زیتون– محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه ایران، در واکنشی توئیتری به فرمان جدید مهاجرتی رییس جمهوری آمریکا، همدلی وی با ایرانیان را «دروغین» خواند. ظریف نوشته است: «همدردی دروغین ترامپ با ایرانیان توخالی تر از همیشه است آنهم با این طرح جدید و حتی توهین آمیزتر ممنوعیت سفر علیه چنین شهروندان برجسته ای.»
دونالد ترامپ٬ رییس جمهوری آمریکا نیمه شب گذشته و پیش از پایان طرح «منع سفر از شش کشور عمدتا مسلمان» فرمان جدیدی صادر کرد. در این فرمان که به نسبت فرمان پیشین گسترش یافته٬ اکنون شامل کره شمالی و چاد هم خواهد شد اما سودان که در دستور اولیه جای داشت حذف شده است.
کاخ سفید گفت که محدودیت های تازه در پی بررسی اطلاعاتی که دولت های خارجی ارائه کرده اند اعمال می شود.
براساس این دستور بیشتر شهروندان ایران، لیبی، سوریه، یمن، سومالی، چاد و کره شمالی از ماه آینده به مدت نامعلوم از ورود به آمریکا منع می شوند.
در بند مرتبط با ایران از این فرمان مهاجرتی جدید گفته شده است شهروندان ایرانی، چه بهشکل مهاجر یا غیرمهاجر، فعلا از ورود به خاک آمریکا منع میشوند؛ به جز شهروندانی که روادید دانشجویی «اف» و «ام» و روادید مبادله «جی» دارند. ولی این افراد نیز باید بهطور خیلی دقیق مورد بررسی قرار گیرند. بر اساس فرمان جدید کسانی که علاوه بر تابعیت ایران، تابعیت کشور دیگری را هم دارند (به جز کشورهای شامل این فرمان)، از ورود به آمریکا منع نشدهاند.
بنابراین ایرانیانی که تابعیت آمریکایی هم دارند شامل ممنوعیت ورود نیستند، اما وضعیت دارندگان گرینکارت (اجازه اقامت و کار در آمریکا) هنوز روشن نیست.
این فرمان همچنین شامل پناهندگان یا پناهجویانی که در خطر تعقیب یا شکنجه هستند نمیشود.
تاریخ مقرر برای فرمان مهاجرتی و مسافرتی پیشین در ۲۴ سپتامبر به پایان رسید. در حالیکه آن فرمان با مخالفتهایی داخل آمریکا و نیز شماری از کشورهای خارجی روبهرو شده بود که آن را «تبعیضآمیز» و یا علیه مسلمانان توصیف میکردند، دولت ترامپ و حامیان از آن پشتیبانی کرده و میگفتند به ارتقای امنیت در ایالات متحده کمک میکند.
رییسجمهوری آمریکا در توئیتر خود گفته است «امنیت آمریکا، اولویت شماره یک من است. ما به کسانی که نمیتوانیم بهدرستی به بررسی پیشینه آنها بپردازیم، اجازه ورود به کشور خود را نمیدهیم.»
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/912101775221706752?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.radiofarda.com%2Fa%2Fzarif-response-to-the-new-immigration-letter%2F28755524.html
حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هستهای، در تحریریه روزنامه بحثی…
بیشک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلویها در ایران برقرارشد تاثیر مهمی در…
کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…
ناترازیهای گوناگون، بهویژه در زمینههایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…
۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظرهای بین علیدوست و سروش…
آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…