زیتون- محمدجواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه گزارش احمد شهید را گزارشی مغرضانه و آبکی دانست و مدعی شد ایران پرچمدار مبارزه با تروریسم است.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در باره آخرین گزارش احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر گفت:« در این گزارش مسئله محارب و مفسد فی الارض را که در قانون ما هست بهانه کرده و گفتهاند مرجع قضایی ایران با استناد به این قانون، محاربان را در جنگ با خدا می داند شما به این بخش ها چه کار دارید؟ این بخش مربوط به ساختار قانونی ماست.»
وی در ادامه گفت که آنچه از بیرون قابل استناد است این است که نظام قضایی کشورما به هیچ عنوان هیچ گونه عمل تروریستی را تحمل نمی کند و این سبب افتخار ماست زیرا اکنون ایران پرچمدار مبارزه با تروریسم است که باید از آن قدردانی شود. لاریجانی ادامه داد « با این حال آنان مبارزه ما با تروریستهایی را که محکوم شده اند تحت عنوان مبارزه با آزادی بیان قرار داده اند. آزادی بیان چه ربطی به تروریسم دارد؟» دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه افزود:« اگر بنا باشد تروریسم را در ذیل آزادی بیان، دفاع از حقوق بشر و امثال این روکش های شکلات دار بپوشانیم تبدیل به همین چیزی می شود که الان وجود دارد و برخی کشورها که از داعش و امثال آن حمایت می کنند مدعی حقوق بشر هم هستند.»
لاریجانی در گفتگویی با خبرگذاری صدا و سیما گزارش احمد شهید را از نظر محتوایی دارای اشکالات بسیار سنگین دانست و گفت:« در بخشهایی از این گزارش، گزارشگر جای مرجع تقلید مفتی را نیز گرفته و معتقد است سب النبی نباید پیگیری قانونی شود؛ به او چی ربطی دارد؟» لاریجانی افزود:« این موضوع در قانون ماست و حق اجرای این قانون طبق همه اسناد مصوب در سازمان ملل متحد تایید شده است؛ آیا ما در اجرای قانونمان باید از احمد شهید فتوا بگیریم؟» وی با جمع بندی مطالب بالا در مورد گزارش اخیر احمد شهید مدعی شد:« این نشان می دهد که این گزارش بسیار آبکی است و هیچ یک از استناداتی که ارائه کرده است قابل ارزیابی نیست همچنانکه خودش می گوید احساس می کنم استنادات درستی است؛ اینکه نمی شود.»
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه اشکال دیگری را بر رفتار احمد شهید وارد دانست. از نظر لاریجانی احمد شهید به عنوان گزارشگر بی طرف نیست در حالی که علی الاصول باید انسان بیطرفی باشد. اما به گفته لاریجانی شهید از روز نخست انتصابش در رسانه های مختلف علیه جمهوری اسلامی موضع گیری کرده است و برای گزارشگری مناسب نیست.
البته لاریجانی در اصل معتقد است که «تعیین گزارشگر ویژه برای ایران را قبول ندارد.» او در این باره توضیح داد:« با توجه به بهره مندی کشورمان از بزرگترین دموکراسی غرب آسیا چگونه ما را مشمول گزارش ویژه حقوق بشر قرار می دهند در حالی که اطراف ما کشورهای فراوانی هست که به شکل قبیله ای اداره می شوند و صحبت درباره انتخابات در این کشورها غیرقابل طرح است؟»
لاریجانی با اشاره به بخش دیگری از این گزارش درباره اعدام قاچاقچیان مواد مخدر گفت که دیدگاه های جمهوری اسلامی در این باره کاملا مشخص است دنیا باید بابت مبارزه جمهوری اسلامی با این مجرمان به ایران جایزه بدهد زیرا این کشور عمدتا برای غرب در این باره هزینه می دهد. لاریجانی افزود:« آیا درست است که قاچاقچیان را رها کنیم تا گذر کنند؟ اگر این کار را بکنیم زندگی برای ما راحت می شود اما ما این کار را درست نمی دانیم بنابراین مبارزه ما با موادمخدر شایسته قدردانی است.» وی همچنین با رد نگاه نادرست احمد شهید در خصوص قصاص، تأکید کرد:« آنان باید قصاص را بفهمند، این حکمی نورانی است؛ قصاص اعدام نیست بلکه ایجاد حق برای شهروند ذیحق است.»
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در پایان به احمد شهید توصیه کرد قبل از هر چیز باید قوانین اسلام و این دین مبین را بفهمد. لاریجانی از شهید دعوت کرد که قبل از اینکه دست به گزارشگری ببرد بهتر است دوره ای را درباره حقوق بشر بر اساس اسلام بگذراند و کسب اطلاعات کند. او برای کمک به احمد شهید در این زمینه اعلام آمادگی کرد.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…