Categories: خبرها

اگرمحدودیت استفاده از جوانان و زنان را نداشتیم ممکن بود افراد مناسب‌تری انتخاب کنیم

زیتون– عبدالواحد موسوی لاری، نایب رییس شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح طلبان در مورد نحوه بستن لیست امید در انتخابات شورای شهر توضیح داد: «در مرحله اول بررسی کردیم که چه کسانی ثبت نام کردند و بعد چه کسانی از فیلتر نظارت عبور می‌کنند و در مرحله سوم افراد داوطلب حضور در لیست را بررسی کردیم. کارگروه ۷ نفره‌ای زیر نظر هیات رئیسه شورای عالی اصلاح‌طلبان تشکیل شد تا نامزدها را شناسایی کنند و ستادی هم برای فعالیت‌های تبلیغاتی آماده شد. بیش از ۶۰۰ نفر از داوطلبین به دبیرخانه شورای عالی مراجعه کرده و فرم حضور در لیست را امضا کردند. از این افراد تعداد زیادی از سوابق روشن و درخشانی برخوردار بودند. اما انتخاب ۲۱ نفر از میان ۶۰۰ نفر کار مشکلی بود. باید از هر ۳۰ نفر یک نفر را انتخاب می‌کردیم. برای همین کارگروه ۱۴ نفره ای برای غربال افراد بر اساس شاخص های تعیین شده شورای عالی تشکیل دادیم تا ۱۵۰ نفر را از میان ۶۰۰ نفر برگزیدند. صدوپنجاه و چند نفر به این ترتیب به مرحله دوم انتخاب رسیدند.»
او به این سوال که درباره همین فرایند گزینش ۲۱ نفر از بین ۱۵۰ نفر هم انتقاداتی وجود دارد، پاسخ داد: «سعی ما بر این بود که گزینش‌ها چارچوب و شاخص داشته باشد که بتوانیم بعدا پاسخگو باشیم. علاوه بر تخصص‌های مرتبط با شوراها، شاخص‌های فرعی دیگری هم داشتیم. از جمله آنکه ۵۰ درصد لیست را به زنان و جوانان اختصاص دهیم. البته با پیش فرض اینکه تخصص مرتبط هم داشته باشند. این کار دو سه هفته وقت گرفت و با وسواس فراوان و دقت بالایی انجام شد. در مرحله بعدی ۱۰ گروه تخصصی در شورای شهر را شناسایی کردیم، از مسائل شهرسازی و اجتماعی و فرهنگی و حقوقی و غیره، سپس سهم هر یک از این تخصص‌ها در لیست ۲۱ نفره را مشخص کردند. آن ۱۵۰ نفر را بر اساس خوداظهاری شخصی شان در این تخصص ها طبقه بندی کردیم. ابتدا می خواستیم که همین افراد از میان خوشان کسانی را انتخاب کنند و خودشان به خودشان رای بدهند. جلسه ای هم با حضور آنان گذاشتیم ولی گفتند که ما شورای عالی را قبول داریم و داوطلبانه تصمیم گیری نهایی را به شورای عالی واگذار کردند. به همین دلیل در جلسه دیگری کارگروه ها ۴۲ نفر را از ۱۵۰ نفر انتخاب کردند و شورای عالی از بین آنها ۲۱ نفر را انتخاب کردند. مکانیزم ما انتخاب بر اساس تخصص ها بود و روش دموکراتیک و صحیحی پیش گرفتیم.»
موسوی لاری ضمن تایید این نکته که «می‌شد افراد شاخص‌تری به این لیست ورود کنند»، توضیح داد که شورای عالی متعهد به «کار تخصصی و سهمیه ۵۰ درصدی زنان و جوانان بود» و شاید اگر این محدودیت را برای نگذاشته بودند، «چهره‌های شناخته‌شده‌تری وارد لیست» می شدند. اگر چه که تاکید کرد «صرف امتیاز زن و جوان بودن، باعث حضور افراد دراین لیست نشد.»

Recent Posts

به همه ی اشکال خشونت علیه زنان پایان دهید

در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…

۱۴ آذر ۱۴۰۳

ابلاغ «قانون حجاب و عفاف» دستور سرکوب کل جامعه است

بیانیه‌ی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور

۱۴ آذر ۱۴۰۳

آرزوزدگی در تحلیل سیاست خارجی

رسانه‌های گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور…

۱۴ آذر ۱۴۰۳

سلوک انحصاری، سلوک همه‌گانی

نقدی بر کتاب «روایت سروش از سهراب »

۱۴ آذر ۱۴۰۳

مروری بر زندگی سیاسی طاهر احمدزاده

زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…

۰۹ آذر ۱۴۰۳