جلد دوم خاطرات دكتر ابراهيم يزدي منتشر شد

شصت سال صبوری و شکوری

دکتر ابراهیم یزدی

دکتر یزدی، دبیر کل نهضت آزادی ایران در بخشی از مقدمهء این مجموعه مینویسد : ” ویرایش اول این “نامه ها” بخش برجای مانده و جمع آوری شده این مکاتبات است اما همهء آنها نیست. از دی ماه ۱۳۵۷ تاکنون، متاسفانه در رویدادهای مختلف، در مکان ها و زمان های متفاوت، بخشی از اسناد مکتوب فعالیت های سیاسی و اسلامی، ازجمله تعدادی از نامه ها از بین رفته اند. در دیماه ۱۳۵۷، در همان روزی که محمدرضا پهلوی ایران را ترک کرد و من در نوفل لو شاتو بودم، دفتر کارم را در هیوستون که مخصوص این نوع فعالیت ها بود آتش زدند.”

دکتر یزدی درباره نحوه تنظیم این مجموعه مینویسد : ” نامه ها بر اساس نام و نام خانوادگی فرستنده، به ترتیب حروف الفبا و در ذیل نام هر فرد نامه ها به ترتیب تاریخ ارسال (و یا جواب) تنظیم شده اند….، موضوع اصلی در اکثر نامه ها، مسائل روز جنبش، اخبار، تحلیل های مربوطه در طی سالهای ۱۳۳۹ تا ۱۳۵۷ است که در آن زمان و در آن شرایط نوشته شده اند و روشنگر نکات مهمی از رویکردهای فعالان سیاسی و رویدادهای جنبش است.”

در بخش دیگری از مقدمه میخوانیم : ” برخی از نامه هایی که مسئولان و فعالان نهضت آزادی ایران در خارج از کشور و یا از داخل به خارج فرستاده بودند، در این مجموعه نیامده اند، بلکه در مجموعه اسناد نهضت آزادی ایران به خارج از کشور ۱۳۴۱ – ۱۳۵۷ آمده است. در بخش پیوست ها در پایان این دفتر تصاویری از اصل برخی نامه ها آمده اند.”

دبیر کل نهضت آزادی ایران در پایان مقدمه خود مینویسد : ” فعالان و کنشگران سیاسی لزوماً مورخ و تاریخ نویس نیستند، آنها تجارب و فعالیت های خود را گزارش میدهند. این وظیفه مورخ است که گزارش ها را جمع آوری کند و آنها را نظیر یک “مغز تصویری” در کنار هم قرار دهد و بررسی کند….، در انتشار جلد دوم خاطراتم (دفتر اول و دفتر دوم) کوشش شده است مطالب حتی الامکان فارغ و آزاد از تاثیر رویدادهای بعد از پیروزی انقلاب در داوری نسبت به اشخاص و رویدادها ارائه شود. امید و انتظار این است که صاحبنظران با سعه صدر با این مجموعه برخورد کنند و این نویسنده را از ارائه نقد و نظر محروم نسازند”.

دبیر کل نهضت آزادی ایران با این جمله مقدمه خود را به پایان میرساند : ” با امید به پیروزی نهایی ملت ایران در تحقق آرمان های آزادی، عدالت و مردم سالاری”.

یادآور میشود مجموعه خاطرات دکتر یزدی تحت عنوان شصت سال صبوری و شکوری (جلد اول و دوم) در همین صفحه در دسترس است. مجموعه اسناد نهضت آزادی ایران نیز به این نشانی در دسترس عموم قرار دارد.

 

 

photo_2016-02-01_02-21-11

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

جلد دوم خاطرات دكتر ابراهيم يزدي منتشر شد

در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که در بقای آن نقش دارند، بسیار چالش‌برانگیز است. آیا می‌توان پذیرفت که کسانی که به دلایل مختلف به نظام دیکتاتوری

ادامه »

امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندی‌ها و خودآگاهی‌هایی است که انسان‌هایی عاشق، اندیشمند و بیزار از خشونت و

ادامه »

  در حالی‌که با نفس‌های حبس‌شده در سینه منتظر حمله نظامی اسرائیل به کشور‌مان هستیم، به نگارش این یاداشت کوتاه

ادامه »