زیتون ـ مرتضی الویری در مورد حذف بند ۱۶ مشخصههای عمومی شهردار، مبنی برمنع انتخاب شهردار از میان اعضای شورای شهرگفت: «حذف بند ۱۶ به نفع و یا بر علیه هیچ نامزدی نبود، اما اعتقاد داشتیم که جای این بند در میان شاخصههای عمومی شهردار آینده تهران نیست.»
حذف این بند با انتقادات فراوانی مواجه شد و گفته میشود که این اقدام شورای جدید با میثاقنامهای که به امضای اعضای شورای پنجم پیش از نهایی شدن لیست امید رسید مغایرت دارد، حال این منتخب شورای پنجم میگوید:«اگر فردی میخواهد از شورا به شهرداری برود دو قفل را باید باز کند؛ در مرحله اول باید رای کافی برای شهردار شدن داشته باشد و در مرحله دوم باید نظر شورا را برای استعفا جلب کند. در نتیجه اگر کسی از اعضای شورای شهر بخواهد شهردار تهران شود باید این دو قفل را باز کند.»
با گذشت حدود یک ماه از برگزاری انتخابات شوراها اعضای شورای پنجم؛ ۸ جلسه بهصورت غیررسمی برگزار کردهاند. طی این جلسات مشخصات عمومی شهردار تهران در ۱۶ بند به تصویب رسید.
رئیس سنی شورای پنجم درباره فرایند انتخاب شهردار تهران گفت: «مقرر شده تا ۳۱ خرداد ماه هر کدام از اعضا سه نفر را به عنوان نامزد به شورای شهر معرفی کنند. هر نامزد برای آنکه وارد مرحله بعد شود باید حداقل رای ۵ نفر از اعضا را داشته باشد. این رای گیری تا اوایل تیرماه ادامه خواهد یافت و لیست مرحله دوم تا ۳ تیر مشخص میشود.»
او همچنین افزود: « در مرحله بعد به یک لیست ۵ نفره خواهیم رسید و این ۵ نفرموظفند تا چهارم تیرماه تفاهم نامه یا میثاقنامهای را که توسط اعضای شورا تنظیم شده، امضا کنند. نامزدها تا ۲۰ تیرماه فرصت دارند برنامه و کادر پیشنهادی خود را برای شهرداری تهران ارائه دهند. این برنامهها به مدت یک هفته توسط نامزدها در جلسه شورای شهرمطرح و مورد بررسی قرار میگیرد. در ۲۸ تیرماه رای گیری خواهد شد و تعداد نامزدها از ۵ نفر به دو نفر میرسد. در مرحله نیز مقرر شد تا هفته اول مرداد به نامزد نهایی شود و دو نامزد در اولین جلسه رسمی شورای شهر حضور خواهند یافت تا برنامههای خود را ارائه داده و رای گیری در جلسه علنی شورا صورت خواهد گرفت.»
اعضای شورای شهر با تشخیص اینکه در حاضر مساله اصلی که این نهاد با آن مواجه است وجود فساد نهادینه شده در شهرداری است «اشتهار به پاکدستی و باور به مبارزه با فساد » را به عنوان مهمترین شاخص انتخاب شهردار در کنار ویژگیهای حداقلی دیگر منظور کردند.
در طی روزهای اخیر گمانه زنیهای فراوانی برای شهردار آینده تهران انجام میشود که در بین اسامی موجود نام، محسن هاشمی، منتخب اول شورای پنجم و محمود حجتی، وزیر فعلی جهاد کشاورزی، پرتکرارتر از سایر افراد به گوش میرسد. محسن هاشمی در روزهای گذشته چنین چیزی را رد کرده است و گفته شهردار شدنش جدی نیست. با این وجود الیاس حضرتی، نماینده مردم تهران در مجلس و عضو فراکسیون امید، نام او را مطرح کرد. حضرتی در توئیتر نوشت:« جدیترین گزینهها برای شهرداری تهران محمدعلی نجفی، حسین مرعشی، حبیب الله بیطرف، محسن هاشمی و محمود حجتی هستند که شانس دو نفر آخر بیشتر است.»
در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…
بیانیهی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور
رسانههای گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاستهای آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، بهطور…
زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…