تحلیلی سیاسی از فرایند و نتایج انتخابات

هشت ماه پیش نوشتم:

“سلام بر همه ی همراهان! علیرغم تبلیغات ۲۴ ساعته دستگاه های تبلیغاتی نظام جمهوری اسلامی در توجیه مخالفت با توافق ایران با جامعه جهانی نظرسنجی های دستگاه های تحقیقاتی این نظام نشان می دهد که خواست اکثریت ملت ایران حل مسئله ی هسته ای است!بنابر این به هر دلیل اگر توافق صورت نگیرد؛حکومتیانی که طی ۱۵ سال گذشته موجبات تحریم ها علیه ایران را فراهم آوردند نخواهند توانست شانه از زیر بار مسئولیت عواقب وضعیت پیش آمده هر چه که باشد خالی کنند و ملت ایران در انتخابات های پیش رو حق آنان را کف دستشان خواهد گذاشت.انشاءالله.۱۴ تیر ۱۳۹۴.معین”

خیلی ها به من ایراد گرفتند که چرا نظام جمهوری اسلامی را زیر سئوال برده ای و چه ادعای گزافی هست که می کنی؟ خب شما دیدید که توافق هسته ای به برجام و برجام به فرجام و لغو تحریم ها رسید و هنوز مدیران این دستگاه های تبلیغاتی در خلوتشان کاری که با شینا شیرانی ها کردند می کنند و در جلوتشان مردم ایران و به خصوص تهران را متهم به ضد انقلاب بودن و پیروی از بیگانه و پیروی از لیست انگلیسی!

خب حقی که مردم ایران در سراسر کشور کف دست اینها گذاشتند چه بود؟ حدود هفتاد نماینده از اعضای تیم امیدِ اصلاح طلبان در سراسر کشور پس از قلع و قمعی که شورای نگهبان از اعضای تیم اصلی آنها کرد به مجلس شورا راه یافتند.

در تهران چه شد؟ در تهران، مردم رکوردی تاریخی زدند! لیست تبلیغاتی انتخاباتی امید همان لیست نهایی کاندیداهای منتخب مردم شد که از تهران به مجلس راه یافت! و در انتخابات مجلس خبرگان چه شد؟ مردم تهران هاشمی رفسنجانی را که چند بار در سی سال گذشته پس زده بودند را به علت اینکه از سال ۱۳۸۸ به آنها پیوست در حالیکه مغضوب دوستان و همراهانش در حلقه اصلی قدرت شده و برچسب انگلیسی خورده بود بر صدر منتخبین خود برای مجلس خبرگان نشاندند! آیه الله جنتی که با تیغ رد صلاحیت به جان داوطلبان دو مجلس در سراسر کشور افتاد چه بسا با ترفند توانست در ردیف آخر و شانزدهم لیست با خفت وارد مجلس خبرگان شود. دو نشانه خدای دیگر نیز به دست پر همت و الهی و زیبای مردم تهران از عرصه تصمیم گیری رسمی در مجلس خبرگان به بیرون پرتاب شدند!

حالا باز دستگاه های تبلیغاتی این نظام بر همان مدار سابق چرخیده و نفرت پراکنی می کنند؟ چرا؟ دوستی و مهربانی چه بدی دارد که یک بار نمی کنند؟مگر این ها متعلق به ملت ایران نیست؟ تا چه هنگام این نظام و رسانه های در اختیارش می خواهند بر طبل نفاق و تفرقه بکوبند و حقوق مردم را زیر پا گذاشته و هستی انسانی آنها را که خداوند به آنها اعطا کرده منکر شوند؟

این اقدامات جز افزایش شکاف بین دولت و ملت و ملت و ملت کارکرد دیگری ندارد. اصولگرایان باید ساختار تصمیم‌گیری را با معیارهای عمومی و خواست مردم تطبیق دهند؛ نه برعکس. پیام این انتخابات این است که نباید بگذارند شکاف بین مردم و از جمله اصلاح طلبان و ساختار قدرت بیش از حد ادامه پیدا کند.

در کل جهان و ایران درگیر دوگانه ی سنت و مدرنیسم هستیم! اینجا نمایندگان سیاسی اش را اصول گرایان و اصلاح طلبان برچسب زده ایم و به قرائتی می توانیم همه طیف های دیگر اجتماعی سیاسی و حتی اقتصادی و فرهنگی را به نوعی زیر این چتر دوگانه جا دهیم.هسته اصلی قدرت در ایران می باید این واقعیت را پذیرفته و خود را با آن تطبیق دهد.معین ۱۰ اسفند ۱۳۹۴.

Recent Posts

معاویه: یک عرب ایرانی یا مسیحی؟

مسعود امیرخلیلی

۱۳ آبان ۱۴۰۳

آقای خامنه‌ای، ۱۳ آبان و شورای‌ نگهبانِ جهان

۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…

۱۳ آبان ۱۴۰۳

آیا پذیرفتگان دیکتاتوری مقصرند؟!

در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…

۱۳ آبان ۱۴۰۳

روز جهانی وگن؛ به یاد بی‌صداترین و بی‌دفاع‌ترینِ ستمدیدگان!

امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندی‌ها و خودآگاهی‌هایی است…

۱۲ آبان ۱۴۰۳

اسرائیل؛ درون شورویه و بیرون مستبده!

درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…

۰۸ آبان ۱۴۰۳