زیتون– بیست نفر در قزوین به «جرم روزه خواری» به «شلاق و جزای نقدی» محکوم شدند.
دادستان عمومی و انقلاب قزوین٬ اسماعیل صادقی نیارکی در گفوگو با خبرگزاری مهر تایید کرد که حکم «شلاق و جزای نقدی» در مورد این افراد به اجرا در آمده است.
به گفته او تنها در این شهر تا کنون قریب به ۹۰ پرونده برای افراد روزه خوار تشکیل و پرونده این افراد به شعبه ویژه ای که به همین منظور در دادسرا مستقر است ارسال شده است.
این مقام قضایی، همچنین ادعا کرده که «مؤمنان و شهروندان قزوین» از این «اقدام بینظیر» دادستانی این استان استقبال کردهاند. او در ادامه هشدار داد که «افرادی که در ملاءعام روزهخواری کنند، دستگیر و در صورت احراز عامدیت در این کار، مجازات خواهند شد.»
طبق شریعت اسلام مسلمانان باید یک ماه در سال از اذان صبح تا اذان شب از خوردن و آشامیدن خودداری کنند. پس از پیروزی انقلاب اسلامی غیر مسلمانان و غیر روزه داران نیز طبق قانون جزای عمومی ملزم به رعایت ظواهر روزه داری در امکان عمومی شدند.
هر ساله عدهای از شهروندان ایران به اتهام «روزه خواری» بازداشت و بعضا به شلاق یا جزای نقدی محکوم میشوند.
مرداد ماه سال ۱۳۹۳ نیز دادستان عمومی و انقلاب قزوین از اجرای حکم شلاق ۲۰۰ نفر در استان قزوین به خاطر «روزهخواری علنی» خبر داده بود. در ماه رمضان همان سال در شهر شیراز نیز دو مورد حکم ۸۰ ضربه شلاق به اتهام «تظاهر به روزهخواری» اجرا شده بود.
تیر ماه سال ۱۳۹۴ هم یک مقام قضایی شهر شیراز از دستگیری ۵۰۰ نفر در این شهر به اتهام «روزهخواری» در ماه رمضان خبر داده و گفته بود که بیش از ۲۵۰۰ نفر از شهروندان شیرازی نیز در این خصوص تذکر شفاهی گرفتهاند. ماه رمضان همان سال ۴۱ دختر و ۵۱ پسر در کافیشاپ هتل «شهریار» تبریز هنگامی که مشغول صرف غذا و نوشیدنی بودند، بازداشت شده بودند.
هر ساله پیش از آغاز ماه رمضان در ایران، مقامهای نیروی انتظامی و قضایی هشدار میدهند که با افرادی که در مکانهای عمومی اقدام به «روزهخواری» کنند، برخورد خواهد شد.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…