زیتون– رضا باقری، وکیل محمد خاتمی،اعمال محدودیت برای رییس جمهوری اصلاحات را تایید کرد.
او در گفتوگو با ایلنا اعلام کرد که براساس «برگههایی منتسب به یک مرجع قضایی» از اول مهر ماه محمد خاتمی، به مدت سه ماه از حضور «در مراسم عمومی سیاسی، فرهنگی و تبلیغی» منع شدهاست.
این خبر در حالی منتشر شد که محمد انجام، دادستان ویژه روحانیت استان تهران، پیشتر آنرا تکذیب کرده بود.
رضا باقری، همچنین تاکید کرد که این دستور «بدون تشکیل پرونده قضایی» و توسط «دادستان» صادر شدهاست.
روز چهارشنبه هفته گذشته محمدرضا تابش، نماینده مجلس به خبرگزاری ایسنا از «اعمال محدودیتهای جدید در مورد رییس دولت اصلاحات» گفت و از این محدودیتهای ادعایی ابراز تاسف کرد.
نایب رییس مجلس در واکنش به این موضوع، در یادداشتی اینستاگرامی با عنوان «چرا ایجاد محدودیت»؛ تاکید کرد که «با محدودیتها بر محبوبیت آن سید میافزایند.»
حسن روحانی هم پیش از این در روز شنبه ۲۳ اردیبهشت در سخنرانی انتخاباتی خود در تهران خبر داده بود که دربارهٔ ممنوعالتصویر بودن محمد خاتمی به قوه قضائیه نامه نوشته اما این نهاد به او پاسخ ندادهاست.
حسن روحانی، رییس جمهوری، امروز هم در آیین بازگشایی دانشگاههای ایران از«تنبیه» محمد خاتمی به دلیل دعوت از مردم برای شرکت در انتخابات انتقاد کرد و بدون نام بردن از او گفت که «اگر کسی تَکرار کند که مردم پای صندوق بیایند باید تنبیه شود؟»
به گفته معاون اول و سخنگوی قوه قضاییه، پوشش رسانهای اخبار مربوط به محمد خاتمی ممنوع است و رسانهها از او با عنوان «رییس دولت اصلاحات» نام میبرند. اما رییس جمهوری که حداقل بخشی از پیروزیاش در دو دوره انتخابات را مرحوم خاتمی هست نیز، از بردن نام او خودداری کرد.
محمد خاتمی در انتخابات مجلس دهم که همزمان با انتخابات مجلس خبرگان رهبری برگزار میشد برای دعوت از مردم به رای دادن به هر دو فهرست از عبارت «تکرار میکنم به تمامی افراد دو لیست» استفاده کرد؛ نحوه بیان این عبارت توسط خاتمی در رسانهها و شبکههای اجتماعی ایران، این عبارت را مشهور کرد.
او در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم نیز خطاب به هواداران خود گفت: «این بار این شمایید که باید تکرار کنید، تکرار رای به روحانی عزیز برای تقویت امید به آیندهای بهتر.»
شاید همین نحو ایفای نقش محمد خاتمی در ادوار انتخابات بود که باعث اعمال برخی محدودیتهای جدید برای او شد.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…