گفتگو با رئیس سنی مجلس دهم

مجلس آینده چوب لای چرخ دولت نمی‌گذارد

زیتون-فیروزه رمضان‌زاده:عبدالرضا هاشم زائی که در فهرست سی نفره ائتلاف فراگیر اصلاح طلبان حضور داشت توانست به عنوان سی‌امین نامزد فهرست امید ازحوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس و با بدست آوردن ۹۰۷ هزار و ۴۹۴ رای به دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی راه پیدا کند.

Abdoreza_Hashemzaeiخبرگزاری‌های داخلی نوشته‌اند عبدالرضا هاشم زائی که‌زاده سال ۱۳۲۳ و هم اکنون ۷۱ ساله است به عنوان رئیس سنی در نخستین جلسه مجلس دهم شورای اسلامی شرکت خواهد کرد.
این عضو حزب کارگزاران سازندگی در دوره دوم مجلس شورای اسلامی در مقام نمایندگی مردم طبس و فردوس ،عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی نیز بوده است.
هاشم زایی همچنین تجربه‌های بسیاری در کارنامه مدیریتی و اجرایی خود دارد که می‌توان به استانداری ایلام، فرمانداری فردوس، معاون سیاسی استانداری خراسان بزرگ، مدیر عاملی سازمان اقتصادی بنیاد شهید، رئیس هیئت مدیره و مدیریت عاملی شرکت ملی مس سرچشمه و مشاور اسحاق جهانگیری در وزارت صنایع و معادن در دولت دوم اصلاحات از سال ۸۰ تا ۸۴ اشاره کرد.
زیتون درمورد برنامه‌های داخلی و بین‌المللی مجلس دهم، گفت‌وگویی با عبدالرضا هاشم‌زایی داشت که مشروح این گفتگو در ادامه آمده است:
آقای هاشم زایی، ارزیابی شما از رویکرد مجلس دهم و تفاوت‌های آن با مجلس قبلی چیست؟
ظاهراً با توجه به نمایندگانی که تا به حال موفق شده‌اند رای قابل قبولی برای راهیابی به مجلس به دست آورند٬ این مساله نشان می‌دهد که این نمایندگان نسبت به مجلس قبل معتدل‌تر هستند و در عین اعتقاد به نظارت دقیق بر کار دولت٬ قطعاً در این رابطه از نظر کلی به دولت کمک می‌کنند و انتقاد نسبت به کارهای دولت کمتر خواهد بود. قاعدتاً این مجلس با شعارهایی که اصلاح طلبان مطرح کرده‌است، چوب لای چرخ دولت نخواهد گذاشت، منتها حالا ترکیب مجلس دهم چگونه خواهد شد، باید صبر کنیم تا مرحله دوم انتخابات برگزار شود و ببینیم از نظر تعداد، مجلس در چه وضعیتی است، ولی مشخص شده است که تقریباً اصلاح طلب‌ها و مستقلین شاید اکثریت قابل توجهی در مجلس بدست بیاورند.
مجلس دهم در حوزه سیاست داخلی و خارجی چه برنامه‌هایی را در دستور کار خود قرار داده است؟
برنامه ما در مجلس، در بعد سیاست خارجی، تقویب برجام و تعامل با دولت‌های خارجی به خصوص کشورهای مسلمان منطقه است که نوعاً در این کشور‌ها افراط گرایی است و می‌توان با تعامل با این کشور‌ها این سیاست‌ها را اصلاح کرد. در بعد داخلی، معتقدم بعد از مجلس و انتخابات، بایستی رقابت‌ها تمام شود و جای رقابت‌ها را دوستی‌ها بگیرد و بالاخره برجام دو را بتوانیم در داخل کشورمان برای حل اختلافات بین اصلاح طلب‌ها و گروه‌های معتدل و اصولگرایان انشاالله به نتیجه برسانیم و آشتی ملی شود و بتوانیم کشور را در رابطه با توسعه اقتصادی به در در مورد پرداخت یارانه‌ها چه اقداماتی باید صورت گیرد؟
من فکر می‌کنم مساله پیش روی ما در مجلس، بیشتر، مساله اقتصادی باشد. اعتقادم بر این است ما به جای پرداخت یارانه‌های نقدی به اکثر طبقات، چه آن‌ها که احتیاج به دریافت یارانه دارند باید قدرت خرید مردم را با توسعه اقتصادی بالا ببریم و پهنای قشر متوسط جامعه را بیشتر کنیم تا مجبور نباشیم به قشر وسیعی از جامعه، یارانه نقدی پرداخت کنیم. حتی در قانون، یارانه‌هایی پیش بینی شده که منتهی در بعضی از قسمت‌ها عمل نشده، ما باید به به جای پرداختن به یارانه نقدی به خدمات عمومی مثل حمل و نقل ریلی، داخلی، عمومی بیشتر بپردازیم و توجه کنیم.
به قانون اشاره کردید، به نظر شما چه قوانینی می‌بایست تغییر کنند یا اصلاح شوند؟
من فکر می‌کنم کمبود قانون نباید داشته باشیم، به علاوه ما تراکم قانون داریم، ما باید به دولت، فرصت بدهیم که اگر در هر زمینه‌ای برای اهدافش، نیاز به قانون داشت، قانون را به شکل لایحه و طرح، کار‌شناسی شده به مجلس بیاورد و مجلس، مورد بررسی و تصویب قرار دهد. با توجه به این که بعد از انقلاب، قوانین مدون کم داشتیم، نیاز داشتیم به قانون گذاری سریع، لایحه یا طرح‌هایی که نمایندگان ارائه می‌کردند ولی الان سال‌ها گذشته و ما با کمبود قانون در خیلی از بخش‌ها مواجهیم.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

گفتگو با رئیس سنی مجلس دهم

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »