زیتون– حسن روحانی، امروز (سه شنبه) در سومین همایش بین المللی صنعت خودرو، انتخابات را دمیدن روح جدید در کالبد جامعه برای حضور و حرکت پرشتاب تر در مسیر توسعه، رفاه جامعه و مردم دانست. به گفته او کشوری که انتخابات ندارد قطعا پرنشاط و زنده نخواهد بود.کشور و جامعه ای که انتخابات ندارد و اراده مردم بر سرنوشت آن کشور حاکم نیست، قطعا آن جامعه پرنشاط و زنده نخواهد بود.
رئیس جمهور انتخابات جمعه گذشته در ایران را بسیار انتخابات معنا داری دانست و تاکید کرد که آرای مردم صدها جلد کتاب، حرف، سخن و رهنمود برای ما دارد. امیدوارم همه درس آموز از مکتب ملت ایران باشیم .
روحانی همچنین از ملت بزرگ ایران برای حضور هوشمندانه در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و در همه حوزه های انتخابیه سراسر کشور قدردانی کرد.
رئیس جمهوری با تاکید بر این که نتایج این انتخابات برای ملت ما بسیار مبارک خواهد بود، گفت:« دولت قبلا هم گفته بود نتیجه انتخابات هرچه باشد و ترکیب مجلس به هرگونه ای باشد، دولت خود را موظف به احترام به آرای مردم فهیم ایران و متعهد به همکاری با مجلس شورای اسلامی آینده خواهد دید.» روحانی اظهار امیدواری کرد که همه ما درس آموز از مکتب ملت ایران باشیم و بدانیم این ملت سربلند در هر مقطعی با آرا و حرکت خود در سرنوشت این کشور تاثیرگذار بوده و خواهد بود.
وی تصریح کرد:« باید بدانیم صاحب این کشور مردم هستند، راه و مسیر این کشور را مردم و مسیر توسعه را آرای آنها مشخص می کند.»
رئیس دولت تدبیر و امید اضافه کرد:« شیوه حکمرانی را مردم مشخص می کنند و در مواردی که در سیاست داخلی یا خارجی نظرات متفاوتی وجود دارد، این آرای مردم است که راه صحیح و درست را برای کشور مشخص می کند. سپاسگزاریم از مردم فهیم، غیور و سربلند ایران که کشور را گامی به پیش بردند، مسیر توسعه را مشخص کردند و گفتند در میان سلیقه های مختلف کدام سلیقه به نظر مردم نزدیک تر است، البته این بدان معنا نیست که جناحی حاکم باشد و جناحی حق حضور نداشته باشد.» وی اضافه کرد:« همه جناح ها، اعضا، گروه ها و فعالان سیاسی چه آنها که از لحاظ رأی مردم به مفهوم اکثریت هستند و چه آنها که از لحاظ رأی مردم به مفهوم اقلیت هستند؛ هر دو برای مردم، دولت و نظام محترم هستند.»
رئیس شورای عالی امنیت ملی همچنین بر اساس گزارشی که ایرانا از سخنانش منتشر کرده، گفته است که «معتقدیم که بعد از دوران انتخابات در هر مرحله ای دوره رقابت سیاسی و اجتماعی پایان یافته و باید همکاری ها بیش از گذشته مدنظر همه باشد.»
روحانی همچنین گفت:«کشور ما در شرایطی قرار دارد که بعد از گذشت چند سال تحریم شدید غیرقانونی و ظالمانه صنعت و مسیر رشد و توسعه ما با اختلالاتی مواجه بود. لازم بود با منطق و بیان به دنیا بگوییم که مردم ایران مردمی صلح خواه، امنیت دوست و خواهان همکاری و تعامل با مردم جهان هستند. این خواست ملت بزرگ ایران بود.»
رییس دولت تدبیر و امید ادامه داد:« مردم ما در سال ۹۲ با صدای رسا به دنیا گفتند ما اعتدال را می خواهیم و نه افراط را، و با صدای بلند گفتند ما تعامل با جهان را می خواهیم نه تقابل را، و با صدای بلند گفتند می خواهیم مشکلاتمان را با دنیا با منطق و استدلال و پشت میز مذاکره حل و فصل کنیم.»
روحانی خاطرنشان کرد:« ما به ملت قول دادیم که دیپلمات های کشور ما قادر هستند پشت میز مذاکره در برابر قدرتهای بزرگ جهانی حقوقشان را بازستانند ،منطق ملت را به کرسی بنشانند و راه را برای همکاری و توسعه جهانی باز کنند.»
وی با بیان اینکه آنچه وعده داده بودیم با همکاری، حمایت و پشتیبانی ملت بزرگ ایران به انجام رساندیم،تصریح کرد:« امروز دوران تقابل به سر آمده ،اگر کسانی هنوز فکر می کنند کشور باید در تقابل با دیگران باشد، هنوز پیام سال ۹۲ را با تاخیر دو ساله هم دریافت نکرده اند.»
رئیس جمهوری افزود:« مردم ما برای حقوق خودشان ایستادگی می کنند البته در برابر فشار و تحمیل و سرفرود نمی آورند اما خواهان تعامل با ملتهای جهان هستند. ایران از دیرباز و هزاران سال پیش سرزمین اتصال ملت های شرق و غرب بوده است و امروز هم خواهان آن است که همان نقش را به عنوان نقطه اتصال، تعامل جهانی و نقطه اعتدال ایفا کند.»
حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هستهای، در تحریریه روزنامه بحثی…
بیشک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلویها در ایران برقرارشد تاثیر مهمی در…
کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…
ناترازیهای گوناگون، بهویژه در زمینههایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…
۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظرهای بین علیدوست و سروش…
آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…