تیلرسون: برجام تغییر نکند، آمریکا از آن خارج می‌شود

زیتون– رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا گفت که اگر قرار است آمریکا همچنان به توافق اتمی میان ایران و شش قدرت جهانی پایبند بماند، باید در آن تغییراتی داده شود.

او در گفت‌وگویی با شبکه «فاکس» در مورد بخش‌هایی از توافق اتمی موسوم به «غروب» ابراز نگرانی کرده‌است.
بر پایه این بخش از توافق که موجب نگرانی وزیر امور خارجه آمریکا شده است، بخشی از محدودیت‌های فعلی در برابر تهران، به مرور برچیده می‌شوند.
تیلرسون می‌گوید «اگر قرار است ما به توافق [اتمی با] ایران پایبند بمانیم، باید در آن تغییراتی داده شود. به‌طور ساده الزامات مربوط به غروب، راه معقولی رو به جلو نیست.»
دونالد ترامپ، رییس‌ جمهوری آمریکا نیز در جریان نخستین سخنرانی خود در سازمان ملل متحد، از حکومت ایران، به عنوان حکومتی «یاغی» نام برده و بار دیگر تاکید کرده‌است که توافق اتمی صورت گرفته در دولت پیشین کشورش با تهران، «بدترین توافق» یک طرفه‌ای است که آمریکا تاکنون امضاء کرده است. ترامپ گفته این توافق یک شرمساری برای ایالات متحده است.
توافق اتمی و «برنامه جامع اقدام مشترک»، تیر ماه دو سال پیش در پی مذاکرات میان ایران، آمریکا، فرانسه، روسیه، آلمان، بریتانیا و چین به‌دست آمد. این توافق بخش‌های عمده‌ای از برنامه هسته‌ای ایران را متوقف کرده و در مقابل به تحریم‌های هسته‌ای خاتمه داده‌است.
این سخنان مورد انتقاد محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، قرار گرفت. او سخنان ترامپ را جاهلانه و فاقد ارزش برای پاسخگویی عنوان کرد. در توئیتر خود برجام را «غیرقابل مذاکره» توصیف و تاکید کرد که این سخنان «نادیده انگاشتن واقعیت‌های ایران در سیاست داخلی و خارجی و مبارزه با تروریسم» و نشان‌دهنده «عمق بی‌اطلاعی و رفتار و گفتار عوام‌فریبانه» دونالد ترامپ است.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »