بیانیه کمیته یادمان چهلمین سال درگذشت دکتر علی شریعتی

 

به‌نام خدا

وَلْتَکُنْ مِنْکُمْ أُمَّهٌ یَدْعُونَ إِلَى الْخَیْرِ وَیَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَیَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَأُولَٰئِکَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ

یادمان چهلمین سال درگذشت دکتر علی شریعتی

چهل سال از درگذشت دکتر علی شریعتی، آموزگار «عرفان، آزادی و برابری» در ۲۹ خرداد ۱۳۵۶ گذشت.

بی‌تردید زنده‌یاد شریعتی از اثرگذارترین متفکران نواندیش مسلمان و از چهره‌های برجسته روشنفکری ایران است؛ کسی که در تاریخ معاصر ایران نقش فکری و اجتماعی کم‌نظیری داشته، و چهل سال پس از درگذشت نابهنگامش این نقش بی‌بدیل حتی در نسل پس از او نیز ادامه دارد. تداوم استقبال کم‌مانند از مجموعه آثار دکتر شریعتی (به‌ویژه در میان جوانان) یک گواه این مدعاست.

جمعی از دوستان و علاقه‌مندان آن زنده‌یاد (در خارج از کشور) بر آن شده‌اند تا چهلمین سال فقدانش را مغتنم شمارند و با تأملی دوباره در آراء و آثار‌ وی، دستمایه‌ای برای تعمیق آگاهی و رهایی انسان و ایرانِ‌مان فراهم آورند. میراث فکری شریعتی از چنان ظرفیتی برخوردار است که نسل امروز و احیانا نسل‌های بعدی می‌تواند از آن توشه‌ها برگیرد و چراغی فرا راهِ رهایی خود از چیرگی و عوارض «زر و زور و تزویر» برافروزد.

از همین‌رو، «کمیته یادمان چهلمین سال درگذشت دکتر شریعتی» شکل گرفت و کوشید به سهم خود و به میزان بضاعت خویش، کلیپ‌هایی را درباره زندگی و دیدگاه‌های این اندیشمند تهیه کند؛ ویژه‌نامه‌ای را با عنوان «شریعتی، امروز و آینده‌ی ما» شامل مجموعه‌ای از مقالات صاحب‌نظران گرد آورد؛ و مراسم بزرگداشتی را به همین مناسبت در فرانسه، آلمان و آمریکا تدارک ببیند.

زمان و مکان برنامه‌ها و گزارش‌های پس از آن را می‌توانید در کانال تلگرامیِ کمیته دنبال کنید:
‏https://t.me/Salgard40

۲۵خردادماه ۱۳۹۶

کمیته یادمان چهلمین سال درگذشت دکتر شریعتی

حسن یوسفی اشکوری، محمدجواد اکبرین، حسن فرشتیان، رضا علیجانی، مرتضی کاظمیان

 

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

یک پاسخ

  1. نمیدانم تاکی این دوستان میخواهند در خواب خرگوشی باقی بمانند و از یک موهوم پرست قهرمان بسازند.

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »