Categories: خبرها

مخالفت رهبری با گزینه‌های وزارت علوم

زیتون– محمود صادقی٬ نماینده مجلس در حساب کاربری‌اش در توییتر خبر از مخالفت آیت‌الله خامنه‌ای با گزینه‌های پیشنهادی ریاست جمهوری برای وزارت علوم داد.
او در این باره نوشت: «بنابر اظهار مسئولان ذیربط، رئیس جمهور تاکنون بیش از ۱۰ گزینه برای وزارت علوم معرفی کرده که موردتأیید رهبری قرار نگرفته اند!»
علی مطهری٬ نایب رییس مجلس نیز پیشتر با انتقاد از تعلل در معرفی وزیر پیشنهادی علوم از سوی دولت از رئیس‌جمهور خواست کسی را که خودش اصلح می داند، معرفی کند و منتظر اعلام رضایت دیگران نباشد.
علی مطهری در گفت‌وگو با ایسنا درباره زمان معرفی وزیر پیشنهادی علوم از سوی دولت گفته بود: «علت طولانی شدن معرفی وزیر علوم به روش آقای روحانی بر می گردد. ایشان می خواهد رضایت همه نهادها و دفتر رهبری را جلب کند و چنین چیزی ممکن نیست. در واقع حق مجلس ضایع می شود. تنها نهادی که باید نظر بدهد، مجلس است. رئیس‌جمهور باید گزینه پیشنهادی خود را معرفی کند و مجلس باید نظر بدهد.»
طبق سنتی ورای قانون اساسی رهبر جمهوری اسلامی در مورد چهار وزیر کشور٬ دفاع٬ امور خارجه و اطلاعات٬ اعمال نظر می‌کند. این روش از دوران ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی آغاز و تا کنون ادامه دارد. اما حسن روحانی برای تشکیل کابینه دوزادهم در مورد وزرای دیگر از جمله ارشاد و علوم نیز معرفی وزیر را مشروط به تایید رهبری کرد.
همین موضوع باعث بی وزیر ماندن این وزارت خانه تاکنون و اعتراض مجلس شده است.
محمود صادقی همچنین خبر داد که معرفی فرجی‌دانا و ضیا هاشمی نیز به عنوان وزیر علوم منتفی شده است. به گفته او «هر گزینه‌ای مطرح مییشود طی روش غیرقابل قبولی می‌گویند مورد تایید نیست.»

Recent Posts

به همه ی اشکال خشونت علیه زنان پایان دهید

در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…

۱۴ آذر ۱۴۰۳

ابلاغ «قانون حجاب و عفاف» دستور سرکوب کل جامعه است

بیانیه‌ی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور

۱۴ آذر ۱۴۰۳

آرزوزدگی در تحلیل سیاست خارجی

رسانه‌های گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور…

۱۴ آذر ۱۴۰۳

سلوک انحصاری، سلوک همه‌گانی

نقدی بر کتاب «روایت سروش از سهراب »

۱۴ آذر ۱۴۰۳

مروری بر زندگی سیاسی طاهر احمدزاده

زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…

۰۹ آذر ۱۴۰۳