Categories: خبرها

تاکید فرماندهان سپاه به صدور احکام سنگین قضایی پس از رفع حصر

زیتون– محمداسماعیل کوثری٬‌ جانشین فرمانده قرارگاه خاتم٬ در خصوص رفع حصر از رهبران «جنبش سبز» گفت: «رفع حصر یعنی دادگاه. ما دوست نداریم کسی در حصر باشد اما آقای کروبی و مخصوصاً آقای موسوی باید پاسخگوی خون‌های ریخته شده در جریان فتنه ۸۸ باشند. اینها که مدام می‌گویند رفع حصر بدانند که رفع حصر یعنی دادگاه. من قاضی نیستم اما اگر اینها دادگاهی شوند، حکمشان بسیار شدید خواهد بود.»
روز گذشته نیز حسین نجات، جانشین رییس سازمان اطلاعات سپاه، درباره طرح برخی مطالب مبنی بر احتمال رفع حصر یکی از محصوران، گفته بود: «اگر شورایعالی امنیت ملی تصمیم بگیرد که حصر را بردارد، این حق قوه قضائیه است که این‌ افراد را محاکمه کند. علی القاعده نیز چنانچه این نوع جرائم به قوه قضاییه برود و فرد محاکمه شود، بعید می‌دانم حکمی کمتر از اعدام یا حبس ابد به آنها بخورد.»
تاکید فرماندهان ارشد سپاه بر «محاکمه محصوران» و «صدور احکام سنگین» برای آنها پیش از تشکیل دادگاه٬ بی ارتباط با تحرکات جدید در مورد رفع حصر نیست.
علی مطهری٬ نایب رییس مجلس٬ در این رابطه به لومند گفته بود: «بسیاری از افرادی که روی ادامه حصر خانگی اصرار داشتند امروزه به این نتیجه رسیده اند که ادامه این وضعیت به نفع منافع ملی کشور نیست. این احتمال هست که این مسئله حل شود. به هر حال، حتی از نظر منطق و عدالت نیز، اگر این دو نفر خطایی کرده باشند می‌توان اینطور در نظر گرفت که با هفت سال حصر خانگی، آنها مجازات خود را سپری کرده‌ اند.»
سردار کوثری اما معتقد است که «رهبران جنبش سبز» محصور شدند تا «سر عقل بیایند.» به گفته جانشین فرمانده قرارگاه خاتم «نظام دوست ندارد مسئولین پیشین خود را محاکمه و تنبیه کند.»
او در گفت‌وگو با تسنیم در مورد علت خودداری از محاکمه محصوران به رغم درخواست ایشان٬ توضیح داد: «حصر فرصتی بود و هست که اینها سر عقل بیایند اما درباره محاکمه و اجرای حکم احتمالی باید بگویم که این نظامی که پشتوانه مردم، آمریکا را از منطقه بیرون و جریان تروریستی داعش را در بیرون کشور زمین‌گیر کرده است چطور می‌گویند که نمی‌تواند  ۲ نفر را محاکمه کند؟ از نجابت نظام سوء استفاده نکنند اقتدار نظام بیشتر از این حرف‌هاست مهم این است که اینها سر عقل آمده و از موضع خود عقب‌نشینی کنند؛ توبه و عذرخواهی کنند.»
او به این سوال که «از کجا می‌دانید که اینها سر موضع خود هستند و عقب‌نشینی نکرده‌اند؟» پاسخ داد: « اگر به دنبال جبران بودند که مصاحبه و عذرخواهی می‌کردند.»
کوثری همچنین ادعا کرد: «اگر بخواهند حرف بزنند و عذرخواهی کنند برایشان نشست خبری برگزار می‌کنیم. اگر اینها واقعاً قصد اذعان به‌اشتباه خود را داشته باشند نظام مشکلی ندارد که صدای اینها را به گوش مردم برسانند. خب اگر عذرخواهی و توبه کنند طبیعی است که ممکن است در مجازات اینها، ملاحظه و قطعاً وضعیتشان بهتر شود.»

Recent Posts

آیا آیت‌الله خامنه‌ای از سقوط اسد درس می‌گیرد؟

علل سرنگونی دیکتاتور دمشق نظام فاشیستی سوریه با چنان سرعتی فروپاشید که کمتر کسی تصور…

۱۶ دی ۱۴۰۳

تنهاییِ ایرانیان و ایرانِ تنها

سروش دباغ چنانکه پیش از این در مقالة «تحولات فکری و گذار اگزیستانسیال یک نواندیش…

۱۶ دی ۱۴۰۳

آسیب‌شناسی سیاست در ایران؛ رهیافتی برای آینده

شواهد گوناگون حاکی از آن است که جامعه ایران، خواهان گذار از وضعیت موجود است…

۱۶ دی ۱۴۰۳

از ۸۸ تا امروز؛ تحلیل فضای جنبش‌های ایران

مقدمه تحلیل فضایی (Spatial Analysis) یکی از رویکردهای کلیدی در جغرافیاو علوم اجتماعی است که…

۱۶ دی ۱۴۰۳

ترک‌گرایی در ترکیه و زبان فارسی: دیدگاه ضیا گوک‌آلپ

کتاب بنیان‌های ترک‌گرایی در ترکیه ترجمه فارسی کتاب Türkçülüğün Esasları، به قلم ضیا گوک‌‌آلپ است.…

۰۴ دی ۱۴۰۳