جستارهایی در تاریخ هفتاد سال نخست اسلام

زیتون-  جلد نخست کتاب «جستارهایی در تاریخ هفتاد سال نخست اسلام» نوشته ی «حسن یوسفی اشکوری» به وسیله انتشارات «اچ اند اس» منتشر شد. مقدمه این کتاب که به وسیله نویسنده در اختیار زیتون قرار گرفته در ادامه می آید.

***

 

به نام جان جهان

آنچه در این مجموعه ملاحظه می کنید جلد نخست سلسله مقالاتی است با عنوان «جستارهایی در تاریخ هفتاد سال نخست اسلام» که پیش از این در وبسایت «زیتون» منتشر شده است.

شرح بیشتر آن این است که از آغاز فعالیت «سایت خبری – تحلیلی زیتون» در زمستان ۱۳۹۴ اینجانب سلسله نوشتارهایی تحت عنوان یاد شده در آن رسانه آغاز کردم که مورد توجه صاحب نظران و علاقه مندان به این نوع مباحث قرار گرفت. این جستارها هنوز نیز ادامه دارد. از آنجا که در جستار اول در باب عنوان و مضامین و هدف از انتشار این مقالات به تفصیل صحبت شده است در اینجا از آن در می‌گذرم.

در سال گذشته برخی از دوستان و خوانندگان این مقالات پیشنهاد کرده‌اند که این جستارها برای استفاده افزون تر و ماندگاری بیشتر به صورت کتاب (کاغذی و یا الکترونیکی) منتشر شود و من نیز این پیشنهاد را مناسب و مفید تشخیص داده و بر آن شدم تا بدان عمل کنم.

از آنجا که تا کنون بیست مقاله از این سلسله جستارها منتشر شده اند و هنوز ادامه دارد (احتمالا بیست مقاله دیگر در راه است)، تصمیم بر آن شد برای احتراز از حجیم شدن کل مقالات فعلا همان بیست مقاله در یک مجموعه منتشر شود که طبعا به عنوان جلد یکم خواهد بود و بقیه نیز پس از پایان سلسله نوشتارها به عنوان جلد دوم عرضه خواهد شد. از آنجا که چاپ و انتشار کتاب به صورت کاغذی در حال حاضر دور از دسترس است، این مجموعه فعلا به صورت الکترونیکی منتشر می شود بدان امید که امکان نشر کاغذی نیز فراهم گردد.

گفتنی است که این مقالات مجددا ویرایش شده و تلاش شده که از نظر نوشتاری و قواعد ادبی و مقاله نویسی پیراسته‌تر باشد و به ویژه در برخی از مقالات افزوده‌های قابل توجهی افزوده شده است.

چنان که در آغاز جستارها گفته‌ام، این نوشتارها «جستار» است به معنای دقیق آن و از این رو تمرینی است برای اندیشیدن عمیق‌تر و تحقیق بیشتر و از این رو صادقانه از نقد و نقادی اهل نظر و تحقیق استقبال کرده و می‌کنم. زیرا نقدها و راهنمایی‌های آشنایان با این مباحث توشه راهی است برای ادامه استوارتر و بی‌خطاتر راه. امیدوارم ارباب فضل و دانش دریغ نکنند.

از دوستانی که در کار انتشار این مجموعه همت و یاری کرده اند صمیمانه سپاسگزارم.

بمنّه و کرمه
فروردین ۱۳۹۶ (آوریل ۲۰۱۷)
بن – آلمان
حسن یوسفی اشکوری

 

نحوه تهیه کتاب

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان قدیمی که سابقه جنگ و خدمت در رده بالای سپاه را

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده مردم از انقلابی که

ادامه »

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که جهان در آن قرار دارد.

ادامه »