پافشاری شورای نگهبان بر محرومیت اقلیت های دینی از نامزدی در انتخابات شورای شهر

زیتون– عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، ابلاغیه تازه این نهاد در مورد منع ورود اقلیت‌های مذهبی به شوراهای شهر را«لازم‌الاجرا» دانست و اعلام کرد که این شورا «بدون قید و بند زمانی» می‌تواند مغایرت قوانین با شرع و فقه را بیان کند و در این باره «زمان مطرح نیست.»
کدخدایی به ایسنا گفت که از شورای نگهبان درخواست شده بود تا موضوع عضویت اقلیت‌های مذهبی در شوراهای شهر و روستا را بررسی کند. به گفته سخنگوی شورای نگهبان، فقهای این نهاد «با تشخیص خود یا درخواست افراد دیگر می‌توانند بدون محدودیت زمانی خلاف شرع بودن قوانین را حتی پس از تصویب آنها بررسی کنند».
روز سه شنبه ابلاغیه احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان مبنی بر لزوم رد صلاحیت داوطلبان غیر مسلمان انتخابات شوراهای شهر و روستا منتشر شد. او در نامه‌ای با استناد به اصل چهارم قانون اساسی جمهوری اسلامی، مواد ۱۹ و ۲۱ آیین‌نامه داخلی شورای نگهبان و نظریه فقهای این شورا راجع به تبصره ۱ ماده ۲۶ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور، خواستار رد صلاحیت نامزدهای اقلیت‌های غیرمسلمان در مناطقی شد که اکثر جمعیت آنها مسلمان است.
طی دو روز گذشته تعدادی از نمایندگان مجلس با این ابلاغیه مخالفت کردند. اسفندیار اختیاری، نماینده زرتشتیان در مجلس، نیز این پرسش را مطرح کرد که شورای نگهبان چگونه بخشی از قانونی را که ۲۰ سال از تصویب آن گذشته لغو کرده است. قاسم میرزایی نکو، نماینده دماوند، نیز آن را بدعت خوانده بود.
علی لاریجانی، رییس مجلس، روز گذشته، اعلام کرد که مجلس از اجرای ابلاغیه دبیر شورای نگهبان خودداری خواهد کرد.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

یک پاسخ

  1. سلیقه جنتی نه محدود به زمان است و نه محدود به ساز و کار بیان شده در قانون اساسی ، نظام اسلامی یعنی این !!

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

دکتر بیژن عبدالکریمی جزو معدود اندیشمندان و فلسفه‌ورزانی است که اغلب تلاش می‌کند اخلاق‌مدارانه، در اندیشه‌ورزی و کنشگری‌اش، با پرهیز از رادیکالیسم و اتخاذ رویکرد بینامرزی، میان گفتمان‌های مختلف و متضاد ایرانی، نوعی سازش و

ادامه »

بسیاری از شهروندان و بازیگران اقتصادی اعم از مصرف‌کننده، سرمایه‌گذار، تولیدکننده از خود می‌پرسند که چرا با هر تکانه در بازار ارز، قیمت‌ها در

ادامه »

«دحترِ هفت-هشت ماهه‌ای سرش را گذاشته است روی شانه‌ی چپِ مادر، سرش روی شانه‌ی راست‌ش خم شده است و پنداری

ادامه »