انتقاد سران قوای مجریه و مقننه از قوه قضاییه

زیتون– همایش سالانه قوه قضائیه با حضور سران سه قوه امروز برگزار شد.

انتقاد رییس جمهوری از جناحی بودن ضابطین قضایی
حسن روحانی٬ رییس جمهوری در این همایش با بیان اینکه حتی در زمینه‌های بسیار دشواری مانند حقوق بشر قادر هستیم بهانه‌ها را از دست غربی‌ها بگیریم، ادامه داد: «گرچه موضوعی که سال‌هاست علیه ما به عنوان توطئه مطرح می‌شود را نمی‌توان یک روزه حل کرد اما می‌شود گام به گام بهانه‌های آن را کم کرد. در این راستا می‌توانیم لااقل قانون خود و اسلام خودمان را اجرا کنیم.»
به گفته روحانی اسلام به ما اجازه نمی‌دهد که اگر مجرمی مرتکب جرمی شد بیش از حد مجازاتی که برای آن جرم مشخص شده، فرد را تحت فشار قرار دهیم. ما حق نداریم بدون ادله کافی کسی را احضار و جلب کنیم؛ ابتدا باید ادله کافی برای توجه اتهام به متهم وجود داشته باشد، نباید احضار انجام شود تا ادله زاییده شود.
او در ادامه در مورد «ضابطین قضایی» گفت بر اساس قانون اساسی، ضابط نباید بیش از جایگاه خود ظاهر شود و تاکید کرد که ضابط ما که قوه قضاییه است نمی‌تواند بیش از ۲۴ ساعت بدون حکم قاضی متهم را به هر دلیلی نگه دارد. ما نباید بگذاریم در قوه قضاییه بزرگ و با عظمت‌مان به خاطر نقصی کوچک زحمات بزرگ عزیزان و فداکاران این دستگاه زیر سوال برود.
رییس‌جمهوری افزود: «اگر زمانی قاضی میان دو نفر یکی نسبت به دیگری به دلایل قومیتی، مذهبی، تمایلات سیاسی و حزبی برایش فرق داشته باشد، آن قضاوت مورد تردید است.»
او همچنین با استناد به وصیت‌نامه آیت‌الله خمینی خاطرنشان کرد که ارتش، ‌نیروی انتظامی، سپاه، بسیج و دستگاه‌هایی از این دست حق ورود به دسته‌بندی‌های حزبی و سیاسی را ندارند. با توجه به اینکه ضابطین ما معمولا این دستگاه‌ها هستند، اگر ضابطی در پرونده‌ای منتفع شود در آنجا افکار عمومی بی‌طرفی ضابطین قضایی را مورد تردید قرار می‌دهد.
وی با بیان اینکه بخش بزرگی از تشکیل پرونده قضایی بر عهده ضابطین قضایی است و تمام کار بر عهده قاضی نیست، اظهار کرد: قاضی بر مبنای محتویات پرونده که از سوی ضابطین و کارشناسان قضایی تهیه می‌شود قضاوت خود را انجام می‌دهد. در این شرایط بسیار مهم است که هم قاضی و هم ضابط در تمام مراحل قضایی به خاطر حزب یا جناح منتفع نشوند.

انتقاد رییس مجلس از محسنی‌اژه‌ای
علی لاریجانی٬ رییس مجلس در این همایش ضمن انتقاد از موضع گیری‌های سیاسی سخنگو و معاون اول قوه قضاییه گفت: «سرمایه گذاران باید مطمئن شوند که قوه_قضاییه پشت آن‌ها است.» او با تاکید بر اینکه مشکل اول کشور «اقتصاد است» ادامه داد سرمایه گزاران باید دلگرم شوند که به هنگام مشکلات سرمایه حذف می‌شود، نباید در کشاکش رسانه‌ها افتاد.
رییس مجلس همچنین خطاب به معاون اول قوه قضاییه گفت: «برادر عزیزم آقای محسنی‌اژه‌ای حرف‌هایی که سرمایه گذاران را از کشور فراری می‌هد را بیان نکنید. نباید در دامن رسانه‌ها افتاد. مسائل را در محافل خصوصی حل و فصل کنید، مسائل تنش زا مطرح نکنید مردم باید احساس سکینه کنند.»

رییس قوه قضاییه: به بهانه انتقاد قضات را زیر فشار قرار ندهید
صادق لاریجانی٬ رییس قوه قضاییه در این همایش سخنانش را با تاکید بر اصل «استقلال قوا» در ایران شروع کرد و گفت: « ما استقلال قاضی و دستگاه قضایی را ارج می‌نهیم؛ چرا که به نفع خود نظام است. اگر قوه مجریه گاهی خود را طرف احکام قضایی می‌بیند باید بداند که این به نفع خود قوه مجریه است. استقلال قاضی تامین‌کننده عدالت است.»
رییس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه کار قاضی، فصل‌الخصومت است، ادامه داد: «به بهانه نقادی کردن آرای قضایی و قضات، قوه قضاییه و قاضی را تحت فشار قرار می‌دهند. آقایی می‌آید بعد از اینکه محاکمه تمام می‌شود در یک پرونده گسترده می‌گوید چنین حکمی در سه هزار سال تاریخ ایران صادر نشده است. این هم توهین، هم ظلم و هم مخالف استقلال دستگاه قضایی است. ما نمی‌خواهیم حصار دور قوه قضاییه بکشیم. قضات و مسئولین را عاری از اشکال نمی‌دانیم، ولی فصل‌الخصومه بودن قاضی را نباید زیر سئوال برد.»
به گفته او وقتی دادگاه حکم می‌کند و تمام می‌شود روزنامه‌ها می‌گویند این حکم عادلانه نیست، این موضوع و این کار هم فصل‌الخصومه نیست. ما به قضات می‌گوییم که پرونده را تا آن‌جا که پیگیری شده برای مردم توضیح دهند، اما اینکه هر بار یک دستگاهی یا مجلس در پرونده قضایی سئوال می‌کند و می‌گوید اینجایش اشکال دارد این وظیفه قوه قضاییه نیست. در دنیا هم این امر مرسوم نیست که دستگاه قضایی را زیر سوال ببرند.

 

 

 

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

2 پاسخ

  1. صادق لاریجانی استقلال قوه قضائیه را با این سخن خود که ” قوه قضائیه مجری منویات رهبری است ” در تعارض نمی بیند ؟!!

  2. دیالوگ های خوبی ایجاد شده است. امید که با آرامش و بطور سازنده پیش رود.
    یکی همین حرف علی لاریجانی که برای چرخش اقتصاد و حفظ اطمینان سرمایه گذاران، مشکلات را مسئولین و روسای قوا، بطور غیر رسانه ای حل کنند تا سرمایه و سرمایه دار فراری نشود.

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »