علیرضا تاجیکی اعدام شد

زیتون– حکم اعدام علیرضا تاجیکی، نوجوان محکوم به اعدام، سحرگاه امروز (پنج‌شنبه ۱۹ مرداد)، اجرا شد.
روز گذشته خبر انتقال این زندانی متهم به قتل به قرنطینه اجرای احکام، اعتراضات فراوانی را برانگیخته بود.
دیده بان حقوق بشر روز گذشته در توئیتر خود اعلام کرد «علیرضا تاجیکی که متهم است در ۱۵ سالگی مرتکب قتل و تجاوز شده به منظور اجرای حکم اعدام به در زندان عادل آباد شیراز انفرادی منتقل شده و قرار است حکم او روز آینده اجرا شود.»
سازمان عفو بین الملل نیز گزارشی از وضعیت علیرضا تاجیکی، که در حال حاضر ۲۱ ساله است منتشر کرده و از دستگاه قضایی ایران به دلیل پافشاری بر اعدام او انتقاد کرده است.
در این گزارش، «مگدالنا مغرابی» معاون مدیر بخش خاورمیانه عفو بین‌الملل این تصمیم دستگاه قضایی جمهوری اسلامی را اقدامی بی‌شرمانه خوانده است چرا که اعدام کسی که در هنگام ارتکاب جرم کمتر از ۱۸ سال دارد نقض تعهدات جمهوری اسلامی به حقوق بشر بینالمللی از جمله کنوانسیون حقوق کودک محسوب می‌شود.
علیرضا تاجیکی سال ۱۳۹۱ در شهرستان فسا به اتهام قتل احسان نیساری ۱۶ ساله دستگیر شد و پس از مدتی به جرم تجاوز به عنف و قتل به اعدام محکوم شد. در ابتدا دلیل مشکوک شدن پلیس به علیرضا تنها این بوده‌است که آخرین نفری که در ساعت ۸ شب با مقتول بوده، علیرضا بوده است و قتل هم در ساعت ۳ صبح روی داده.
سازمان عفو بینالملل پیشتر با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که علیرضا تاجیکی پس از دستگیری به مدت ۱۵ روز در سلول انفرادی در آگاهی شیراز، بدون دسترسی به خانواده و وکیل، نگهداری و تحت‌فشار و شکنجه مجبور به اعتراف علیه خود شد. این نوجوان زندانی بار‌ها در دادگاه خود را بی‌گناه خواند اما دادگاه اعترافات اولیه او را به‌ عنوان مدرک در طول دادرسی علیه او پذیرفت.
دستگاه قضایی ایران پیشتر نیز احکام اعدام برای کسانی که در نوجوانی مرتکب جرم شده بودند صادر و اجرا کرده بود.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

یک پاسخ

  1. برای اینکه گوشه ای از اقتدار نظام مقدس سائیده نشود ، یکی از جملات گهربار بنیانگزار نظام در بهشت زهرا این بود که ، شاه قبرستانها را آباد کرد !!!

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »