محمدصدیق کبودوند، بعد از ده سال، از زندان آزاد شد

زیتون– محمدصدیق کبودوند، روزنامه‌نگار و موسس سازمان حقوق بشر کردستان، پس از ده سال حبس، امروز (جمعه)، از زندان اوین آزاد شد.

سازمان حقوق بشر کردستان اعلام کرد که تا کنون ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی درباره حکم شش ماه زندان این فعال حقوق بشر اعمال نشده و تا تعیین تکلیف این پرونده، وی با قرار کفالت آزاد شده است.

کبودوند سال ۸۷ در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی مورد محاکمه قرار گرفت و به اتهام تشکیل و اداره «سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان» و «تبلیغ علیه نظام اسلامی» – از طریق ارتباط و مراوده با سازمان‌هایی بین‌المللی حقوق بشر و ارتباط و مکاتبه با شخص «کوفی عنان» دبیرکل سازمان ملل متحد و گفتگو با رسانه‌های عمومی به یازده سال حبس محکوم شد که ده سال آن بابت تشکیل و اداره سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان و یک سال آن نیز به اتهام فعالیت تبلیغی علیه جمهوری اسلامی بود. در دادگاه تجدیدنظر، اتهام فعالیت تبلیغی از اتهامات کبودوند به شش ماه و یازده سال حبس او به ده سال کاهش یافت.

طبق ماده ۱۳۴ قانون جدید مجازات اسلامی، اگرچه قاضی برای هر یک از جرایم مجازات مستقلی را صادر می‌کند، اما در مرحله اجرای حکم، مجازاتی که از بقیه شدیدتر است باید اجرا شود.

محمدصدیق کبودوند که از سال‌های ابتدایی دهه ۸۰ «سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان» را تاسیس کرده بود، سال ۸۶ بازداشت شد.

وی مدیر مسئول نشریه «پیام مردم» نیز بود که این نشریه نیز سال ۸۳ توقیف شده بود.

محمدصدیق کبودوند سال ۸۸ در زمانی که در زندان بود، برنده جایزه سال مطبوعات بریتانیا نیز شد. در بیانیه این جایزه گفته شده بود که او به خاطر فعالیت‌های روزنامه‌نگاری و حقوق بشری‌اش، نقش مهمی در خلق شبکه جامعه مدنی برای جوانان و فعالان کرد داشته است.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که در بقای آن نقش دارند، بسیار چالش‌برانگیز است. آیا می‌توان پذیرفت که کسانی که به دلایل مختلف به نظام دیکتاتوری

ادامه »

امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندی‌ها و خودآگاهی‌هایی است که انسان‌هایی عاشق، اندیشمند و بیزار از خشونت و

ادامه »

  در حالی‌که با نفس‌های حبس‌شده در سینه منتظر حمله نظامی اسرائیل به کشور‌مان هستیم، به نگارش این یاداشت کوتاه

ادامه »