۷۵ برنده‌ جایزه نوبل خواستار آزادی احمدرضا جلالی شدند

زیتون– ۷۵ نفر از برندگان جایزه نوبل در نامه‌ای به نماینده ایران در سازمان ملل خواهان آزادی احمدرضا جلالی، زندانی محکوم به اعدام شده‌اند.
حکم اعدام احمدرضا جلالی اول آبان‌ماه به استناد ماده ۲۸۶ قانون مجازات اسلامی توسط قاضی صلواتی صادر شد.
بر اساس ماده ۲۸۶ هرکس به طور گسترده، مرتکب جنایت علیه تمامیت جسمانی افراد، جرائم علیه امنیت داخلی یا خارجی کشور، نشر اکاذیب، اخلال در نظام اقتصادی کشور، احراق و تخریب، پخش مواد سمی و میکروبی و خطرناک یا دایر کردن مراکز فساد و فحشا یا معاونت در آنها گردد به گونه‌ای که موجب اخلال شدید در نظم عمومی کشور، ناامنی یا ورود خسارت عمده به تمامیت جسمانی افراد یا اموال عمومی و خصوصی، یا سبب اشاعه فساد یا فحشا در حد وسیع گردد مفسد فی الارض محسوب و به اعدام محکوم می گردد.
در نامه برندگان جایزه نوبل آمده است: «به عنوان اعضای گروهی از مردم (و سازمان‌ها) که بر اساس وصیت آلفرد نوبل به سودمندی به بشریت عمیقا متعهد هستیم، ما نمی‌توانیم ساکت بنشینیم در حالی که زندگی و کار یک محقق متعهد، احمدرضا جلالی، که متخصص پزشکی بحران است با خطر مرگ تهدید می‌شود.»
امضاکنندگان این نامه از مسئولان جمهوری اسلامی خواسته‌اند تا به احمدرضا جلالی اجازه بازگشت به خانه خود در سوئد و ملحق شدن به همسر و فرزندانش را بدهند.
برندگان جایزه نوبل در نامه خود کار این پژوهشگر ایرانی را برای بشریت «سودمند» خوانده‌اند.
جلالی سال پیش به اتهام «جاسوسی» بازداشت و از طرف قاضی ابوالقاسم صلواتی «تهدید به اعدام» شده ‌بود.
احمدرضا جلالی استاد و پژوهشگر معتبرترین مرکز تحقیقات مدیریت بحران اروپا (جزء ۵ مرکز برتر دنیا)، پژوهشگر دانشگاه کارولینسکا (مرکز نوبل پزشکی وجزء ۱۰ دانشگاه برتر علوم پزشکی دنیا)، دارای بیش از ۴۰ مقاله انگلیسی و۵ کتاب مرجع انگلیسی، مجری و همکار بیش از ۳۰پروژه های تحقیقاتی خارجی، دارای بیش از صد سخنرانی و سمینار و کارگاه داخلی، بیش از دویست سخنرانی و سمینار وکارگاه داخلی، بیش از ۵۰ پروژه تحقیقاتی داخلی، استاد راهنمای بیست دانشجوی دکترا و فوق لیسانس خارجی، برنده جایزه دوم تحقیقاتی خودکفایی سپاه، جایزه برت تحقیقاتی از سپند، و جایزه برتر مدیریتی بحران پزشکی از انجمن اتحادیه اروپامی باشد.
او طی سال‌های گذشته بارها به دعوت نهادهای آموزشی و دانشگاهی، به ایران سفر کرده بود. اما در اردیبهشت ماه سال ۹۵ بازداشت و پس از حبس انفرادی طولانی مدت به اعدام محکوم شد.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »