درخواست محمد خاتمی از حسن روحانی

زیتون- محمد خاتمی، رییس‌جمهوری سالهای اصلاحات، امروز (۱۸ اسفند) نخستین اظهارنظر رسمی خود را پیرامون انتخابات هفتم اسفند در جمع مشاورانش مطرح کرد. او در این جلسه خواست تا هیچ کسی پس از انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان نباید به فکر «انتقام» باشد.

92518_453

 

به گزارش سایت رسمی محمد خاتمی، رییس جمهوری پیشین ایران در جمع مشاورانش به ارزیابی نتایج این دو انتخابات پرداخته و گفت:«در این انتخابات آقایان کروبى و موسوى و خانم رهنورد هم داوطلبانه مشارکت کردند و این به این معنا است که آن‌ها اعلام کردند ما این نظام، انتخابات، و برگزارکنندگان آن را قبول داریم. شرکت این سه بزرگوار در انتخابات در تشویق مردم براى آمدن پاى صندوق‌هاى راى بسیار موثر بود» وی با بیان اینکه «بعد از انتخابات ۸۸ اکنون وارد مرحله‌ای تازه شده‌ایم»، گفته است: «در مقایسه با مسائل پیش آمده در انتخابات ۸۸ اکنون همه جامعه و گروه‌هاى سیاسى از نتیجه انتخابات احساس رضایت نسبی دارند، هر چند این رضایت کامل نیست. اکنون امید و آشتى فضاى جامعه را در بر گرفته است… این دستاورد و برد بزرگى است که بیش از همه به نفع نظام و رهبری است». رییس جمهوری پیشین ایران تاکید کرد: «در انتخابات اخیر توانستیم این واقعیت را نشان دهیم که داخل نظام و با نظام هستیم و با کسى و جریانی مخالفت و دشمنی نداریم و البته از دشمنى‌هایى که با اشخاص مى شود، ناخرسندیم».

محمد خاتمی در این سخنرانی از میرحسین موسوی و مهدی کروبی، رهبران اعتراض‌های سال ۸۸، به عنوان افرادی نام برد که به گفته او «طى سال‌های اخیر… به رغم صدماتى که خوردند باز هم با نظام قهر نکردند و در انتخابات اخیر شرکت کردند». وی اظهار داشت: «در این انتخابات آقایان کروبى و موسوى و خانم رهنورد هم داوطلبانه مشارکت کردند و این به این معنا است که آن‌ها اعلام کردند ما این نظام، انتخابات، و برگزارکنندگان آن را قبول داریم. شرکت این سه بزرگوار در انتخابات در تشویق مردم براى آمدن پاى صندوق‌هاى راى بسیار موثر بود». سیدمحمد خاتمی در بخش دیگری از سخنانش گفته است که «هیچ کس نباید احساس کند که در این انتخابات شکست خورده است. انتخابات را مردم برگزار کردند و نشان دادند کدام رویکرد را مى پسندند. عزت و حقوق مردم باید رعایت و حفظ شود».

رییس جمهوری پیشین ایران، «امنیت کنونی ایران در منطقه پر آشوب» خاورمیانه را «یک نعمت الهی» دانسته که به گفته او، «برای آن باید از رهبری معظم، دولت و از نیروهای نظامی و امنیتی تشکر کرد»، و افزوده است: «معتقدم مشارکت بالا و هوشمندانه مردم در انتخابات اخیر به تقویت امنیت موجود و ثبات کشور و نیز عملى شدن وعده هاى پسابرجام کمک مى‌کند».

وی از دولت حسن روحانی خواسته است، «اکنون که بخش بزرگى از تحریم‌ها برداشته شده و خواهد شد» به دنبال «محقق کردن دیگر وعده‌ها و شعارهاى خود باشد»، و از جمله گفته است: «جو امنیتى و فضایی که هم‌اکنون در داخل وجود دارد شایسته مردم ایران نیست. همه ما باید تلاش کنیم تا به حیثیت نظام لطمه نخورد و فضا برای مشارکت همه باز باشد و تنگنا‌ها و محدودیت‌ها برداشته شود».

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »