Categories: خبرها

۳۶هنرمند ایرانی در بیستمین حراج «کریستیز»

زیتون- بیستمین دوره حراج کریستیز که همزمان با دهمین سال حضور این برند جهانی در خاورمیانه است با آثار و عناوینی از ۳۶ هنرمند ایرانی در دوبی برگزار می ‎شود.

بیستمین حراج کریستیز در حالی ساعت هفت عصر چهارشنبه پیش رو در هتل امارات تاورز دوبی کار خود را آغاز می‎ کند که این رویداد هنری ۱۰ سالگی خود را نیز جشن خواهد گرفت. به همین مناسبت، کریستیز در بخش آغازین حراج این دوره دست به ابتکار زده و در بخشی اختصاصی شماری از آثاری که در ۱۰ سال گذشته در این حراج حضور جالب توجه داشته اند را بار دیگر به مجموعه‎ داران علاقه‎ مند عرضه خواهد کرد ؛ نکته بسیار حائز اهمیت در این بخش سهم بسیار قابل توجه آثار و هنرمندان ایران است که بیش از یک چهارم کل آثار را به خود اختصاص داده اند.
بیستمین کریستیز خاورمیانه دو کاتالوگ مستقل دارد؛ کاتالوگ ویژه دهمین سال شامل ۴۰ اثر و کاتالوگ حراج بیستم که بلافاصله و در ادامه بخش ویژه به روی میز حراج می آید و بیش از ۸۰ اثر را به خریداران پیشنهاد می کند؛ کاتالوگ دهمین سال در حالی که تصویر اثر حامد عیوض هنرمند مصری را روی جلد دارد به چاپ رسیده است؛ در این بخش ۴۰ اثر از ۳۷ هنرمند ایران، مصر، لبنان، سوریه، عراق، مراکش و ترکیه ارائه خواهد شد که گران‎ترین قیمت پایه به اثری از عمرالنقدی هنرمند مصری با عنوان ‘سارایوو’ تعلق دارد. این تابلوی نقاشی سه لته‎ای که به ‘گوئرنیکا’ اثر پیکاسو شباهت بسیاری دارد با قیمت پایه ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار دلار در این شب چکش خواهد خورد. حامد عیوض از مصر و شفیق عبود از لبنان نبز دیگر هنرمندان غیر ایرانی گران قیمتی هستند که آثار آنان با قیمت پایه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار ارائه خواهد شد.
در کاتالوگ ده سالگی کریستیز آثاری از ۱۵ هنرمند ایرانی ارائه شده است که به ترتیب: پرویز تناولی، سهراب سپهری، منوچهر یکتایی، بهمن محصص، کوروش شیشه گران، جعفر روحبخش، فرامرز پیلارام، منصور قندریز، حسین زنده رودی، محمد احصایی، منیر فرمانفرمایان، فرهاد مشیری، رکنی حائری زاده، افروز عمیقی و هایده شافعی روی میز حراج می روند. ایلنا لیست هنرمندان ایرانی و آثار ارئه شده آنها در این حراج را منتشر کرد:
در میان هنرمندان ایرانی گران قیمت ترین اثر به یک مجسمه ‘هیچ’ از پرویز تناولی با قیمت پایه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار دلار تعلق دارد که در سال ۲۰۰۷ خلق شده است.
رتبه بعدی به تابلویی از مجموعه درخت‎ های سهراب سپهری اختصاص دارد که در سال ۱۹۷۰ خلق شده است و قیمت پایه ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار دلار برای آن در نظر گرفته شده است. از پرویز تناولی یک مجسمه دیگر از مجموعه شاعر و قفس نیز در این بخش حضور دارد که قیمت پایه آن ۱۴۰ تا ۱۸۰ هزار دلار است و اثر دیگر سهراب سپهری ۸۰ تا ۱۲۰ هزار دلار قیمت پایه دارد.
محمد احصایی نیز با یک اثر نقاشی خط جایگاه سوم هنرمندان گران قیمت ایران را به خود اختصاص داده است، اثر او که در سال ۲۰۱۲ خلق شده است با قیمت پایه ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار دلار در این حراج چکش خواهد شد.
همچنین اثری از فرامرز پیلارام متعلق به سال ۱۹۷۰ و حجم آینه کاری شده ای از منیر فرمانفرمایان که در سال ۱۹۷۴ ساخته شده نیز در این حراج با قیمت پایه ۱۸۰ تا ۲۴۰ هزار دلار ارائه خواهد شد. از منصور قندریز و حسین زنده رودی نیز آثاری با قیمت پایه ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار دلار در این حراج وجود دارد. فرهاد مشیری نیز تابلویی با عنوان ‘کنفرانس’ را در این حراج با قیمت پایه ۱۲۰ تا ۱۸۰ هزار دلار دارد. از منوچهر یکتای نیز نقاشی رنگ روغنی خلق شده در سال ۱۹۶۴ با قیمت پایه ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار دلار در این حراج ارائه می ‏شود.
تابلویی از بهمن محصص نیز در این حراج با قیمت پایه ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار دلار چکش خواهد خورد. دیگر آثار هنرمندان ایرانی نیز همگی کمتر از ۱۰۰ هزار دلار قیمت پایه دارند. آثار افزور عمیقی ۸۰ تا ۱۲۰، کوروش شیشه گران ۷۰ تا ۹۰ ، هدیه شفیع ۶۰ تا ۸۰، جعفر روح بخش ۵۰ تا ۷۰ و رکنی حائری زاده ۴۰ تا ۶۰ هزار دلار قیمت گذاری شده اند.
در بخش اصلی کریستیز بیستم نیز ۸۶ اثر از ۶۴ هنرمند ارائه می‎شود که ۳۵ اثر آن به ۲۱ هنرمند ایرانی تعلق دارد. در این بخش آثاری از هنرمندان کشورهای ایران، مراکش، مصر، عراق، ترکیه، عربستان سعودی، فلسطی، سوریه و لبنان به فروش گذاشته خواهد شد. کمترین قیمت پایه‏ ای که امسال برای یک اثر هنری انتخاب شده ۸ تا ۱۲ هزار دلار است. اما این ۸۶ اثر در میان خود آثار گران‎قیمت چندانی ندارند و بیشترین قیمت پایه به نقاشی‎خطی از حسین زنده رودی با عنوان ‘برگ زرد’ اثری از فرهاد مشیری با عنوان ‘YHGNL’ با قیمت پایه ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار دلار اختصاص دارد.
در کریستیز بیستم ۳۵ اثر از ۲۱ هنرمند ارائه خواهد شد که پس از برگزاری حراج جشن ۱۰ سالگی کریستیز شامگاه ۲۶ اسفند به همراه آثار دیگر هنرمندان معاصر خاور میانه‎ای چکش خواهد خورد.
در این بخش ناصر عصار با دو اثر متعلق به دهه ۱۹۶۰ با قیمت‎های ۴۰ تا ۶۰ هزار دلار حضور دارد. حسین کاظمی نیز سه نقاشی از دهه ۱۹۷۰ خود را که دو اثر با قیمت پایه ۴۰ تا ۶۰ هزار دلار و یک اثر ۱۵ تا ۲۰ هزار دلار قیمت دارد عرضه خواهند شد. از بهجت صدر نقاشی انتزاعی متعلق به دهه هفتاد میلادی با قیمت ۳۰ تا ۴۰ هزار دلار ارائه می‏ شود و اثر کاهگلی مارکو گریگوریان متعلق به دهه ۱۹۸۰ نیز در این حراج با قیمت پایه ۴۰ تا ۶۰ هزار دلار چکش خواهد شد.
سیراک ملکونیان که به همراه حسین کاظمی با ارائه سه اثر نقاشی انتزاعی پیشتاز هنرمندان ایرانی است. از او سه تابلوی نقاشی از دهه ۱۹۷۰ ارائه می‏ شود که دو اثر با قیمت پایه ۲۵ تا ۳۰ هزار دلار و یک اثر با قیمت پایه ۱۵ تا ۲۰ هزار دلار ارائه خواهد شد.
سهراب سپهری نیز در این حراج دو اثر را به خود اختصاص داده است، یک نقاشی از مجموعه درخت‎ها با قیمت پایه ۶۰ تا ۸۰ هزار دلار و یک اثر انتزاعی کمتر دیده شده با قیمت پایه ۸۰ تا ۱۲۰ هزار دلار آثار این هنرمند در حراج بیستم کریستیز هستند. از مسعود عربشاهی نیز یک اثر با قیمت پایه ۲۰ تا ۳۰ هزار دلار در این حراج حضور دارد. ابوالقاسم سعیدی نیز در این حراج دو اثر دارد، که شامل یک تابلو متعلق به سال ۱۹۵۵ با قیمت پایه ۱۲ تا ۱۸ هزار دلار و نقاشی دیگری متعلق به سال ۲۰۱۵ با قیمت پایه ۶۰ تا ۸۰ هزار دلار هستند.
منوچهر یکتایی نیز دیگر هنرمندی است که دو اثر از او در این دوره از کریستیز چکش خواهد خورد، از یکتایی دو نقاشی با قیمت‎های پایه ۴۰ تا ۶۰ هزا دلار و ۳۰ تا ۴۰ هزار دلار در این حراج ارائه می‎شود. اثر نخست پرتره‎ای از کارل فلینکر است که روی جلد کتاب امسال نیز به این اثر اختصاص پیدا کرده است.
ما پروانه اعتمادی نیز در این حراج یک تابلوی فیگوراتیو چشم‎گیر ارائه کرده است که ۳۰ تا ۴۰ هزار دلار قیمت پایه آن است. از کوروش شیشه‎گران نیز اثری متعلق به سال ۱۹۹۷ با قیمت پایه ۲۵ تا ۳۰ هزار دلار ارائه شده است. مجسمه فلزی ژازه تباتبایی نیز دیگر اثر ایرانی است که با قیمت پایه ۴۰ تا ۶۰ هزار دلار در این حراج چکش خواهد خورد.
از پرویز تناولی نیز دو اثر که یکی از آنها به مجموعه هیچ تعلق دارد در این حراج عرضه شده است. اثر نخست قیمت پایه‎ای معادل ۶۰ تا ۸۰ هزار دلار دارد و هیچ این هنرمند نیز ۸۰ تا ۱۲۰ هزار دلار است. زنده‎رودی به عنوان یکی از دو هنرمند گران‎قیمت این حراج نیز دو با عنوان‎های آ بی‎کلاه و برگ زرد را در این حراج ارائه کرده است، اثر نخست ۸۰ تا ۱۲۰ هزار دلار و اثر دوم ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار دلار قیمت پایه دارند.
منیر فرمانفرمایان نیز توپ آینه‎ای خود با قیمت پایه ۸۰ تا ۱۲۰ هزار دلار را در این حراج دارد. از فرهاد مشیری نیز دو اثر در کریستیز بیستم ارائه می‏ شود، اثر نخست سه گل رز نام دارد که قیمت پایه آن ۸۰ تا ۱۲۰ هزار دلار است و اثر دوم نیز ‘YHGNL’ نام دارد که قیمت پایه آن ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار دلار است. از رکنی حائری زاده تابلوی خسرو و شیرین با قیمت پایه ۲۵ تا ۳۰ هزار دلار ارائه می‏ شود و از افشین پیرهاشمی نیز دو تابلو با قیمت‎های پایه ۲۵ تا ۳۰ هزار دلار و ۸۰ تا ۱۲۰ هزار دلار در این حراج چکش خواهد خورد. شیرین نشاط نیز اثری را با قیمت پایه ۷۰ تا ۹۰ هزار دلار در این حراج دارد. همچنین از سونیا بالاسانیان نیز تابلویی با عنوان باران و به قیمت پایه ۱۵ تا ‎ ۲۰ هزار دلار و یک اثر بدون عنوان به قیمت پایه ۳۰ تا ۴۰ هزار دلار دراین حراج عرضه می شوند. در نهایت از رضا درخشانی نیز دو اثر نقاشی با قیمت‎های پایه ۵۰ تا ۷۰ هزار دلار و ۴۰ تا ۶۰ هزار دلار در کریستز بیستم چکش خواهد خورد.

Recent Posts

بی‌پرده با کوچک‌زاده‌ها

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

سکولاریسم فرمایشی

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مسعود پزشکیان و کلینیک ترک بی‌حجابی

کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

چرا «برنامه‌های» حاکمیت ولایی ناکارآمدند؟

ناترازی‌های گوناگون، به‌ویژه در زمینه‌هایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مناظره‌ای برای بن‌بست؛ در حاشیه مناظره سروش و علیدوست

۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظره‌ای بین علیدوست و سروش…

۲۴ آبان ۱۴۰۳

غربِ اروپایی و غربِ آمریکایی

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…

۲۳ آبان ۱۴۰۳