استعفای اعضای هیئت مدیره انجمن صنفی روزنامه نگاران تهران

زیتون– اعضای هیئت مدیره منتخب انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران در اعتراض به خودداری وزارت‌ تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای ثبت این انجمن، از سمت خود استعفا کردند.
این انجمن سال گذشته با وعده علی ربیعی و به عنوان جایگزینی برای انجمن صنفی روزنامه نگاران تشکیل شده بود.
بهروز گرانپایه، نسرین تخیری، داود محمدی، افشین امیرشاهی، مسعود هوشمندرضوی، مهرداد خدیر، مژگان جمشیدی، هادی حیدری، ٬‌مهدی حسنی و اعظم ویسمه، اعضای هیئت مدیره بودند که امروز (جمعه) نامه استعفایشان منتشر شد.
امضا‌کنندگان این نامه در ۱۲ بند روند تشکیل و برگزاری مجمع عمومی موسسان انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران و رخدادهای مرتبط با آن را تشریح کرده و به تفصیل علت استعفای خود را توضیح داده‌اند.
در این نامه از «بی‌نتیجه» ماندن تلاش‌های این افراد برای ثبت انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران سخن به میان آمده و انتقاد‌های صریحی متوجه اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران شده است.
امضا کنندگان همچنین تاکید کرده‌اند که اداره کل مذکور از ثبت انجمن صنفی «استنکاف» کرده و «راهکارهای فراقانونی و غیرقانونی را به عنوان پیش شرط ثبت رسمی انجمن» اعلام کرده است.
بر اساس این نامه اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران در جلسات متعدد خواستار تغییراتی در اعضای هیات مدیره منتخب انجمن صنفی شده است.
«تسلیم» نشدن در برابر «فشار‌های غیرقانونی» وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبنی بر تغییر ترکیب اعضای هیأت مدیره منتخب مجمع موسس یکی دیگر از دلایل این استعفا اعلام شده است.
آنها به نامه «خلاف قانون» این اداره کل به هیئت رییسه مجمع عمومی موسس این انجمن اشاره کرده‌اند که در آن ادعا شده «تعدادی از منتخبان، واجد شرایط اساسنامه مصوب» نیستند.
هیئت مدیره مستعفی همچنین نوشته‌اند که در این نامه درخواست شده که «صورتجلسه تعیین سمت هیات مدیره {باید} به گونه‌ای تنظیم شود که افرادی دیگر خارج از فهرست منتخبان اصلی و علی‌البدل مجمع عمومی موصوف، جایگزین آن‌ها شوند.»
آنها این خواسته اداره کل تعاون را «به منزله دخالت یک نهاد دولتی در امور یک تشکل غیردولتی» دانسته‌اند.
اعضای هیات مدیره منتخب مجمع عمومی موسس در پایان نامه خود آورده‌اند که «تسلیم فشارهای غیرقانونی و غیررسمی وزارت کار» نشده و از این رو استعفا کرده‌اند.
آنها با این پیش‌بینی که «رویکرد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دوره دولت جدید نیز ادامه» خواهد یافت، نوشته‌اند که این وزارت‌خانه «حاضر به تن دادن به راه‌کارهای قانونی برای برون‌رفت از وضعیت موجود نیست.»

این افراد با انتقاد از دولت حسن روحانی در این‌ رابطه، نوشته‌اند که «حق شکایت از اداره مذکور را برای خود محفوظ می‌دانند، اما به دلیل حفظ احترام به رئیس دولت و جلوگیری از سواستفاده‌های احتمالی، فعلا از طرح شکایت در مراجع قضایی صرف نظر می‌کنند.»
نخستین نشست مجمع موسسان انجمن صنفی کارگری روزنامه‌نگاران استان تهران دوم دی‌ماه سال ۱۳۹۵ برگزار شد.
در این مجمع پس از تصویب اساسنامه انجمن، انتخابات اعضای هیات مدیره و بازرسان با حضور نماینده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد تا انجمن صنفی کارگری روزنامه‌نگاران استان تهران، نخستین هیات مدیره خود را بشناسد.
انجمن صنفی روزنامه‌نگاران تهران در شرایطی آغاز به کار کرد که ساختمان انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران در جریان وقایع سال ۸۸ پلمب و در دولت محمود احمدی‌نژاد نیز از ادامه کار این انجمن جلوگیری شد.
یکی از وعده‌های حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ از سرگیری فعالیت انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران بود که این وعده محقق نشد و انتقادهای روزنامه‌نگاران را به دنبال داشت.
علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم مرداد ماه امسال محمد جعفر منتظری،‌ دادستان کل کشور را «مخالف» بازگشایی انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران معرفی کرده است.
ربیعی با اعلام اینکه در این زمینه چهار مرتبه با دادستان کل کشور دیدار داشته که در این دیدار‌ها «ایشان گفت اجازه بازگشایی این انجمن را نمی‌دهیم»، ‌افزود: «نامه رسمی از سوی دادستان تهران ارسال شده که نمی‌توان آن انجمن صنفی را بازگشایی کرد.»
انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران در مهر سال ۱۳۷۶ تاسیس و در مرداد سال ۱۳۸۸ با حکم سعید مرتضوی، ‌دادستان وقت تهران، پلمب شد. مقام‌های قضایی تاکنون اجازه ادامه مجدد فعالیت‌های این انجمن را نداده‌اند.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

یک پاسخ

  1. در کدام قانون به دادستان اجازه داده شده که از تشکیل یک انجمن صنفی جلوگیری کند ، یک مسئول واقعا مسئول هم در مردم سالاری دینی وجود ندارد که از اجرای اوامر غیر قانونی خودداری نماید !!!

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

شواهد گوناگون حاکی از آن است که جامعه ایران، خواهان گذار از وضعیت موجود است و این خواسته را آنجا که توانسته محقق ساخته و آنجا که نتوانسته، به شیوه‌های مختلف، آن را ابراز نموده

ادامه »

در اولین ساعات روز شنبه هفتم دسامبر زنگ پایان برای بشار اسد به صدا در آمد. آنقدر راحت رفت که گویی اصلا پیش از

ادامه »

آقای «سید محمود نوری‌زاده» نماینده مردم مشگین‌شهر در دوره پنجم، وقتی ریاست سنی مجلس را ترک کردند، سخنی گفتند که

ادامه »