دستاورد ها و پیامدهای انتخابات هفتم اسفند ۱۳۹۴

زیتون– دبیر کل نهضت آزادی ایران، با صدور بیانیه ای  به «دستاورد ها و پیامدهای انتخابات هفتم اسفند ۱۳۹۴» پرداخت.

ابراهیم یزدی،  در این بیانیه  «از دولت اعتدال و امید به عنوان مجری انتخابات که تمام سعی و همت خود را در برگزاری انتخاباتی هرچه سالم‌تر به کار گرفت و بر خواندن رأی واقعی مردم تا حد ممکن پافشاری کرد” سپاسگزاری نموده و تاکید کرده است «گردش اطلاعات و دسترسی مردم به شبکه‌های اجتماعی مجازی و مخالفت دولت با مسدود ساختن این شبکه‌ها جای قدردانی و تشکر دارد.»

وزیر امورخارجه دولت موقت در بخشی از این بیانیه  ضمن یادآوری «رد صلاحیت افراطی، ناعادلانه و خلاف قانون شورای نگهبان» ، افزوده است « پافشاری اصلاح‌طلبان و مردم در استفاده از حق شهروندی و حق انتخاب زمامداران و حضور و مشارکت فعال در عرصه انتخابات با دستان بسته و با کمترین امکانات، تلخی اقدامات افراطیون را بر کام ملت سختی کشیده ایران شیرین کرد و پیروزی را به ارمغان آورد.»

متن کامل این بیانه که نسخه ای از آن در اختیار «زیتون» قرار گرفته است، در ادامه می آید:

 

بیانیه دبیرکل نهضت آزادی ایران
دستاورد ها و پیامدهای انتخابات هفتم اسفند ۱۳۹۴

بسمه تعالی
انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان در هفتم اسفندماه گامی به جلو برای جنبش آزادی‌خواهی مردم ایران بود. حرکت هماهنگ و سازماندهی شده مردم در رأی به یک فهرست واحد از اصلاح‌طلبان از یک سو و حرکت جمعی و مشترک فعالین اصلاح‌طلب در ائتلاف و همگرایی با محافظه‌کاران اعتدالگرا از سوی دیگر، نشانه‌ای از بلوغ و آگاهی مردم و نیروهای سیاسی در حرکت به سوی تثبیت آزادی های اساسی مردم و مردمسالاری است.
اگرچه فرایند انتخابات با رد صلاحیت افراطی، ناعادلانه و خلاف قانون شورای نگهبان آغاز شد اما، پافشاری اصلاح‌طلبان و مردم در استفاده از حق شهروندی و حق انتخاب زمامداران و حضور و مشارکت فعال در عرصه انتخابات با دستان بسته و با کمترین امکانات، تلخی اقدامات افراطیون را بر کام ملت سختی کشیده ایران شیرین کرد و پیروزی را به ارمغان آورد. با تشکیل مجلس معتدل و میانه‌رو، یکی از موانع توسعه سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از پیش روی دولت و نهادهای مدنی برداشته شد و از این پس دولت می‌تواند و باید با عزمی راسخ‌تر به پیشبرد برنامه‌های توسعه و اصلاح وضعیت ناگوار کشور به پردازد.
انتخابات مشروع‌ترین و مسالمت‌آمیزترین راه برای انتقال قدرت و جابجایی نخبگان است اما بدون شک نتیجه این انتخابات محدود به پیروزی یک فهرست نخواهد بود و افزون بر آن، ثمراتی ارزشمند برای جنبش آزادی‌خواهی ایران در سال‌های آینده به دنبال خواهد داشت.
همانگونه که زنده‌یاد مهندس بازرگان در دهه شصت گفت که : دموکراسی و آزادی یادگرفتنی است نه دادنی؛ امروز شاهدیم که با گذشت سه دهه این فرایند بتدریج طی شده و نه‌تنها مردم و نیروهای سیاسی بلکه دولتمردان نیز در حال یادگیری هستند. معنا و مفهوم یادگیری دموکراسی این است که اولاً طبیعی بودن تکثر آراء و عقاید مردم را به پذیریم و ثانیآ نظرات مخالفان را تحمل کنیم و حتی با مخالفان نیز برای تحقق اهداف توسعه ملی همکاری کنیم. بر پایه چنین گفتمانی ضروری است نخبگان سیاسی کشور به جای تقابل زمینه‌های تعامل و همکاری‌های جمعی را بر اساس وجوه اشتراک که همان منافع ملی در چارچوب قانون است، فراهم سازند.
در این جا باید از دولت اعتدال و امید به عنوان مجری انتخابات که تمام سعی و همت خود را در برگزاری انتخاباتی هرچه سالم‌تر به کار گرفت و بر خواندن رأی واقعی مردم تا حد ممکن پافشاری کرد سپاسگزاری نمود. گردش اطلاعات و دسترسی مردم به شبکه‌های اجتماعی مجازی و مخالفت دولت با مسدود ساختن این شبکه‌ها جای قدردانی و تشکر دارد.
اکنون پس از پیروزی دیپلماسی کشوردر عرصه بین‌المللی و موفقیت در دستیابی به برجام، وقت آن رسیده است که دولت با پشتیبانی رأی ملت در راستای احقاق حقوق مغفول مانده شهروندی و اجرای تمام و کمال و بدون تنازل قانون اساسی بکوشد. به درگاه خداوند منان دعا می‌کنیم که دستاوردهای دولت و ملت در داخل به همان اندازه دستاوردهای بین‌المللی شیرین باشد و موجبات سعادت و بهروزی هرچه بیشتر مردم ایران را فراهم کند.
بنابراین منتخبین مردم در مجلس شورای اسلامی و دولتمردان در دولت تدبیر و امید مسئولیت سنگینی برای پاسخ به مطالبات بر حق مردم و زمینه‌سازی برای تقویت این فرایند برعهده دارند. ما امیدواریم نمایندگان منتخب مردم و دولت اصلاح طلب توفیق تحقق خواست های مردم را پیدا کنند. وعده خداوند حق است که فرمود: “والذین جاهدوا فینا لّنهدینهم سبلنا” .
دکتر ابراهیم یزدی، دبیرکل نهضت آزادی ایران – تهران ۱۷ اسفند ۱۳۹۴

Recent Posts

بی‌پرده با کوچک‌زاده‌ها

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

سکولاریسم فرمایشی

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مسعود پزشکیان و کلینیک ترک بی‌حجابی

کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

چرا «برنامه‌های» حاکمیت ولایی ناکارآمدند؟

ناترازی‌های گوناگون، به‌ویژه در زمینه‌هایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مناظره‌ای برای بن‌بست؛ در حاشیه مناظره سروش و علیدوست

۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظره‌ای بین علیدوست و سروش…

۲۴ آبان ۱۴۰۳

غربِ اروپایی و غربِ آمریکایی

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…

۲۳ آبان ۱۴۰۳