند. طبیعتا در منطق نظامیها باید در مقابل این دشمن ایستاد و مردمی را که در تور افتادهاند با استفاده از باتون برقی و میلگرد یا حتی اگر لازم شد با گذشتن ماشین نیروی انتظامی از روی سر آنها باید ادب کرد .
واقعا نمیتوان گفت که سردار نجات معنا و عواقب این جملات را میفهمد یا نه، به این تئوریها باور دارد یا اینکه این تفکرات از مجاری مشکوکی ٬ مثلا از دستگاه مصباح یزدی به درون سپاه تزریق میشود. او حتی در جای دیگری گفته است که هاروارد٬ هالیوود و دنیای مجازی ساخته شدهاند تا طرز زندگی ما را غربی کنند. اینکه او نمیداند دانشگاه هاروارد چیست و حتی موفقیت کره شمالی در برابر غرب را میستاید بیشتر به هذیان میماند تا تفکر یک نظامیارشد که به تناسب شغل خود باید دنیای امروز را خوب بشناسد. هر چه هست وقتی فرمانده سپاه ولیامر یا گارد جاویدان٬ رئیس دولت فعلی را با صراحت دشمن مینامد میتوان انتظار داشت که سپاه همه توان عملیاتی خود در مقابله٬ شکست و نابودی این دشمن به کار بگیرد.
تنها عاملی که میتواند انتخابات اخیر را دوباره به یک انتخابات غیر معمول تبدیل کند مقاومت مردم در برابر بیرونآمدن کسی از صندوقها باشد که به او رای ندادهاند. پیش از این، سردار حسین همدانی، فرمانده اسبق سپاه محمد رسولالله تهران که در سوریه جا ماند، در مصاحبه سال ۹۴ خود با یک نشریه در همدان با افتخار و صراحت گفت که در همهی سال ۸۸ برای مقابله با اعتراضات مردمی٬ اشرار و اراذل را بسیج کرده و به خیابان کشاندند و در کنار واحدهای عرب زبان سپاه در سرکوب مردم از آنها استفاده کردند.
۳ــ فقدان هاشمی رفسنجانی
بیشک هاشمی خود بنیانگذاری همه این نامهربانیها را در سابقه خود ثبتشده دارد اما درجریان جنبش سبز دفاع جانانهای از حقوق و آرای مردم کرد. فقدان او که معادلات اصلاحطلبان در برابر محافظهکاران را تنظیم نهایی میکرد آن هم فقط چند ماه پیش از انتخابات٬ باز هم عاملی است که میتواند استنادی برای برگزاری یک انتخابات غیر معمول باشد.
باور این مساله هنوز برای بسیاری دشوار است که هاشمی رفسنجانی با آن تیم حفاظت اشرافی که همیشه همراه داشت به تنهایی برای دو ساعت وارد استخری شود که دوربینهای آن خاموش بوده و هیچ محافظ و ناجی یا حتی یک نظافتچی یا هیچ پرسنلی از استخر برای دو ساعت از کنار آب رد نشده باشند. ممکن است بتوان خفهشدن هاشمی رفسنجانی در آب استخر را برای برخی از شرکتکنندگان نماز جمعه توجیه کرد٬ اما در معادلات ایران ٬ مرگ هاشمی رفسنجانی که خامنهای را بر صندلی رهبری نشاند و خود اولین نامزد جانشین رهبری بود مهمترین مرگ پس از سید احمد خمینی و پیش از فوت رهبر فعلی جمهوری اسلامی است. در همین چهارچوب٬ وقتی فرماندهان حفاظت اطلاعات سپاه بر همه مصادر کشور احاطه دارند حذف هاشمی رفسنجانی را میتوان قسمتی از کمپین انتخاباتی یک نامزد خاص به حساب آورد.
۴ــ چیدن همه تخم مرغ ها در سبد ابراهیم رئیسی
در چنین فضایی٬ نامزدی و از پرده بیرون آمدن ابراهیم رئیسی پس از انتشار عکس های سفارشی با مقوایی در دست که روی آن نوشته بود «خدا کند رئیسی بیاید » میتواند مهمترین بخش از دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ایران باشد.
انتصاب ابراهیم رئیسی به ریاست آستان قدس رضوی او را در لیست جانشینی رهبر جمهوری اسلامی قرار داد. اما مهمترین قسمت نوار سخنرانی مرحوم منتظری رئیس فعلی آستان قدس رضوی را به ارتکاب شنیعترین جنایت در تاریخ جمهوری اسلامی متهم کرد. او به همراه مرتضی اشراقی٬ حسینعلی نیری ٬ و مصطفی پورمحمدی حکم اعدام چند هزار زندانی سیاسی ایران را در سال ۶۸ امضا کرده است و به همین دلیل به قاضی اعدام یا آیتالله قتلعام مشهور شده است.
گویی انتشار نوار سخنرانی حسینعلی منتظری ناخواسته طرحهایی را هدف گرفته است که بر اساس آن سپاهیهای قرارگاه ثارالله و حفاظت اطلاعات سپاه تصمیم داشته اند به هر قیمتی ابراهیم رئیسی را برای اداره آینده ایران منصوب کنند. و اینکه تصمیم گرفته بودند تا ابراهیم رئیسی در دوران ریاست جمهوری همه منویات سپاه و محافظه کاران را اجرا کند و در واقع ماشین امضای فرماندهی سپاه باشد.
وخامت بیماری رهبر و بلاتکلیفی جانشینی او در شرایطی که همه شیرازه اقتصاد کشور همچنان از هم پاشیده است، بزرگترین نگرانی سپاه برای آینده است. ابراهیم رئیسی با سابقه امنیتی مرموزی که از خود باقی گذاشته و سکوتی که تاکنون نشکسته است این امکان را داشته است تا با حمایت و هماهنگی قاطع سپاه برای جانشینی رهبری جمهوری اسلامی به هر قیمت و با هر هزینهای انتخاب شود.
نامزدی ابراهیم رئیسی هر دو انتخابات ریاستجمهوری و نیز جانشینی رهبری فعلی را هدف قرار داده است و این امر قابل تحقق نیست مگر اینکه همه تاییدیه ها قبلا از سوی سپاه صادر شده باشد.
۵ ــ سپاه متعلق به ایران است با ایران متعلق به سپاه!
اظهار نظرهای پیدر پی فرماندهان سپاه در مورد تحولات سیاسی آتی فقط بیان نگرانی یک طیف از نیروهای نظامی برای آینده کشور نیست. آنها نگران از همپاشیدن کل شیرازه سپاه در تحولات سیاسیــاقتصادی آینده هستند.
بسیاری از سرمایهگذاران بینالمللی، شرکتهای نفتی و گاز ٬ بانکهای بینالمللی و شبکههای مالی و بهویژه سرمایهداران و شرکتهای آمریکایی که مایل به وارد شدن به بازار هشتاد میلیونی ایران هستند از نقش فراگیر پدیده سپاه در ایران مطلع هستند.
همچنین ٬ همکاری اقتصادی با کشورهایی که نظامیان سیاسی شده نفوذ فوقالعاده ای در آنها دارند برای شرکتها و سرمایههای خوشنام که فعالیتهای شفاف اقتصادی دارند بدنامی میآورد. بهخصوص اینکه وقتی نظامیان وارد عرصه اقتصاد و سیاست میشوند لایههای امنیتی را نیز با خود همراه میکنند و از رانتهای اطلاعاتی حداکثر بهره را میبرند. همانطور که سپاه طی نیم ساعت ۵۱ درصد مخابرات ایران را خرید٬ ولی چکهای سپاه با گذشت بیش از هفت سال هم نقد نشد.
به اینترتیب٬ بهزودی همکاریهای اقتصادی با ایران و در ایران ٬ در بسیاری از عرصههای بینالمللی با یک مشکل اساسی مواجه خواهد شد و آن این است که در ایران همهی فعالیتها با مجوزهای سپاه جمع و منها میشود. اگر لایحهی تحریم سپاه پاسداران از سوی کنگره آمریکا تصویب و اعمال شود، به دلیل نفوذ سپاه در همه عرصههای اقتصادی کلان کشور٬ میتوان انتظار داشت که اقتصاد کشور یک بار دیگر به سمت فلجشدن پیش برود. زیرا کمتر فعالیت صادرات و واردات یا تولیدی پولسازی در ایران وجود دارد که سپاه در آن حضور نداشته باشد و البته بخش مهمی از پولشویی و قاچاقهای میلیاردی نیز به سپاه پاسداران تعلق دارد.
اگر قرار باشد بین از هم نپاشیدن ایران و نیز تحقق رویاهای فرماندهان سپاه یکی را انتخاب کرد٬ این سپاه است که باید کوتاه بیاید. اما زیاد اظهارنظرکردن آن دسته از فرماندهان سپاه که پیشانی آنها پینهبسته است٬ زندانها و بازداشتگاههای مخفی دارند و نیز بازجوهای زن سعید امامی را به حفاظت اطلاعات سپاه دعوت به کار کردهاند، حاکی از این است که همه سپاه و نیز ماشین امضای از پیش تعیین شده سپاه٬ یعنی ابراهیم رئیسی در یکسو قرار میگیرند و بقیه ایران٬ در سوی دیگر. این دقیقا نگرانکنندهترین و مرکزیت تئوری توطئه بازیهای انتخاباتی سپاه است.
در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…
بیانیهی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور
رسانههای گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاستهای آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، بهطور…
زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…