Categories: خبرها

امیدوارم قوه‌قضاییه با خبرنگاران مهربان باشد

زیتون– صادق آملی‌لاریجانی٬‌ رییس قوه قضاییه، در آستانه روز خبرنگار، گفت: «متأسفانه برخی افراد و روزنامه‌نگاران که سر در آخور کشورهای سلطه دارند ادعا می‌کنند که مسئولان قضایی جمهوری اسلامی با حقوق بشر غربی مخالفند اما احکام عرب جاهلی را می‌پذیرند. این ادعاهای مضحک و عجیب در واقع حمله به احکام اسلام است. کدام فقیه اگر حکمی در زمان جاهلیت وجود داشته و توسط اسلام امضا نشده است را پذیرفته که ما بخواهیم به عنوان مسئولان قضایی جمهوری اسلامی بپذیریم؟ دفاع ما از احکام امضایی و تأسیسی اسلام است و دلیل تبعیتمان از این احکام نیز اتصالی است که به حق تعالی دارد و فهم آن با مجتهدان و فقهاست.»
رییس دستگاه قضا با توصیه خبرنگاران به رعایت «اخلاق، حقوق مردم، قوانین و حدود دینی»، اظهار امیدواری کرد که «قوه قضاییه نیز با خبرنگاران مهربان باشد.» به گفته او اما خبرنگاران هم باید حدود را رعایت کنند تا با گسترش اخلاق و حمایت از آزادی، مردم از شفاف سازی رسانه‌ها بهره‌مند شوند.
صادق لاریجانی علت دشواربودن حرفه روزنامه نگاری را باریک بودن مرزهای میان شفافیت، آزادی بیان و حقوق دیگران دانست و افزود: «گاهی شنیده می‌شود که خبرنگاران به دلیل برخی برخوردهای قضایی از قوه قضاییه گلایه دارند. این در حالی است که برخوردهای قضات و قوه قضاییه در چارچوب قانون است و آنجا که قانون به صورت مطلق، «توهین، استهزا، افترا، نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» و مواردی از این دست را جرم دانسته، قاضی و دستگاه قضایی دخالتی در کم یا زیاد کردن میزان جرم ندارند.»
او همچنین با اشاره به ۱۴مرداد روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی، نیز گفت که امروز مسئله حقوق بشر به عنوان یک اهرم فشار علیه کشورهای مستقل خصوصا کشورهای اسلامی و بویژه جمهوری اسلامی ایران به کار برده می‌شود.
رییس قوه قضاییه در ادامه داد: «ما در موضوع حقوق بشر با غرب دو سخن اصلی داریم. یکی بحث مبنایی است که به شناخت از انسان بازمی گردد. دولت‌های غربی حق ندارند فهم خود از انسان را که مبتنی بر نگاه لیبرال دموکراسی است به همه ملت‌ها، اقوام و ادیان با تنوع فرهنگی گوناگون تعمیم دهند و آن را تحمیل کنند. این تلقی که نگاه فلاسفه لیبرال دموکرات باید مورد قبول همه دنیا باشد، زورگویی آشکار در عالم فکر است.»
لاریجانی نکته دوم مورد اختلاف با غرب در زمینه حقوق بشر را مباحث عملی دانست و افزود: «آن‌ها از سویی دانشگاه‌ها و محافل آکادمیک را به مباحث نظری حقوق بشر مشغول می‌کنند اما در عمل به‌‌ همان حقوق بشر و کرامت انسانی مورد ادعای خود هم پایبند نیستند چنانکه امروز رفتار آمریکا در قبال جنایات عربستان سعودی در یمن را می‌بینیم که با هیچ سند حقوق بشری و عهدنامه‌ای سازگار نیست. آیا گرفتن پول نفت یک ملت و فروختن اسلحه و بمب برای سرکوب انسانهای بی‌دفاع و بی‌پناه و رقص شمشیر ترامپ در کنار حکام سعودی، تجلی حقوق بشر است؟ آیا حقوق بشر‌‌ همان جنایاتی است که رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی مرتکب می‌شود و امروز اقداماتش در مسجدالاقصی فریاد سازمانهای بین‌المللی تحت نفوذ خودشان را هم درآورده است؟»

 

Recent Posts

بی‌پرده با کوچک‌زاده‌ها

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

سکولاریسم فرمایشی

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مسعود پزشکیان و کلینیک ترک بی‌حجابی

کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

چرا «برنامه‌های» حاکمیت ولایی ناکارآمدند؟

ناترازی‌های گوناگون، به‌ویژه در زمینه‌هایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مناظره‌ای برای بن‌بست؛ در حاشیه مناظره سروش و علیدوست

۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظره‌ای بین علیدوست و سروش…

۲۴ آبان ۱۴۰۳

غربِ اروپایی و غربِ آمریکایی

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…

۲۳ آبان ۱۴۰۳