نهاد انتصابی جدید در موازات قوه مجریه شکل گرفت

زیتون– محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام از تشکیل یک نهاد انتصابی دیگر در کشور در موازات قوه مجریه خبر داد.
به گفته او «هیات عالی نظارت بر سیاستهای کلی نظام» به دستور آیت‌الله خامنه‌ای و با مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام تشکیل خواهد شد.
بر اساس توضیحات دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام این هیات عالی ۲۵ عضو دارد و وظایفی که در صحن مجمع تشخیص مصلحت نظام وجود دارد به این هیات منتقل خواهد شد.
سران قوای سه‌گانه، رئیس و دبیر مجمع با حق رای در این هیات عضو هستند و ۲۰ عضو دیگر از اعضای مجمع انتخاب خواهند شد.
محسن رضایی ارزیابی سیاستهای کلی نظام و ارائه گزارش درباره میزان اجرایی شدن سیاستها و یا برنامه‌ها و یا انحراف از آن در قوای سه‌گانه را یکی از وظایف این هیات اعلام کرده است. او تاکید کرده که تشکیل این هیات عالی بدستور آیت الله خامنه ای است؛ اما دلایل تشکیل آن، قدرت اجرایی‌اش و چگونگی نظارت بر عملکرد قوای سه گانه را توضیح نداده است. شهریور سال گذشته رهبر جمهوری در دیدار با اعضای مجمع با تاکید بر اهمیت نظر شورای نگهبان، گفته بود تشخیص مصلحت باید برای مدتی معین و موقت باشد.
با تشکیل این هیات از اهمیت و اختیار مجمع تشخیص مصلحت که پیشتر در پی در گذشت اولین رییس آن، هاشمی رفسنجانی از آن کاسته شده بود، به مراتب بیشتر کاسته خواهد شد.
مجمع تشخیص مصلحت نظام از نهادهای اصلی نظام جمهوری اسلامی ایران است که مهم‌ترین مسئولیتش، حل اختلاف میان مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان است. تعداد اعضای این مجمع ۴۴ نفر ثابت و ۱ نفر میهمان متناسب با موضوع جلسه است که اعضای ثابت هر ۵ سال یکبار و از طریق حکم رهبر ایران انتخاب می‌شوند. ریاست این مجمع از ابتدای تأسیس رسمی، بر عهده اکبر هاشمی رفسنجانی بود و پس از مرگ او، آیت‌الله خامنه‌ای پس از تعلل فراوان هاشمی شاهرودی را به عنوان رییس این نهاد منصوب کرد.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

دکتر بیژن عبدالکریمی جزو معدود اندیشمندان و فلسفه‌ورزانی است که اغلب تلاش می‌کند اخلاق‌مدارانه، در اندیشه‌ورزی و کنشگری‌اش، با پرهیز از رادیکالیسم و اتخاذ رویکرد بینامرزی، میان گفتمان‌های مختلف و متضاد ایرانی، نوعی سازش و

ادامه »

بسیاری از شهروندان و بازیگران اقتصادی اعم از مصرف‌کننده، سرمایه‌گذار، تولیدکننده از خود می‌پرسند که چرا با هر تکانه در بازار ارز، قیمت‌ها در

ادامه »

«دحترِ هفت-هشت ماهه‌ای سرش را گذاشته است روی شانه‌ی چپِ مادر، سرش روی شانه‌ی راست‌ش خم شده است و پنداری

ادامه »