اشتهای سیری ناپذیر اردوغان برای مصادره رسانه ها

دولت ترکیه خبرگزاری جیهان را هم مصادره کرد

زیتون- دولت ترکیه در ادامه سیاست تصاحب پایگاه های خبری مخالفان حکومت، خبرگزاری جیهان (جهان) یکی از رسانه های وابسته به جریان حامی فتح الله گولن را نیز مصادره کرد. مصادره «جیهان» مصادره دومین رسانه طی مدت کمتر از یک هفته توسط دولت اردوغان است. پیشتر روزنامه «زمان» که یکی از پر تیراژترین روزنامه های منتقد سیاست های اردوغان بود نیز توسط دادگاهی در این کشور مصادره شد.
خبرگزاری رسمی ترکیه (آناتولی) دیروز (دوشنبه) خبر داد که مدیران خبرگزاری جیهان اعلام کردند دادگاهی در استانبول برای این خبرگزاری نیز یک هیات امنا جدید تعیین کرده است.
رادیو فردا به نقل از رویترز در مورد روزنامه «زمان» نوشت:  رسانه‌های دولتی ترکیه می‌گویند، نیروهای پلیس این کشور روز جمعه (۱۵ اسفند) کنترل دفتر روزنامه «زمان»، که از بزرگ‌ترین روزنامه‌های ترکیه محسوب می‌شود، را در دست گرفته‌اند. ماموران پلیس با هجوم به دفتر مرکزی این روزنامه در استانبول مدیران و برخی کارکنان آن را از ساختمان بیرون کردند. این اقدام با اعتراضات گسترده ای در مقابل این روزنامه در روزهای شنبه و یکشنبه مواجه شد که پلیس برای متفرق کردن معترضان اقدام به پرتاب گاز اشک آور و استفاده از ماشین های آب پاش کرد. رویترز نوشت تجمع کنندگان شعار می‌دادند، «رسانه‌های آزاد را نمی‌توان ساکت کرد.»

ADB2242B-771B-4A16-A5CE-10D235D20C05_w640_r1_s
خبرگزاری جیهان نیز با دارا بودن بیش از ۵۲۰ پرسنل، ۲۵ دفتر خارجی در سراسر جهان از جمله بزرگترین خبرگزاری ها در ترکیه بود.

روزنامه زمان و خبرگزاری جیهان هر دو جرء مجموعه رسانه ای “فضا” تعریف هستند که به جریانی موسوم به جنبش ” هیزمت ” (خدمت) وابسته اند. این خبرگزاری در سال ۱۹۹۴ تاسیس شده است. روزنامه زمان، خبرگزاری جیهان و هفته نامه ” آکسیون” زیر مجموعه رسانه ای فضا هستند. این جنبش که از نظر دولت ترکیه گروهی تروریستی محسوب شده است، طرفداران  فتح الله گولن روحانی متنفذ مخالفان اردوغان است که در پنسیلوانیای آمریکا اقامت دارد. دولت ترکیه فتح الله گولن را به تشکیل یک دولت موازی درون دولت ترکیه و تلاش برای براندازی حکومت متهم کرده است.
اقدام دولت ترکیه در برکناری مدیران مهم ترین گروه رسانه ای مخالف سیاست های دولت اردوغان با ابراز نگرانی دولت های آروپایی و آمریکا و محکومیت نهادهای مدافع حقوق بشر و حقوق خبرنگاران مواجه شده است.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

اشتهای سیری ناپذیر اردوغان برای مصادره رسانه ها

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »