اعتراض بیش از ۸۰۰۰ فعال دانشجویی نسبت به شرایط دانشگاه‌ها

زیتون– بیانیه بیش از ۸۰۰۰ فعال دانشجویی در انتقاد از شرایط آموزش عالی در کشور، امروز منتشر شد. در این بیانیه ضمن انتقاد از آنچه «فشار به تشکل ها و نشریات دانشجویی و سکوت مقامات وزارت علوم» در این مورد نامیدند،‌ اعلام کردند که «مشکلات و بحران مراکز آموزش عالی همچون بسیاری از حوزه های دیگر کشور به نقطه هشدار رسیده است.»
فعالان دانشجویی در نامه ای که توسط ایلنا منتشر شد، از حسن روحانی،‌ رییس جمهوری، خواستند فردی را برای تصدی وزارت علوم معرفی کند که «در مقابل فشارها ایستادگی کند و کیان دانشگاه را امری قابل معامله نپندارد.»
به نوشته امضاکنندگان این نامه، در دولت یازدهم «بسیاری از برنامه‌ها و سخنرانی‌ها به دلایلی لغو شد و جمع زیادی از فعالان دانشجویی احضار شدند.»
فعالان دانشجویی همچنین در اعتراض نوشتند که وزیر علوم و معاونان او «حتی یک بار به این روندها واکنش قاطعی نشان ندادند» و وروسای دانشگاه‌ها نیز«در اکثر موارد» با این اقدامات «هم‌صدایی» کردند.
محرومیت تعدادی از دانشجویان از تحصیل و احضار دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی نیز از جمله مواردی است که فعالان دانشجویی خواستار آن هستند تا «با حضور مدیرانی شجاع، توانمند و مقتدر در جایگاه روسای دانشگاه‌ها، پرونده‌ دخالت‌های غیرمرتبط در دانشگاه بسته شود.»
۸۰۰۰ فعال دانشجویی امضاکننده این نامه اعلام کردند که در برخی دانشگاه‌ها «اصولاً به منتقدان، مجوز نشریه داده نمی‌شود و در برخی دیگر نشریات بازبینی پیش از انتشار می‌شوند.»
دراین نامه همچنین تاکید شد که « آن‌چه در این سال‌ها بر دانشگاه رفته‌است چیزی جز سیاست حرکت در مسیر انفعال و انزوای دانشجو و دانشگاه نیست».
این فعالان دانشجویی همچنین بر« مطالبه‌ قدیمی» فعالان دانشجویی و برخی از اساتیدمبنی بر« استقلال دانشگاه‌ها» تاکید کرده و خواستار انتخاب رئیس و مدیران و هیات امنا دانشگاه توسط دانشگاهیان و جلوگیری از« مداخله‌ نهادهایی که ریشه در دانشگاه ندارند» شده اند.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

یک پاسخ

  1. بنا بر تجربه ی گذشته، فعالان دانشجوئی بهتر است بگذارند بزرگتر شوند و بعد در سیاست دخالت کنند تا مثل انقلاب اول و دوم نشود.
    در باره مدیریت دانشگاه ها و استقلال ان هم، اساتید و اهل علم نظر دهند، بهتر و مناسب تر است تا عده ای دانشجوی تازه کار. با عدد هشت هزار یا هشتاد و هشتصد هزار، جوسازی و توهم را دامن نزنید.
    دانشجوی بیست و بیست و دو ساله، بهتر است درسش را درست بخواند و وقتی فارغ التحصیل شد و یا استاد شد، مردم را و منافع کشور را و این شعارها را فراموش نکند.

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »