زیتون– در خواست تجدید نظر باقر و سیامک نمازی رد و حکم نزار ذکا در دادگاه تجدید نظر تایید شد.
جرد گنسر، وکیل آمریکایی سیامک و باقر نمازی، امروز خبر داد که درخواست تجدیدنظر احکام ۱۰ سال زنداناین دو شهروند ایرانی-آمریکایی، از سوی دادگاهی در ایران رد شده است.
به گفته گنسر، روز یکشنبه به باقر و سیامک نمازی اطلاع داده شده، دادگاه تجدیدنظر درخواست استیناف آنها را رد کرده است.
وکیل خانواده نمازی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که رد درخواست تجدیدنظر آنها در حالی صورت میگیرد که هم باقر و هم سیامک نمازی از مشکلات جسمی رنج میبرند.
وکیل سیامک نمازی همچنین امروز اعلام کرد که سیامک نمازی بیشتر دوران حبس خود را در سلول انفرادی سپری کرده است و «به صورت بیرحمانهای بازجویی شده و مورد ضربوشتم قرار گرفته است».
سیامک نمازی، مدیر پیشین ایرانی- آمریکایی بخش برنامهریزیهای استراتژیک کمپانی نفتی کرسنت، مهرماه سال ۱۳۹۴ بازداشت شد. باقر نمازی، پدر ۸۱ ساله وی که از مقامهای سابق یونیسف و استاندار خوزستان پیش از انقلاب بوده است نیز اسفند ۱۳۹۴ بازداشت شد. وی برای پیگیری کار فرزندش به ایران رفته بود.
کمپین حقوق بشر برای ایران نیز امروز خبر داد که حکم ۱۰ سال حبس و جریمه نقدی چهار و نیم میلیون نزار زکا، شهروند لبنانی زندانی در ایران از سوی دادگاه تجدید نظر تایید شد.
نزار ذکا، شهروند لبنانی مقیم آمریکا که در سفر به ایران بازداشت شده بود، از سوی قاضی صلواتی به ۱۰ سال زندان و پرداخت بیش از ۴ میلیون دلار جریمه محکوم شد.
ذکا ۲۷ شهریور ماه سال گذشته در ایران بازداشت و به اتهام «جاسوسی» دردادگاه انقلاب محاکمه شد. او با دعوت دولت روحانی و برای حضور در یک کنفرانس به تهران سفر کرده بود.
جیسون پابلت، وکیل ذکا در آمریکا، با انتشار بیانیهای اعلام کرد شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی حکمی ۶۰ صفحه ای در محکومیت او صادر کرده است. اعضای خانواده ذکا در لبنان میگویند که حکمی به وکیل او در تهران ابلاغ نشده است.
رسانههای اصولگرا پس از بازداشت ذکا، نوشته بودند که او «مهره آمریکا در منطقه» است و این شهروند لبنانی را به جاسوسی متهم کرده بود. اتهامی که از سوی خانواده ذکا تکذیب شد.
خبرگزاری آسوشیتد پرس به نقل از عفو بینالملل نوشت دادگاه نزار ذکا تنها در دو جلسه برگزار شده و او پیش از آغاز دادگاه دسترسی محدودی به وکیل داشته است. ذکا در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات فعالیت داشت و برای گسترش آزادی اینترنت تلاش میکرد.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…