وزارت امور خارجه اتهام‌ عربستان در مورد پرتاب موشک از یمن را رد کرد

زیتون– محمدجواد ظریف٬ وزیر خارجه در پیام هایی توییتری به با رد اتهام‌های اخیر علیه تهران در بیانیه ائتلاف منطقه‌ای به رهبری عربستان‌سعودی٬ به آنها پاسخ داد.
ظریف در حساب کاربری توییترش نوشت: سفرها به عربستان سعودی متخاصم برای سلامت منطقه خطرناک بوده است. سفر ترامپ منجر به سرکوب‌ها در بحرین و به دنبال آن آشفتگی در قطر شد.
او در پیام دیگری تاکید کرد: «سفرهای کوشنر(داماد ترامپ) و نخست‌وزیر لبنان به استعفای عجیب سعد حریری در حالی که خارج از کشور بود منجر شد. البته که ایران به مداخله در منطقه متهم شده است.»

به نوشته ظریف بمباران یمن از سوی پادشاهی عربستان باعث کشته شدن هزاران بی‌گناه شامل کودکان، شیوع وبا و قحطی شده است اما قطعا ایران سرزنش می‌شود.

ائتلاف منطقه‌ای در بیانیه صبح روز دوشنبه خود گفت که «نقش ایران و فرماندهی مستقیم» حوثی‌ها در جریان پرتاب موشک «به‌عنوان یک تجاوز روشن نظامی، با هدف قرار دادن کشورهای همسایه و تهدید امینت و صلح در منطقه و جهان، قلمداد می‌شود».
این بیانیه حاکیست که پرتاب موشک بالقوه می‌تواند «‌به‌عنوان اعلان جنگ به پادشاهی عربستان‌سعودی محسوب شود.»
در ادامه این بیانیه گفته شد که ائتلاف به رهبری ریاض «حق» عربستان‌سعودی می‌داند که «در زمان و شکل مناسب» به ایران واکنش نشان دهد.
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه٬ نیز امروز با رد اتهام‌های اخیر علیه تهران در بیانیه ائتلاف منطقه‌ای به رهبری عربستان‌سعودی، آنها را «ناروا، غیر مسئولانه، مخرب و تحریک‌آمیز» خواند.
قاسمی واکنش یمنی‌ها را «اقدامی مستقل» خواند که به گفته او، «عامل آن را باید در تجاوزات سعودی ها و نه اقدام و یا تحریک هیچ کشور دیگری جستجو کنند».‌
تهران، عربستان‌سعودی را متهم به دخالت در امور یمن می‌کند اما ریاض با رد این اتهام می‌گوید که ائتلاف منطقه‌ای به درخواست دولت قانونی یمن وارد جنگ با گروه حوثی‌ها شده‌است. عربستان سعودی در مقابل، ‌تهران به دخالت در امور یمن متهم می‌کند؛‌ اتهامی که ایران نیز آن را رد می‌کند.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »