گوش به فرمان رهبر، از آتش به اختیار تا تریبون به اذن

زیتون– دقایقی پیش از آنکه آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان امام پشت تریبون نماز عید فطر بایستد و «فرمان آتش به اختیار» را تبیین کند، یک مداح شعری در نقد دولت یازدهم و خصوصا رییس آن خواند.

ای نشسته در صف اول نکنی خود را گم/ منتظر اقدام تو هستند هنوز این مردم
سیلی از کوخ نشین، کاخ نشین خواهد خورد/ و زمین خوار سرانجام زمین خواهد خورد
باز تحریم جدیدی به سنا رفت که رفت/ جسم برجام چو روحش به فنا رفت که رفت
هرچه می شد برد از کیسه ما برد که برد/برد_برد این بود آری، همه را برد که برد
وقت آنست که سر جای خودت بنشینی/ با دم شیر مکن بازی که بد می بینی
نوش جان همه اتان سیلی ۶ موشک ما/ شترقش برسد به ریاض و حیفا

میثم مطیعی که از او با عنوان «دکتر میثم مطیعی، مداح اهل بیت» یاد می‌شود از سال ۹۲ تا کنون به عنوان مداح در برخی از مراسم بیت رهبر جمهوری اسلامی برنامه اجرا می‌کند.
مطیعی دانش‌آموخته دانشگاه امام صادق و از هوادارن سعید جلیلی است که سال ۹۴ از رساله دکتری خود تحت عنوان «مبانی و راهکارهای قرآنی و روایی در رویارویی با اهانت به معصومان(ع)» دفاع کرد. او در جریان انتخابات ریاست جمهوری دوزادهم نیز از اعضای ستاد ابراهیم رئیسی، نامزد شکست خورده جناح اصولگرا بود.
شعری که او پیش از خطبه‌های نماز عید فطر خواند توسط چهار شاعر سروده شده و به نوشته وب سایت مشرق نیوز افزون بر ۷۰۰ بیت دارد. هرچند در مراسم عید فطر امسال به صورت کامل اجرا نشد اما وب سایت‌های نزدیک به جریان اصولگرایی تمامی این مثنوی را منتشر کردند.
استفاده «جناحی» از تریبون نماز عید فطر و توهین به منتخب مردم اعتراض برانگیز بود. تا جایی که محمدرضا عارف، رییس فراکسیون امید مجلس در یکی از معدود واکنش‌های رسمی‌اش توییت کرد: سپردن تریبون های رسمی و ارزشی نظام که باید وحدت آفرین باشند به افراد #وحدت_شکن اوج بدسلیقگی است
کاربران فارسی زبان فضای مجازی نیز با عنوان «تریبون به اذن» نسبت به توهین به منتخب شان واکنش نشان دادند.
محمدباقر پیشنمازی، رییس ستاد اقامه نماز جمعه تهران در واکنش به انتقاداتی که نسبت به استفاده جناحی از تریبون عمومی مطرح شد٬ گفت که این ستاد از مضمون این شعر اطلاع نداشته است.
او توضیح داد: «ما همانطور که از دانشجویانی که پیش از خطبه‌های نماز جمعه سخنرانی می‌کنند درخواست ارائه متن سخنان‌شان را نداریم از مداح نماز عید فطر هم چنین درخواستی نداشته‌ایم و بنابراین پیش از قرائت این اشعار اطلاعی از مضمون آن نداشتیم.»
به گفته محمدباقر پیشنمازی مسئولیت برگزاری این مراسم با ستاد اقامه نماز جمعه تهران بوده است و این نهاد از میثم مطیعی که سال گذشته هم به عنوان مداح در این مراسم حضور داشت و اجرایش با استقبال حاضران مواجه شده بود، دعوت به حضور کرده بود.

او در پاسخ به این پرسش ایسنا که آیا طرح مواردی چون آنچه که در اشعار مداح مراسم عید فطر وجود داشت، انسجام و وحدت ملی را خدشه‌دار نمی‌کند، پاسخ داد: «تریبون‌های نماز جمعه و نماز عید فطر محلی برای ارائه نظرات کسانی است که به این مراسم‌ها دعوت می‌شوند که البته این دعوت از تمامی طیف‌های داخل نظام صورت می‌گیرد و همه نیروهای داخل نظام از این تریبون‌ها استفاده می‌کنند و کسی هم متن سخنان آنان را پیش از ارائه، مورد بررسی قرار نمی‌دهد. حال ممکن است برخی‌ها از آنچه که شخصی از این تریبون‌ها مطرح می‌کند، ناراحت شوند و برخی هم ناراحت نشوند.»

Recent Posts

به همه ی اشکال خشونت علیه زنان پایان دهید

در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…

۱۴ آذر ۱۴۰۳

ابلاغ «قانون حجاب و عفاف» دستور سرکوب کل جامعه است

بیانیه‌ی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور

۱۴ آذر ۱۴۰۳

آرزوزدگی در تحلیل سیاست خارجی

رسانه‌های گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور…

۱۴ آذر ۱۴۰۳

سلوک انحصاری، سلوک همه‌گانی

نقدی بر کتاب «روایت سروش از سهراب »

۱۴ آذر ۱۴۰۳

مروری بر زندگی سیاسی طاهر احمدزاده

زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…

۰۹ آذر ۱۴۰۳