زیتون– جمعی از نمایندگان ادوار مجلس در نامهای سرگشاده به رئیسجمهوری و نمایندگان مجلس، از آنان خواستند که با استفاده از «امکانات قانونی» خود «مطالبهی ملی رفع حصر» را به «فرجام نیکو و مطلوب» برسانند.
در بخشی از این نامه که برای انتشار در اختیار «زیتون» قرار گرفته، امضاءکنندگان نسبت به «پذیرش نخستین خواسته جناب کروبی» و توقف اعتصاب غذای او اظهار «خرسندی» کردهاند.
در ادامهی نامه با اشاره به اینکه «دو نهاد ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی از این امتیاز مهم برخوردارند که برآمده از آرای مستقیم مردم اند»، خطاب به « وکیلان مردم» مردم آمده است «به اعتبار شخصیت حقیقی، متعهدید که به وظایف قانونی تان عمل کنید و از حقوق قانونی یکایک شهروندان ایران بدون هیچ تبعیض و توجیهی دفاع نمایید. با سوگندی که به وفاداری و پیگیری قانون اساسی انجام داده اید و برپایه تعهدات قانونی و وجدانی تان، کمترین قصور و تقصیر شما در تضییع حقوق شهروندان و یا عدم دفاع از حقوق قانونی افرادی که مورد ظلم و ستم واقع شده اند، پذیرفته شده نیست»
نمایندگان ادوار مجلس، در پایان با یادآوری «تعهد انسانی و ایمانی و اخلاقی و قاعده نصیحت به رهبران مسلمان» و نیز «تحلیلی که از مجموع شرایط داخلی و منطقه ای و جهانی کشورمان» دارند، راهبران کشور را به «روی آوی به آشتی ملی» فراخوانده و «رفع حصر» را گامی بلند دراین مسیر دانستهاند.
متن کامل این نامه که برای انتشار در اختیار «زیتون» قرارگرفته، در ادامه میآید:
جناب آقای دکتر روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران
نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی
اعتصاب غذای جناب حجه الاسلام مهدی کروبی در شرایط حصر غیرقانونی با وجود کهولت سن و انواع بیماری موجب نگرانی شد و از اینکه سلامت ایشان در معرض خطر قرار بگیرد به شدت افکار عمومی را حتی در سطح جهان تحت تأثیر قرار داد. هرچند با پذیرش نخستین خواسته جناب کروبی اکنون اعتصاب غذای ایشان متوقف شده و این موجب خرسندی است، با این حال حکایت حصرهمچنان باقی است و مطالبه ملی و عمومی رفع حصر و حبس خانگی آقایان کروبی و موسوی وسرکارخانم رهنورد هنوز برآورده نشده و ضروری است از سوی شما پیگیری شود و به فرجام نیکو و مطلوب برسد.
جناب رئیس جمهوری و شورای عالی امنیت ملی
نمایندگان مجلس
در ساختار حقوقی نظام جمهوری اسلامی ایران دو نهاد ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی از این امتیاز مهم برخوردارند که برآمده از آرای مستقیم مردم اند و از این رو نهاد انتخابی بشمار می روند. این بدان معناست که به تعبیر امام علی (ع) در نهج البلاغه شما «وکلاء الامه» اید و به زبان حقوقی جهان امروز «وکیل ملت» هستید. در دوران انتخابات ریاست جمهوری اخیر نیز آقای روحانی چند بار به درستی خود را وکیل مردم دانست. در این چهارچوب شما وکیلان مردم به اعتبار شخصیت حقیقی، متعهدید که به وظایف قانونی تان عمل کنید و از حقوق قانونی یکایک شهروندان ایران بدون هیچ تبعیض و توجیهی دفاع نمایید. با سوگندی که به وفاداری و پیگیری قانون اساسی انجام داده اید و برپایه تعهدات قانونی و وجدانی تان، کمترین قصور و تقصیر شما در تضییع حقوق شهروندان و یا عدم دفاع از حقوق قانونی افرادی که مورد ظلم و ستم واقع شده اند، پذیرفته شده نیست. این خلف وعده اخلاقا مذموم است و شرعا گناه و قانونا جرم. به ویژه که جناب رئیس جمهوری در کارزار انتخاباتی خود بر حمایت از حقوق شهروندی و به طور خاص با وعده هایی مشخص در باره رفع حصر توانست افزون بر پیروزی بر رقیب، به رأی بالای بیست و چهار میلیون دست پیدا کند، و بنا بر وعده خود اکنون زمان عمل و وفای به عهد در رسیده است.
عالی جنابان امنای ملت
بیش از شش سال و نیم از حصر و حبس خانگی غیر قانونی خانم رهنورد و آقایان موسوی و کروبی می گذرد و تا کنون نه خواسته های قانونی و معقول خود محصوران به جایی رسیده و نه مطالبه مردمی و ملی شکستن سد سدید حصر گوش شنوایی پیدا کرده است، و نه کوشش های احتمالی پشت پرده برخی مقامات ثمری داشته است. ما بدون آنکه بخواهیم بر علل و عوامل این زخم کهنه منقاش زنیم از شما نمایندگان و منتخبان خود انتظار داریم با استفاده از امکانات قانونی، اجرایی و تقنینی و رأیزنی های خود با مقامات و یا نهادی چون شورای عالی امنیت ملی برای رفع این عارضه زیانبار ملی تلاش کنید. ظاهرا نباید تردید باشد که ادامه چنین وضعیتی نه به سود مردم است و نه به سود حکومت و نظام.
ما برپایه مسئولیت رایی که در دوره ای به نمایندگی در خانه ملت داشته ایم و همچنین برمبنای تعهد انسانی و ایمانی و اخلاقی و قاعده نصیحت به رهبران مسلمان، و تحلیلی که از مجموع شرایط داخلی و منطقه ای و جهانی کشورمان داریم، نیاز به وحدت و همبستگی ملی را برای مقابله با ابرچالش های پیشاروی کشور ضروری و روی آوری به آشتی ملی را راهگشای ایران بسوی آینده روشن و فردای بهتر دانسته و از این منظر رفع حصر را گامی بلند دراین مسیر می دانیم و امیدواریم که راهبران کشورمان به این ضرورت و خواسته ملی واقف و برای انجام آن اقدامات لازم را بعمل آورند.
جمعی ازنمایندگان ادوار مجلس در خارج کشور :
احمد سلامتیان، فاطمه حقیقت جو، علی مزروعی، سید علی اکبر موسوی (خوئینی)، و حسن یوسفی اشکوری
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…