Categories: خبرها

آیت‌الله خامنه‌ای: در راس کشور میانمار زنی بی‌رحم قرار دارد

زیتون– آیت‌الله علی خامنه‌ای خشونت‌ها علیه مسلمانان روهینگیا در میانمار را محکوم کرده و ازکشورهای اسلامی برای فشار به دولت میانمار دعوت و تاکید کرد:« در راس این کشور زنی بی‌رحم قرار دارد.»
در پی درگیری‌های اخیر در کشور میانمار و افزایش فشار به مسلمانان این کشور آنگ سان سوچی برنده جایزه صلح نوبل که در حال عملا رهبری دولت میانمار را در دست دارد، مورد انتقادات فراوانی قرار گرفت.
رهبر جمهوری اسلامی همچنین تاکید کرد که تقلیل فاجعه میانمار به یک درگیری مذهبی بین مسلمانان و بودایی‌ها نادرست است چرا که این قضیه سیاسی است زیرا مجری آن دولت میانمار است و در راس آن دولت هم زنی بی‌رحم قرار دارد که برنده جایزه صلح نوبل بوده است. او همچنین افزود:« با این اتفاقات در واقع مرگ جایزه صلح نوبل رقم خورد.»
پیش از این زید رعد الحسین، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، نیز ضمن محکوم کردن کشتار مسلمانان میانمار گفت، حملات منظم و برنامه ریزی شده نیروهای امنیتی میانمار علیه اقلیت مسلمان روهینجا یک «پاکسازی نژادی» علیه این اقلیت در این کشور است.
رعد الحسین، که برای هیئت شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد سخنرانی می‌کرد، گفت: «بیش از ۲۷۰ هزار نفر از اقلیت مسلمان در مینمار پس از کشتار صدها تن از آنها به مرزهای بنگلادش فرار کردند. این در حالی است که گزارش ها از محاصر، قتل عام و سوزاندن روستاهای این اقلیت در میانمار خبر می دهد.»
او افزود:«من از دولت میانمار می خواهم به این عملیات نظامی بی‌رحمانه فعلی پایان دهد و به پاسخگویی در باره همه عوامل نقض حقوق بشر را که اتفاق افتاده متعهد باشد تا جلوی این روند شدید و گسترده تبعیض قومی علیه قومیت روهینجا را بگیرد.»
همچنین دالای‌لاما، رهبر معنوی بوداییان تبت نیز برای اولین بار در واکنش به کشتار مسلمانان روهینجایی‌ گفت: «بودا، به مسلمانان فراری از خشونت میانمار کمک خواهد کرد.»
با این حال، رهبر جمهوری اسلامی که خواستار «اقدام عملی دولت‌های اسلامی» در برابر وقایع میانمار شده است تاکید کرد:« البته منظور از اقدام لشکرکشی نیست بلکه باید فشار سیاسی، اقتصادی و تجاری خود را بر دولت میانمار افزایش دهند و علیه این جنایات در مجامع جهانی فریاد بکشند.»
در روزهای اخیر حسن روحانی رئیس جمهور و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران نیز وقایع میانمار را محکوم کرده و خواستار دخالت سازمان‌های بین‌المللی از جمله سازمان ملل برای کمک به مسلمانان روهینگیا شده‌اند.
صدها هزار روهینگایی در هفته‌های اخیر وارد بنگلادش شده‌اند. آنها از خشونت‌های میانمار فراری شده‌اند؛ جایی که این اقلیت مسلمان بی‌کشور چندین دهه مورد اذیت و آزار قرار گرفته‌اند و شورشیان مسلمان با عنوان «ارتش آزادی‌بخش روهینگیای آراکان» با دولت میانمار می‌جنگند.

Recent Posts

معاویه: یک عرب ایرانی یا مسیحی؟

مسعود امیرخلیلی

۱۳ آبان ۱۴۰۳

آقای خامنه‌ای، ۱۳ آبان و شورای‌ نگهبانِ جهان

۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…

۱۳ آبان ۱۴۰۳

آیا پذیرفتگان دیکتاتوری مقصرند؟!

در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…

۱۳ آبان ۱۴۰۳

روز جهانی وگن؛ به یاد بی‌صداترین و بی‌دفاع‌ترینِ ستمدیدگان!

امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندی‌ها و خودآگاهی‌هایی است…

۱۲ آبان ۱۴۰۳

اسرائیل؛ درون شورویه و بیرون مستبده!

درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…

۰۸ آبان ۱۴۰۳