زیتون- فیروزه رمضانزاده: محمود صادقی، حقوقدان، پژوهشگر و دانشیار رشته علم حقوق در دانشگاه تربیت مدرس که در فهرست سی نفره ائتلاف فراگیر اصلاح طلبان: گام دوم در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی حضور داشت توانست در رتبۀ هفدهم تهران، به عنوان نماینده منتخب مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس به دهمین دوره مجلس شورای اسلامی وارد شود.
او در گفتگو با «زیتون» به توضیح برنامه جامع انتخاباتی اصلاح طلبان در مجلس دهم پرداخت و گفت که این برنامه دربرگیرنده ۱۲۴ بند و پنج قسمت است. این نماینده مجلس دهم، ایجاد اشتغال پایدار، هدفمند کردن توزیع یارانهها، نظارت بر دخل و خرجها و پیشگیری از فسادهایی لجام گسیخته ایجاد شده به خصوص در دولت گذشته در حوزههای مختلف را از برنامههای آینده مجلس دهم عنوان میکند.
محمود صادقی همچنین، رفع موانع و محدودیتها برای فعالیت احزاب و تشکلهای مدنی و مطبوعات به ویژه رسانهها را از دیگر اولویتهای مجلس آینده میداند.
متن کامل این گفتگو در پی آمده است:
آقای صادقی از دیدگاه شما مجلس دهم چه تفاوتهای برجستهای با مجلس قبلی دارد؟
اولین ویژگی که مجلس آینده دارد این است که نیروهای سیاسی کشور در این مجلس تقریباً به یک توازن میرسند، یعنی جناح و طیف اصلاح طلبان، اعتدالگرایان و اصولگرایان و مستقلین تقریباً به یک حد تعادل در این مجلس میرسند و این ویژگی ان شالله نوید بخش یک توازن و تعادل در همه کارها و دوری از تنشهای سیاسی است و همچنین زمینه سازی برای تعامل بیشتر بین همه نیروهای کشور و همه قوا است برای اینکه بتوانیم با تمام قوا با استفاده از فرصتی که رفع تحریمها به وجود آورده در جهت پیشرفت اقتصادی کشور و رفع مسائل و مشکلات معیشتی مردم و ایجاد اشتغال پایدار و رشد اقتصادی گام برداریم. اولویت ما گذار از مسائل حاشیهای و پرداختن به مسائل اصلی کشور است.
برای مجلس آینده چه برنامههایی در حوزههای مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی تنظیم کردهاید؟
ببینید اصلاح طلبان در مجلس یک برنامه جامع انتخاباتی منتشر کردهاند که ۱۲۴ بند دارد و شامل پنج قسمت است، برنامه سیاسی که شامل دو حوزه سیاست داخلی و سیاست خارجی است. برنامه اقتصادی، برنامه فرهنگی، برنامه اجتماعی و برنامه زیست محیطی، به طور کلی ویژگی این برنامهها مبتنی بر مشارکت عمومی در همه حوزهها، رفع موانع و محدودیتها که برای فعالیت احزاب و تشکلهای مدنی و مطبوعات به خصوص رسانهها است. در حوزه سیاست داخلی همچنین بر یک نوع ایجاد امنیت پایدار در کشور تاکید کردهایم.
یک سری محدودیتهای تنگ نظرانه که در برخی از حوزهها وجود دارد باید مرتفع شود و همه پدیدههایی که در بخش هنری هستند میبایست حضور فعال تری داشته باشند.
در برنامه اقتصادی مجلس دهم بر روی چه محورهایی تاکید میکند؟
در برنامه اقتصادی هم بر رفع موانع کسب و کار و بازتر کردن فضا برای فعالیت بخش خصوصی حقیقی تاکید کرده این و اینکه برسیم به رشد حدود شش هفت درصدی در قالب یک برنامه پنج ساله در اقتصاد و کاهش نرخ تورم و ایجاد اشتغال پایدار، رفع معضل بیکاری و حداقل تک رقمی کردن نرخ بیکاری و تورم. یک بحث دیگر هم بحث پیشگیری از فساد است، فسادهای لجام گسیختهای که به خصوص در دولت گذشته در حوزههای مختلف ایجاد شده بود، مجلس باید یک مقدار درنظارت بر خرج و دخلها انضباط بیشتری ایجاد کند و از فساد در کشور پیشگیری کند.
در حوزه فرهنگی و اجتماعی چه قوانینی باید تغییر پیدا کنند یا به تصویب برسند؟
در حوزه اجتماعی هم به نظر میآید ما نیاز داریم یک مطالعه جدی بر روی آسیبهای اجتماعی داشته باشیم تا این مسائل کاهش پیدا کنند. در بحث رفاه به خصوص حوزه یارانهها باید به معنای واقعی کلمه هدفمند شوند و اقشار مردم و مستضعفین باید از این یارانهها برخوردار شوند و طبقاتی که نیاز دارند در اولویت باشند نه طبقات مرفه. در حال حاضر یارانهای که توزیع میشود هدفمند نیست هم یارانه نقدی و غیرنقدی را باید به سمت اقشار کمتربرخوردار هدفمند کرد. در حوزه فرهنگی هم بایستی به هر حال با رعایت ارزشهای دینی و اخلاقی و اسلامی فضا بیشتر برای فعالیتهای فرهنگی و هنری باز شود. به هر حال یک سری محدودیتهای تنگ نظرانه که در برخی از حوزهها وجود دارد باید مرتفع شود و همه پدیدههایی که در بخش هنری هستند میبایست حضور فعال تری داشته باشند.
برنامه محیط زیست یکی دیگر از برنامههای مدون پیش بینی شده تنظیم شده برای مجلس دهم است در این برنامه چه اولویتهایی را مد نظرقرار دادهاید؟
در حوزه محیط زیست هم نیاز داریم یک مقدار هم با قانونگذار و هم با نظارت تقویت نظارت جلوی این آسیبهایی که به محیط زیست وارد شده بگیریم، برای نمونه میتوان به بحران کم آبی، بحران آلودگی هوا، بحران تخریب جنگلها و محیط زیست اشاره کرد که این برنامه میتواند در این زمینهها اثر گذار باشد. در این راستا قوانین هم باید اصلاح شوند به خصوص در حوزه نظارتی.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…