زیتون- رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان با تاکید بر اینکه ۶۹ کرسی باقی مانده در مجلس برای جریان اصلاحات از اهمیت ویژهای برخوردار است، گفت: برای اینکه بتوانیم به تمام برنامههای خود جامه عمل بپوشانیم باید به اکثریت قاطعی در مجلس برسیم.
ایسنا خبر داد که محمدرضا عارف در گردهمایی ائتلاف فراگیر اصلاحطلبان و حامیان دولت خراسان رضوی ، با اشاره به اینکه پس از اتفاقاتی که در سال ۸۸ افتاد فضای سیاسی حاکم بر کشور برای جریان اصلاحات به فضایی ناامیدکننده تبدیل شده بود، اظهار کرد:« در چنان شرایطی که رقبا مرگ اصلاحات را تبریک میگفتند جوانان سهم چشمگیری در بخشیدن جان دوباره به این جریان ایفا کردند. اصلاحطلبان همواره به دنبال شناخت واقعیت رقیب بودند. ما از سال ۹۰ اقدامات خود را در این راستا آغاز کردیم. هرچند به انتخابات همان سال نرسیدیم اما تقریبا پس از آن تمام کسانی که به عدم شرکت در انتخابات اعتقاد داشتند نسبت به ضرورت مشارکت در این عرصه آگاه شدند و برای انتخابات ۹۲ به طور جدی تصمیم به حضور گرفتند.»
رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان جریان اصلاحات را در گام اول برنامههای خود یعنی حضور و مشارکت مردمی موفق تلقی و عنوان کرد:« مردم نتیجه غفلت را در سال ۸۴ دیده بودند. در اتاقهای فکر راهبرد حضور نیز یکی دیگر از مسائل مورد توجه بود.»
معاون اول سالهای اصلاحات همچنین گفت:« پس از انتخابات سال ۹۲ ، انتخابات ۹۴ به سرعت در دستور کار قرار گرفت. مسیری که از سال ۹۲ در آن قدم گذاشتیم باید با شیبی ملایم دنبال میشد تا بتوان گامهای محکمتری برداشت. همه میدانستیم که اگر در انتخابات ۹۴ پیروز نمیشدیم در انتخابات ۹۶ به مشکل جدی برمیخوردیم. به همین دلیل کسب اکثریت در این انتخابات برای جریان اصلاحات از اهمیت ویژهای برخوردار بود. خوشبختانه گام اول را بسیار خوب برداشتیم و ظرفیت اصلاحطلبان را به عینه دیدیم.» عارف توضیح داد:« رسیدن به همگرایی برای جریان اصلاحات سرمایهای معنوی به شمار میرود. در انتخابات هفتم اسفند سعی بر این بود تا افراد لیست بر اساس شاخصهای کمی انتخاب شوند. خوشبختانه در استانها نیز کار به خوبی پیش رفت. اولویت اصلی با زنان و جوانان بود. ما در نظر داشتیم تا ۳۰ درصد از لیست در تهران به زنان اختصاص داده شود. برای اولین بار در مراکز استانها از این شاخصها استفاده شد. جریان اصلاحات ظرفیت خود را بار دیگر در این انتخابات نشان داد.» وی درباره ارائه لیست مشترک نیز خاطرنشان کرد:« ما ابتدا در صدد ارائه لیستی مشترک برآمدیم اما وقتی اصولگرایان نپذیرفتند فقط لیست اصلاحطلبان را ارائه دادیم. پیروزی ما از دو ماه قبل از ارائه لیست نیز قابل پیشبینی بود زیرا فضای حاکم بر کشور بسیار دلگرمکننده بود. ما در شرایط پیروزی قصد داشتیم بخشی از لیست خود را به حامیان دولت و اصولگرایان اختصاص دهیم.»
رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان با اشاره به اینکه بعد از دور دوم انتخابات مجلس باید بلافاصله وارد فضای انتخابات شوراها و ریاست جمهوری در سال ۹۶ شویم، گفت:« در سال ۹۶ نیز دو انتخابات مهم در پیش رو قرار دارد و در ۱۳ ماه باقیمانده باید به درستی برای این انتخابات برنامهریزی صورت بگیرد. باید در مجلس وعدهها و تعهداتی که به مردم دادیم را اجرا کنیم. این تعهد محدود به کسانی که وارد مجلس شدند نیست بلکه به کل جریان اصلاحات مربوط میشود. مهمترین مسائل یعنی مساله معیشت مردم و رفع مشکل بیکاری باید مورد توجه کل ارکان این جریان قرار بگیرد. ما اعتقاد داریم پس از انتخابات رقابت تمام شده و زمان رفاقت است تا با همراهی یکدیگر برای دغدغههای مشترک تلاش کنیم.»
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…