زیتون– علیقلی فودازی، رییس سابق بازرسی پلیس پایتخت هشت سال پس از مرگ پزشک وظیفه، رامین بوراندرجانی گفت متاسفانه آن پزشک وظیفه بر اثر ترسی که داشت و به او به اشتباه گفته بودند تو مقصری دچار جنون آنی شده و با خوردن قرص خودکشی کرد.» او همچنین تاکید کرد که پس از بسته شدن بازداشتگاه کهریزک از سوی مقامات قضایی چند نفر ازمسئولان ناجا برای بررسی اتهامات برخی از مقامات نیروی انتظامی آنها از کار تعلیق شدند اما در جریان رسیدگیها مشخص شد که هیچ یک در این ارتباط اتهامی نداشته و به خاطر بیگناهی محکوم نشدند.
سردار فودازی در زمانی که ریاست بازرسی پلیس پایتخت را بر عهده داشت، مسئول رسیدگی به پرونده بازداشتگاه کهریزک نیز شد.
او به این سوال که «گفته میشود سردار احمدی مقدم در جلسه ۱۹ تیرماه ۸۸ به دادستان تهران اعلام کرده که این بازداشتگاه مناسب نبوده اما به اصرار مقامات قضایی وقت این افراد در آن بازداشتگاه نگهداری شدند»، پاسخ داد: «سردار رجبزاده که در آن زمان مسئولیت فرماندهی تهران بزرگ را بر عهده داشت اعلام کرد که این بازداشتگاه بیش از این ظرفیت نگهداری بازداشت شدگان ۱۸ تیر سال ۸۸ را ندارد و باید به جای دیگری منتقل شود اما دادستانی تاکید داشت به دلیل اینکه برای نگهداری این افراد جا نداریم باید این افراد تا زمان تعیین تکلیف در بازداشتگاه کهریزک نگهداری شوند.»
او در پاسخ به این پرسش ایلنا که طبق برخی روایتها پیش از انتقال بازداشت شدگان ۱۸ تیر ۸۸ برخی زندانیان خطرناک در کهریزک نگهداری میشدند و این بازداشتشدگان نیز به سلولهای این افراد خطرناک منتقل شدند گفت: «اصلا چنین مسالهای صحت ندارد چراکه سلول این دو گروه از یکدیگر جدا بود.» به گفته او برای بازداشت شدگان ۱۸ تیر ۸۸ دو اتاق بزرگ در نظر گرفته شده بود که آنها در آنجا نگهداری شوند و هیچ گونه ارتباطی میان این بازداشت شدگان و اراذل و اوباشی که پیش از این در کهریزک نگهداری میشدند، وجود نداشت.
او تاکید کرد که یکی از ادعای مطرح شده این است که بازداشت شدگان ۱۸ تیر ۸۸ توسط اراذل و اوباش مورد ضرب و شتم قرار گرفتند که این مساله نیز کذب است. چرا که نیروی انتظامی از بیش از ۹۰ نفر از بازداشت شدگان کهریزک «رضایت گرفته است» و در گفتوگوهایی که با آنها داشته هیچ یک «ادعایی مبنی بر مورد ضرب و شتم قرار گرفتن از سوی سایر زندانیان را نداشتند.»
به گفته فودازی طی روزهای پس از ۱۸ تیر سال ۸۸ در کهریزک بیش از دویست نفر بازداشتی شده بودند و افزود: «آنها میگفتند ما را هل دادند، اما اینکه بزنند و تجاوز کنند؛ صحت ندارد. سه نفری که در کهریزک فوت کردند سرما خورده بودند و در اثر مننژیت فوت کردند. البته برخی از بازداشت شدگان موقع دستگیری کتک خورده بودند، اما در بازداشتگاه کتک نخورده بودند. من در سال ۸۸ در کف خیابان بودم در موقع دستگیری وقتی ماموران پلیس مشاهده میکردند گروهی قصد آتش زدن بانکها و مغازهها را دارند با آنها برخورد میکردند نازشان که نمیکردند.»
فودازی درباره برخی ادعاهای مطرح شده درباره آزار جنسی بازداشت شدگان در کهریزک افزود که: گفته میشد؛ ۱۴۰ نفر را در اتاقی جا داده بودند که ما برای ۴۹ نفر در نظر گرفته بودیم. امکان ندارد این اتفاقات در کهریزک رخ داده باشد، اصلا فضای این کارها نبود. آنها فقط قبل از دستگیری کتکخورده بودند. اتاقها نو بود، اصلاً چیزی به نام کک و ساس وجود نداشت. من زمانی که مسئولیت بازرسی تهران بزرگ را بعهده گرفتم، همه مسئولان قبلی بازداشت بودند و برای اینکه میدانستم در آنجا چه اتفاقاتی افتاده است و محل کهریزک را میشناختم این مسئولیت را در بازرسی قبول کردم.
فودازی با اشاره به نقش سردار رادان در مسائل مرتبط با کهریزک خاطرنشان کرد: «من به رییس دادگاه گفتم، افسران نیروی انتظامی کارهای نبودند و کهریزک استانداردهای لازم را نداشت و تنها یک سوله است. من پرونده تمام این مسئولان را پیگیری کردم تا آزاد شوند و ثابت کردیم که سردار رادان در آن دو روز اصلا به محل زندان کهریزک نرفته بود. عدهای میگفتند؛ سردار رادان با هلیکوپتر به محل میآمد، ما ثابت کردیم سردار رادان اصلا به آنجا نرفته است. سردار رادان در زمان مسئولیت جانشینی فرماندهی ناجا بسیار مقتدر و با قدرت عمل میکرد. نیروی انتظامی در تمام صحنهها چون کار اجرایی میکند و تابع ولی امر خود میباشد هرگز وارد سیاست نمیشود.»
در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…
بیانیهی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور
رسانههای گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاستهای آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، بهطور…
زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…