دونالد ترامپ به دنبال راهی برای لغو برجام

زیتون– یک نشریه آمریکایی خبر از تشکیل «گروهی از کارمندان معتمد کاخ سفید» به منظور بررسی میزان وفاداری جمهوری اسلامی به توافق برجام داد.
به نوشته فارن پالیسی سه منبع «نزدیک به کاخ سفید» که به نام‌شان اشاره نشده از نارضایتی دونالد ترامپ از وزیر خارجه‌اش در زمینه برجام خبر داده اند.

این نشریه نوشته است که دونالد ترامپ از کارگروه ویژه‌اش خواسته است تا به دنبال تهیه «پرونده‌ای بالقوه» برای اثبات عدم پایبندی ایران به نص برجام در مهلت ۹۰ روزه آینده باشند.
طبق توافقی که بین شش قدرت جهانی یعنی گروه ۵+۱ از جمله آمریکا با ایران در تیرماه ۹۴ حاصل شد، وزارت خارجه ایالات متحده موظف است هر ۹۰ روز به کنگره این کشور اطلاع دهد که آیا جمهوری اسلامی به مفاد برجام پایبند بوده است یا خیر.
در راستای همین توافق، دولت دونالد ترامپ روز سه‌شنبه، ۲۷ تیرماه، در کنگره ایالات متحده تأیید کرد که ایران به مفاد توافق اتمی و برنامه جامع اقدام مشترک، در پیوند با آن، همچنان پایبند مانده‌، هرچند خلاف «روح» آن عمل کرده ‌است.
همزمان یک مقام ارشد دولت آمریکا گفت که تأییدیه فعلی همراه با «سوء ظن» به تهران است و تحریم‌های غیراتمی در راه است.
فارن پالیسی در گزارش روز جمعه خود در همین زمینه می‌گوید که دونالد ترامپ از همین امر ناخشنود است و علاقه داشته است که گزینه «اعلام عدم پایبندی تهران» به برجام را نیز داشته باشد.
طبق گزارش فارن پالیسی، رییس جمهوری آمریکا معتقد است که وزارت خارجه آمریکا و در رأس آن رکس تیلرسون در این کار ناکام بوده و شکست خورده است.
از سوی دیگر لس آنجلس تایمز امروز در گزارشی ضمن تاکید بر اینکه زمان آن رسیده تا ترامپ از بازی «حمایت آمریکا از برجام» دست بکشد٬ نوشت:‌ تا زمانی که ایران به برجام پایبند بماند، آمریکا نیز باید تعهدات خود در این‌باره را اجرایی کند.
در این گزارش آمده است که دولت ترامپ هفته گذشته پایبندی ایران به توافق بین‌المللی برجام را تائید کرد. اما در ساعات پایانی این‌گونه به نظر می‌رسید که ترامپ قرار نیست پایبندی ایران را تائید کند.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »