محمدباقر قالیباف ۲۶ فروردین ۱۳۹۶ سخنی در بیانیه ثبت نام انتخاباتیاش گفت که ثابت میکند او پیامبر اقتصاد ایران است زیرا معجزه اقتصادی میکند و شایسته لقب پیامبر اقتصاد ایران است.
او گفته است «من، محمدباقر قالیباف به شما تعهد میدهم با توکل به خداوند مننان و به پشتوانه شما «دولت مردم» را تشکیل دهم و در یک دوره چهار ساله با انقلابی اقتصادی درآمد کشور را دو و نیم برابر افزایش دهم، ۵ میلیون شغل ایجاد کنم، نظام مالیاتی را به نفع ۹۶ درصد مردم تغییر دهم و از همه مهمتر برنامهای مدون و دقیق برای حل مشکلات فوری اقشار کمدرآمد اجرا کنم.» شما فقط خواندن ۴۹۷ کلمه را تحمل کنید تا بدانید او «پبامبر اقتصاد ایران» است!
درآمد ناخالص ملی (Growth National Income) ایران در سال ۲۰۱۵ برابر ۵۱۱ میلیارد دلار بوده است (آمار بانک جهانی). دو و نیم برابر شدن آن به این معنی است که ظرف چهار سال اقتصاد ایران به درآمد ناخالص ملی ۱۲۷۷ میلیارد دلار میرسد.
آمار بانک جهانی نشان میدهد کشورهای آرژانتین (۵۴۱)، سوئد (۵۶۷)، سوئیس (۷۰۱)، عربستان سعودی (۷۴۲)، ترکیه (۷۸۲)، هلند (۸۲۷)، اندونزی (۸۸۷)، مکزیک (۱۲۳۳)، اسپانیا (۱۳۲۴) و کره جنوبی (۱۳۸۹) درآمد ناخالص ملی بیشتر از ایران دارند.
دو و نیم برابر شدن درآمد ملی ایران یعنی ما به اقتصادی بین مکزیک و اسپانیا تبدیل میشویم. این رشد ظرف چهار سال یعنی اقتصاد ایران هر سال حدود ۲۶ درصد رشد کند و اندازه اقتصاد سال اول ۶۴۳ میلیارد دلار، سال دوم ۸۱۱ میلیارد دلار، سال سوم ۱۰۲۲ میلیارد دلار و سال چهارم ۱۲۸۷ میلیارد دلار شود. میانگین رشد اقتصاد ایران در سالهای بعد از انقلاب حدود ۲.۲ درصد بوده است.
درآمد سرانه ایران در سال ۲۰۱۵ برابر ۶۵۵۰ دلار بوده و دو و نیم برابر شدن آن یعنی به ۱۶۳۷۵ دلار برسد. این رقم بر اساس برابری قدرت خرید (PPP) 17430 دلار بوده و دو و نیم برابر شدن آن یعنی به ۴۳۵۷۵ دلار و در حدود قدرت خرید سوئد (۴۸۷۰۰) و بالاتر از ایسلند، بلژیک، استرالیا، کانادا، فنلاند، ژاپن، فرانسه، انگلستان، ایتالیا، نیوزیلند، اسپانیا و کره جنوبی برسد.
آمارهای بانک جهانی نشان میدهد شاخص قدرت خرید ایران در فاصله سالهای ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۴ از ۶۶۰۰ به ۱۷۴۳۰ افزایش یافته و ظرف ۲۴ سال ۲.۶۴ برابر شده است. آمار نشان میدهد اقتصاد کره جنوبی، یکی از معجزههای اقتصادی قرن بیستم، در همین فاصله شاخص قدرت خرید خود را از ۸۴۲۰ به ۳۴۸۱۰ دلار (۴.۱۳ برابر رسانده) و چین (بزرگترین معجزه اقتصادی قرن) این شاخص را ظرف ۲۴ سال از ۹۹۰ به ۱۴۳۹۰ دلار رسانده است.
آمارهای اشتغال نشان میدهد حدود ۲۳ میلیون نفر در ایران شاغلند و هر شاغل بهطور متوسط ۲۲۲۱۷ دلار در درآمد ناخالص ملی ۵۱۱ میلیارد دلاری ایران سهم دارد. آقای قالیباف گفته ظرف چهار سال، پنج میلیون شغل جدید ایجاد میکند، پس در پایان چهار سال ۲۸ میلیون شاغل ایرانی درآمد دو و نیم برابر شده ۱۲۷۷ میلیارد دلاری را تولید میکنند، یعنی سهم هر کدام ۴۵۶۰۷ دلار میشود. این یعنی تقریباً بهرهوری تولید هر ایرانی ظرف چهار سال ۱۰۰ درصد رشد میکند.
بررسی رسمی بانک مرکزی ایران در فرودین ۱۳۸۹ نشان میدهد اگر شاخص بهرهوری کار در سال ۱۳۷۶ را معادل ۱۰۰ بگیریم، شاخص بهرهوری کل اقتصاد در سال ۱۳۶۷ معادل ۷۸.۹ بوده و تا سال ۱۳۷۶ به ۱۰۰ میرسد. شاخص بهرهوری کل اقتصاد پس از آن تا سال ۱۳۸۶ به ۱۲۱.۱ رسیده و شاخص بهرهوری سرمایه نیز از ۷۷.۳ در سال ۱۳۶۷ به ۱۰۱.۹ در سال ۱۳۸۶ میرسد.
شاخص بهرهوری کل نیز از ۱۰۰ در سال ۱۳۷۶ به ۱۰۸.۵ در سال ۱۳۸۶ افزایش مییابد. شاخص بهرهوری کل در ده سال فقط ۸.۵ درصد افزایش مییابد و میانگین رشد بهرهوری کار نیز در سالهای ۱۳۶۸ تا ۱۳۸۶ سالیانه ۲.۳ درصد و میانگین رشد بهرهوری سرمایه ۱.۵ درصد بوده است.
معنای وعدههای آقای قالیباف این است که ظرف چهار سال:
– درآمد سرانه ایران را بر اساس برابری قدرت خرید از ایسلند، بلژیک، استرالیا، کانادا، فنلاند، ژاپن، فرانسه، انگلستان، ایتالیا، نیوزیلند، اسپانیا و کره جنوبی بیشتر میکند.
– متوسط رشد بهرهوری کل در اقتصاد ایران را به حدود ۱۰ برابر متوسط این رقم در سالهای ۱۳۶۷ تا ۱۳۸۶ میرساند.
– میانگین رشد اقتصادی ایران را ظرف چهار سال به رقمی بیشتر از دو برابر بالاترین رقم رشد ثبتشده برای چین در سه دهه گذشته میرساند.
محمدباقر قالیباف یک معجزه اقتصادی را به شما وعده میدهد و اگر این حرفها را باور کنید، قبول کردهاید که او «پیامبر اقتصاد ایران» است. سؤال: آیا در بین اصولگرایان اقتصاددانی هست که از حیثیت تاریخ اقتصادی دفاع کند؟
قدرت از آن شما، اما علم اقتصاد را به بازی نگیرید.
منبع: کانال تلگرامی نویسنده