زیتون- علی الکساندر رهبری، مدیر هنری و رهبر ارکستر سمفونیک تهران به اتریش رفت و حضور او در ارکستر سمفونیک ایران یک سال هم نپایید. رهبر سرشناس ارکسترهای جهانی و موسیقیدان برجسته ایرانی از رهبری ارکستر سمفونیک تهران استعفا داد و هنگام ترک ایران به مقصد اتریش از دلایل استعفایش پرده برداشت.
علی رهبری در نامهای که با عنوان «خداحافظی علی رهبری» هنگام ترک ایران برای رسانهها فرستاده است، مهمترین دلیل استعفای خود را وابستگی ارکستر سمفونیک تهران به بنیاد رودکی و دخالت، دلالی و رویکردهای امنیتی اعضای شورای سیاستگذاری ارکستر سمفونیک تهران و ناآشنایی آنان با موسیقی کلاسیک و عدم برخورداری آنها از دانش کافی در زمینه موسیقی نامید.
۱۱ اسفند رهبر ارکستر سمفونیک تهران در نامهای به علی جنتی، وزیر ارشاد اسلامی به دلیل اختلاف با بنیاد رودکی استعفا داده بود، اما با وساطت علی مرداخانی، معاون هنری وزارت ارشاد کنارهگیری قطعی خود را یک هفته به تعویق انداخت. در این مذاکرات بنیاد رودکی و معاونت هنری ارشاد اسلامی از علی رهبری خواسته بودند که به عنوان رهبر مهمان به کار خود ادامه دهد، اما او این پیشنهاد را نپذیرفت. در نهایت رهبری دیروز، بیمحابا و بیهیچ مقدمهای ایران را به مقصد اتریش ترک کرده است.
علی رهبری در این نامه که هنگام خروج شتابزدهاش از ایران برای رسانهها فرستاده است از بهرام جمالی، مدیر عامل بنیاد رودکی به عنوان شخصی یاد کرده که «هیچگونه آشنایی با موسیقی کلاسیک» ندارد و با بنیان گذاشتن شورای سیاستگذاری ارکستر سمفونیک تهران زمینهای فراهم کرده برای دخالت، دلالی، سودجویی و رویکردهای امنیتی و اطلاعاتی برخی از اعضای این شورا. بر اساس خبر «مهر» علی رهبری در نامهاش به رسانهها نوشته است: «این افراد در شش ماه گذشته با بیسوادی و ندانمکاری و تصمیمات غیر حرفهای تماماً غلط و با سلب آرامش مدام فعالیت را برای ارکستر سمفونیک غیر ممکن ساختند.» او در نامهاش از یکی از اعضای شورای سیاستگذاری ارکستر سمفونیک تهران به عنوان «دلال ٬ مشاور هنری، اقتصادی، حقوقی، اجتماعی، سیاسی، امنیتی، استراتژی، داری قدرت مطلق وتو و اختیار تام در تمام موارد و دارای داشتن حق گفتن حرف آخر به همه افراد» یاد میکند.
با استعفای علی رهبری، اجراهای ارکستر سمفونیک تهران در اختتامیه جشنواره بینالمللی بهاری شانگهای در چین و کنسرت افتتاحیه جشنواره بروکنر در اتریش لغو شد.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…