رای مردم «نه» به روش‌های اقتدارگرایانه بود

زیتون- علی صوفی، رئیس ستاد انتخاباتی ائتلاف اصلاح‌طلبان در تهران رفتار انتخاباتی اصولگرایان در حذف چهره‌های اصلی اصلاح‌طلبان پس از اعلام نتایج انتخابات را نوعی عدم رعایت قواعد بازی خواند و افزود:« اینکه مردم تهران دو هفته قبل در ۲۲ بهمن، مردم ولایی تهران بودند و گل کاشته بودند و حالا به دلیل انتخاب یک طرز فکر آنها را مردم کوفه و فاسد و ضد ولایت فقیه می‌خوانند، نشان می‌دهد دوستانی که در قدرت هستند هر آنچه را به نفع خودشان هست صحیح می‌دانند و هرچه به نفعشان نیست، محکوم می‌کنند.»

13940913233544896648974

رئیس ستاد انتخاباتی ائتلاف اصلاح‌طلبان که با ایلنا گفتگو می کرد در ادامه به ایجاد دو قطبی سیاسی در آستانه انتخابات پرداخت و گفت:« چیزی که در این دوره شاهد بودیم اهمیت دوقطبی «اصلاح‌طلبان-اقتدارگرایان» برای مردم بود. برای همین مردم پای صندوق‌های رای آمدند به همه لیست رای دادند؛ نه تنها به شخص آقای عارف که به کل لیست ائتلافی اصلاح‌طلبان و حامیان دولت.» این عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت، وابستگی لیست به جریان اصلاح‌طلبی و حامیان دولت را محرک انگیزه ایجابی و انگیزه سلبی دانست و خاطرنشان کرد: «سلبی به این خاطر که مردم می‌خواستند «نه» بگویند به اقتدارگرایان، «نه» به روش‌هایی که آنها برای حذف جریان رقیب به کار برده بودند، «نه» به تهمت‌هایی که آن‌ها با رد صلاحیت‌های گسترده به جریان رقیب زدند و می‌خواستند در میدان بازی هیچ اثری از جریان رقیب نباشد و انتظار داشتند به صورت تک قطبی در میدان بمانند و رای مردم هرچه می‌خواست باشد برایشان مهم نبود.» وزیر دولت اصلاحات به مشارکت مردم در دوره‌های قبلی مجلس اشاره کرد و گفت:« جریان رقیب به اینکه با ۱۰۰ هزار و ۲۰۰ هزار رای نمایندگانی را در تهران به مجلس بفرستد، اهمیتی نمی‌دهد. امروز می‌بینید که اصلاح‌طلبان همگی بالای ۱ میلیون رای دارند. این برای جریان رقیب مهم نیست، بلکه ورود به مجلس اهمیت دارد. این عناوین حداقلی برای آنها بی‌معنی است.»

صوفی عدم توفیق شخصیت‌های معتدل اصولگرایی را حاصل انزجار مردم از رفتار اقتدارگریان دانست و افزود: هرچه منتسب به جریان اقتدارگرا بود توسط مردم نفی شد و برای آنها دیگر مهم نبود که در این لیست افراد معتدل‌تری نیز حضور دارند؛ آنچه برای مردم اهمیت داشت نفی این نوع تفکر و روش بود که این روش‌ها باعث شد طی سالیان گذشته در سه دوره هفتم و هشتم و نهم مردم فشار‌های عظیمی را در معیشت خود احساس کنند. مردم حقوق شهروندیشان را در این سه دوره از دست دادند و احساس کردند اقتدارگرایان حقوقشان را نادیده می‌گیرد. مردم دیدند در دورانی همین مجلس حامی مطلق آقای احمدی‌نژاد بود چه بلایی سر این کشور آمد و چه خسارت‌های و زیان‌های جبران‌ناپذیری که بر سر منافع ملی پیش آمد. در این مدت همه این‌ها را مردم با گوشت و پوست و استخوانشان حس می‌کردند بنابراین برا ی مردم اصل این بود که این جریان دیگر حاکم نباشد.

 

صوفی ضمن تصریح نقش سه گانه خاتمی، هاشمی، روحانی در پیروزی اصلاحات اظهار داشت: در این انتخابات خوشبختانه سران اصلاحات موضع واحدی داشتند که اگر کوچکترین اختلافی بین سران اصلاحات پیش می‌آمد قطعا این پیروزی حاصل نمی‌شد. اما آنچه که بسیار حائز اهمیت بود این بود که هم آقای هاشمی، هم آقای خاتمی و هم آقای روحانی تاکیدشان بر یک لیست بود و تاکیدشان بر مشارکت حداکثری مردم بود که الحمد الله این اصل حاصل شد.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان قدیمی که سابقه جنگ و خدمت در رده بالای سپاه را

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده مردم از انقلابی که

ادامه »

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که جهان در آن قرار دارد.

ادامه »