دستاورد ها و پیامدهای انتخابات هفتم اسفند ۱۳۹۴

زیتون– دبیر کل نهضت آزادی ایران، با صدور بیانیه ای  به «دستاورد ها و پیامدهای انتخابات هفتم اسفند ۱۳۹۴» پرداخت.

ابراهیم یزدی،  در این بیانیه  «از دولت اعتدال و امید به عنوان مجری انتخابات که تمام سعی و همت خود را در برگزاری انتخاباتی هرچه سالم‌تر به کار گرفت و بر خواندن رأی واقعی مردم تا حد ممکن پافشاری کرد” سپاسگزاری نموده و تاکید کرده است «گردش اطلاعات و دسترسی مردم به شبکه‌های اجتماعی مجازی و مخالفت دولت با مسدود ساختن این شبکه‌ها جای قدردانی و تشکر دارد.»

وزیر امورخارجه دولت موقت در بخشی از این بیانیه  ضمن یادآوری «رد صلاحیت افراطی، ناعادلانه و خلاف قانون شورای نگهبان» ، افزوده است « پافشاری اصلاح‌طلبان و مردم در استفاده از حق شهروندی و حق انتخاب زمامداران و حضور و مشارکت فعال در عرصه انتخابات با دستان بسته و با کمترین امکانات، تلخی اقدامات افراطیون را بر کام ملت سختی کشیده ایران شیرین کرد و پیروزی را به ارمغان آورد.»

متن کامل این بیانه که نسخه ای از آن در اختیار «زیتون» قرار گرفته است، در ادامه می آید:

 

بیانیه دبیرکل نهضت آزادی ایران
دستاورد ها و پیامدهای انتخابات هفتم اسفند ۱۳۹۴

بسمه تعالی
انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان در هفتم اسفندماه گامی به جلو برای جنبش آزادی‌خواهی مردم ایران بود. حرکت هماهنگ و سازماندهی شده مردم در رأی به یک فهرست واحد از اصلاح‌طلبان از یک سو و حرکت جمعی و مشترک فعالین اصلاح‌طلب در ائتلاف و همگرایی با محافظه‌کاران اعتدالگرا از سوی دیگر، نشانه‌ای از بلوغ و آگاهی مردم و نیروهای سیاسی در حرکت به سوی تثبیت آزادی های اساسی مردم و مردمسالاری است.
اگرچه فرایند انتخابات با رد صلاحیت افراطی، ناعادلانه و خلاف قانون شورای نگهبان آغاز شد اما، پافشاری اصلاح‌طلبان و مردم در استفاده از حق شهروندی و حق انتخاب زمامداران و حضور و مشارکت فعال در عرصه انتخابات با دستان بسته و با کمترین امکانات، تلخی اقدامات افراطیون را بر کام ملت سختی کشیده ایران شیرین کرد و پیروزی را به ارمغان آورد. با تشکیل مجلس معتدل و میانه‌رو، یکی از موانع توسعه سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از پیش روی دولت و نهادهای مدنی برداشته شد و از این پس دولت می‌تواند و باید با عزمی راسخ‌تر به پیشبرد برنامه‌های توسعه و اصلاح وضعیت ناگوار کشور به پردازد.
انتخابات مشروع‌ترین و مسالمت‌آمیزترین راه برای انتقال قدرت و جابجایی نخبگان است اما بدون شک نتیجه این انتخابات محدود به پیروزی یک فهرست نخواهد بود و افزون بر آن، ثمراتی ارزشمند برای جنبش آزادی‌خواهی ایران در سال‌های آینده به دنبال خواهد داشت.
همانگونه که زنده‌یاد مهندس بازرگان در دهه شصت گفت که : دموکراسی و آزادی یادگرفتنی است نه دادنی؛ امروز شاهدیم که با گذشت سه دهه این فرایند بتدریج طی شده و نه‌تنها مردم و نیروهای سیاسی بلکه دولتمردان نیز در حال یادگیری هستند. معنا و مفهوم یادگیری دموکراسی این است که اولاً طبیعی بودن تکثر آراء و عقاید مردم را به پذیریم و ثانیآ نظرات مخالفان را تحمل کنیم و حتی با مخالفان نیز برای تحقق اهداف توسعه ملی همکاری کنیم. بر پایه چنین گفتمانی ضروری است نخبگان سیاسی کشور به جای تقابل زمینه‌های تعامل و همکاری‌های جمعی را بر اساس وجوه اشتراک که همان منافع ملی در چارچوب قانون است، فراهم سازند.
در این جا باید از دولت اعتدال و امید به عنوان مجری انتخابات که تمام سعی و همت خود را در برگزاری انتخاباتی هرچه سالم‌تر به کار گرفت و بر خواندن رأی واقعی مردم تا حد ممکن پافشاری کرد سپاسگزاری نمود. گردش اطلاعات و دسترسی مردم به شبکه‌های اجتماعی مجازی و مخالفت دولت با مسدود ساختن این شبکه‌ها جای قدردانی و تشکر دارد.
اکنون پس از پیروزی دیپلماسی کشوردر عرصه بین‌المللی و موفقیت در دستیابی به برجام، وقت آن رسیده است که دولت با پشتیبانی رأی ملت در راستای احقاق حقوق مغفول مانده شهروندی و اجرای تمام و کمال و بدون تنازل قانون اساسی بکوشد. به درگاه خداوند منان دعا می‌کنیم که دستاوردهای دولت و ملت در داخل به همان اندازه دستاوردهای بین‌المللی شیرین باشد و موجبات سعادت و بهروزی هرچه بیشتر مردم ایران را فراهم کند.
بنابراین منتخبین مردم در مجلس شورای اسلامی و دولتمردان در دولت تدبیر و امید مسئولیت سنگینی برای پاسخ به مطالبات بر حق مردم و زمینه‌سازی برای تقویت این فرایند برعهده دارند. ما امیدواریم نمایندگان منتخب مردم و دولت اصلاح طلب توفیق تحقق خواست های مردم را پیدا کنند. وعده خداوند حق است که فرمود: “والذین جاهدوا فینا لّنهدینهم سبلنا” .
دکتر ابراهیم یزدی، دبیرکل نهضت آزادی ایران – تهران ۱۷ اسفند ۱۳۹۴

Recent Posts

معاویه: یک عرب ایرانی یا مسیحی؟

مسعود امیرخلیلی

۱۳ آبان ۱۴۰۳

آقای خامنه‌ای، ۱۳ آبان و شورای‌ نگهبانِ جهان

۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…

۱۳ آبان ۱۴۰۳

آیا پذیرفتگان دیکتاتوری مقصرند؟!

در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…

۱۳ آبان ۱۴۰۳

روز جهانی وگن؛ به یاد بی‌صداترین و بی‌دفاع‌ترینِ ستمدیدگان!

امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندی‌ها و خودآگاهی‌هایی است…

۱۲ آبان ۱۴۰۳

اسرائیل؛ درون شورویه و بیرون مستبده!

درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…

۰۸ آبان ۱۴۰۳