زیتون– آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلام، در مراسم افطاری با جمعی از استادان، نخبگان علمی و پژوهشگران دانشگاه، بار دیگر به مخالفت با سند آموزشی ۲۰۳۰ یوسنکو پرداخت.
به گفته او «الزام آور» نبودن این سند آموزشی غیر قابل باور است؛ چرا که «تمام این سند باید» است و اینکه میگویند «الزامآور نیست» سطحینگری است؛ هرکدام از اینها که تحقق پیدا نکند، بهعنوان نقطه منفی حساب میشود و امتیازهایی از کشور سلب میشود.
رهبران کشورهای عضو سازمان ملل متحد، در سپتامبر ۲۰۱۵ در اجلاس این سازمان متعهد شدند تا اهداف دستور کار جهانی توسعۀ پایدار ۲۰۳۰ را که نتیجۀ یک فرآیند گسترده مشورتی در سطح جهانی بود، در سیاستگذاری کلان ملی خود از اول ژانویۀ ۲۰۱۶ اجرایی کنند. این دستور کار دارای ۱۷ هدف اصلی و ۱۶۹ هدف ویژه است.
یونسکو که به عنوان یک نهاد بینالمللی در امر آموزش شناخته میشود، اجرای هدف چهارم توسعۀ را به عهده دارد که به سوی آموزش و یادگیری مادامالعمر با کیفیت، برابر و فراگیر برای همه مطابق «سند توسعه پایدار۲۰۳۰ » قدم برمیدارد.
مخالفت با این سند از ۱۷ اردیبهشت سال جاری در دستور کار رهبر جمهوری اسلامی و طیف هوادار او قرار گفت. تخریب دولت به دلیل پیوستن به این سند که بارها رییس جمهوری و سخنگوی دولت در خصوص غیرالزامآور بودن آن سخن گفتند، یکی از برنامههای اصلی ستاد انتخاباتی ابراهیم رییسی در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم بود.
آیتالله خامنهای، در مراسم افطاری امشب تاکید کرد که مسئله «تبیین سند ۲۰۳۰» یکی از کارهای اساتید است. او در ادامه ضمن اذعان به مهم بودن این سند آموزشی گفت: «این جزوی از یک سند بالادستی سازمان ملل است؛ سند توسعه پایدار؛ یک بخشش همین سند ۲۰۳۰ آموزش و پرورش است.»
رهبر جمهوری اسلامی در همین رابطه افزود: «آن چیزی که در سند توسعه پایدار دارند طراحی میکنند، یک منظومه فکری و فرهنگی و عملی برای همه دنیا است. یونسکو اینجا یک وسیله و ویترین است؛ دستهایی پشت سازمان ملل وجود دارد که دارند برای همهچیز ملتهای دنیا منظومه فکری و فرهنگی و عملی تنظیم میکنند که ملتها باید بر اساس آن عمل کنند. این غلط و معیوب است؛ اینها چه حقی دارند که درباره کشورها و سنتها و عقایدشان اظهارنظر کنند که باید اینجوری یا آنجوری عمل کنید.»
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…