ایرانیان خارج از کشور چگونه و کجا رأی می‌دهند

زیتون- وزارت امور خارجه خبر داد که در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری، ایرانیان خارج از کشور در ۱۰۲ کشور می‌توانند رأی دهند و اماکن دیپلماتیک ایران با استقرار صندوق‌های رأی، امکان اخذ رأی ایرانیان ساکن این کشورها را فراهم می‌کنند.
حسن قشقاوی، معاون کنسولی، پارلمانی و امور ایرانیان خارج از کشور خبر داد که دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری هم‌زمان با ایران در ۱۰۲ کشور و ۱۳۲ نمایندگی ایران در خارج از کشور برگزار می‌شود. تعداد شعب اخذ رأی در خارج از کشور به ۳۱۰ شعبه افزایش پیدا کرده است.
حسن قشقاوی به ایسنا گفته بیشترین شعب اخذ رأی که بالغ بر ۵۵ شعبه است، برای ایالات متحده آمریکا در نظر گرفته شد تا ایرانیان مقیم این کشور بتوانند در انتخابات پیش‌ِرو شرکت کنند. همچنین در امارات نیز ۲۱ شعبه برای این موضوع در نظر گرفته شده است، در عراق نیز ۲۲ شعبه تعیین شده است در بغداد شش شعبه، نجف چهار شعبه، اربیل چهار شعبه، کربلا پنج شعبه،‌ بصره دو شعبه و سلیمانیه یک شعبه در نظر گرفته شده است. تعداد شعب اخذ رأی در انگلیس نیز ۱۲ عدد خواهد بود.
هرچند به دلیل عدم ارتباط دیپلماتیک با کشورهای عربستان و سودان و کانادا، انتخابات ریاست‌جمهوری در این کشورها برگزار نمی‌شود. رأی‌گیری در این کشورها هم‌زمان با ایران و عمدتاً از ساعت هشت یا ۹ صبح تا ۱۸ یا ۱۹ خواهد بود. ایرانیان مقیم خارج از کشور با دردست‌داشتن شناسنامه یا گذرنامه معتبر یا کارت ملی می‌توانند رأی دهند. حداقل سن قانونی شرکت در رأی‌گیری ۱۸ سال تمام تا روز رأی‌گیری است، بنابراین تمامی متولدین تا ۲۹ اردیبهشت ۷۸ می‌توانند رأی خود را به صندوق بیندازند. همچنین ایرانیان مقیم خارج از کشور می‌توانند با مراجعه به آدرس الکترونیکی p.election۱۳۹۶@mfa.gov.ir سؤال‌های خود را مطرح کنند.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »