زیتون– عزتالله یوسفیانمولا٬ رییس کمیسیون تدوین آییننامه داخلی مجلس خبر داد که نمایندگان قصد دارند برای بازنگری در قانون اساسی نامهای به آیتالله خامنهای بنویسند تا او دستور بازنگری قانون اساسی را به رییسجمهور ابلاغ کند.
رهبر جمهوری اسلامی، در سال ۹۰ در سفر خود به کرمانشاه، گفته بود که «شرایط نظام فعلی سیاسی کشور، ریاستی است، اما اگر در آینده احتمالا دور، احساس شود نظام پارلمانی برای انتخاب مسئولین بهتر است، هیچ اشکالی در تغییر ساز و کار فعلی وجود ندارد.» این اظهار نظر آیتالله خامنهای پس از آن صورت گرفت که اختلاف بین دولت محمود احمدینژاد و علی لاریجانی بالاگرفته بود.
علی لاریجانی، رییس مجلس وقت در واکنش به این اضهار نظر آیتالله خامنهای گفته بود: «رییس جمهور می تواند از درون پارلمان انتخاب شود، یعنی مثل رهبری با واسطه از طریق نخبگان منتخب مردم انتخاب شود.»
به گفته یوسفیانمولا از زمانی که رهبر جمهوری اسلامی این مسئله را بیان کرده، موضوع ایجاد نظام پارلمانی در ذهن صاحبنظران همچنان مطرح میباشد، زیرا شرایط فعلی، پاسخگوی نیازها نیست.
این نماینده مجلس به خبرگزاری مجلس٬ خانه ملت٬ گفت: «مسئله نظارت مجلس با قوانین و مقررات فعلی به معنای درگیر شدن با دولت است و بسیاری تعامل را در این میدانند که سوال و استیضاح مطرح نشود.»
رییس کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس ادامه داد که اگر از دل مجلس، دولت تشکیل شود هر عیب و ایرادی وجود داشته باشد، مجلس باید پیگیر باشد، اما در حال حاضر عملاً در مسائلی مانند حقوقهای نجومی مجلس و دولت خود را بی تقصیر میدانستند و مردم نیز در چنین شرایطی مخاطب را پیدا نمیکنند.
جلیل رحیمی جهانآبادی٬ عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس٬ در همین رابطه گفت که اگر انتخابات پارلمانی داشته باشیم، سیستم نخست وزیری و پارلمانی احیا میشود که به نفع کشور و لازمه آن تغییر قانون اساسی است.
نظام جمهوری اسلامی در ابتدا پارلمانی بود و سمت نخست وزیر در آن تعریف شده بود. در دوران رهبری آیتالله روحالله خمینی، اداره دولت به عهده نخستوزیر بود و رییس جمهور سمتی تشریفاتی داشت، اما پس از بازنگری در قانون اساسی ایران در سال ۱۳۶۸، سمت نخست وزیر حذف شد و رییس جمهور اداره دولت را مستقیما به عهده گرفت.
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…
تردیدی نیست که تداوم نزاع اسرائیل و فلسطین که اینک منطقهی پرآشوب و بیثبات خاورمیانه…
تصور پیامدهای حمله نظامی اسرائیل به ایران نیروهای سیاسی را به صفبندیهای قابل تأملی واداشته…
ناقوس شوم جنگ در منطقۀ خاورمیانه بلندتر از هر زمان دیگری به گوش میرسد. سهگانۀ…