حمله احمدی‌نژادی‌ها، سکوت لاریجانی‌ها

زیتون ـ مهسا محمدی: چهره خندان محمود احمدی‌نژاد در جلسه امروز (چهارم آذرماه) مجمع تشخیص مصلحت نظام که در غیاب روسای قوه قضاییه و مجریه برگزار شد را شاید بتوان در امتداد سلسله وقایع اخیر حول رییس دولت نهم و دهم و دولتمردانش تحلیل کرد.
انتقادهای مستقیم و شدید احمدی‌نژاد به دستگاه قضا که به گفته او در طی ۳۸ سال گذشته کسی مشابه آن را مطرح نکرده بود٬ تا بحال عکس‌العملی از سوی قوه قضاییه به دنبال نداشته است.

هم‌زمان با حضور احمدی نژاد در جلسه‌ای که تنها دو روز پیش٬ یکی از اعضای اصلی آن (رییس قوه قضاییه) را «دیکتاتور» خوانده بود و دستگاه تحت کنترل وی را مایه آبروریزی نظام، رییس دفتر وی هم به جلسه بازپرسی در دادسرای فرهنگ و رسانه رفت.
اسفندیار رحیم مشایی در حالی امروز در این جلسه بازپرسی حاضرشد که شب گذشته با انتشار فیلمی در سایت دولت بهار از ضبط کامل ویدیویی خبر داد که در صورت بازداشت وی منتشر خواهد شد.
مشایی در این فیلم تهدید کرده بود، اگر مانند بقایی بازداشت شود، از او فیلمی منتشر خواهد شد که بسیاری از« ناگفته‌‌ها» در آن فیلم بازگو شده است. مشایی همچنین در این فیلم ضبط شده اعلام کرد که در صورت بازداشت هرگونه نوشته و یا صدایی از او از داخل زندان فاقد اعتبار خواهد بود.
ساعاتی پیش از حضور وی در بازپرسی هم بخش‌هایی از فیلمی از وی در فضای مجازی منتشر شد که در آن٬ «آنان» که احتمالا اشاره به رییس قوه قضاییه و برادرانش داشت را به مناظره در میدان انقلاب دعوت کرده و تاکید کرد که «هر فعالیت سیاسی ما در چارچوب نظام است و پیوند ما با نظام ناگسستنی است.»

او در ادامه به «آنان» گفت که «می‌روید پشت نظام جمهوری اسلامی ایران قایم می شوید؟! … ما به دنبال آن هستیم که شما را از آن پشت، بیرون بکشیم؛ ما می خواهیم نگاه و چهره واقعی شما را افشا کنیم!»


مشایی امروز بازداشت نشد و با پایان جلسه بازپرسی به خانه بازگشت
این اولین بار نیست که رییس‌جمهوری پیشین جمهوری اسلامی و دوستان وی به خانواده «لاریجانی» حمله می‌کنند و به افشاگری درباره آنان می‌پردازد.
پیش از این در بهمن ماه سال ۱۳۹۱ احمدی‌نژاد، در حالی که هنوز رییس جمهور ایران بود هم این کار را کرد. او در صحن علنی مجلس در جریان استیضاح وزیر تعاون٬ کار و رفاه اجتماعی با پخش نوار مکالمه‌ای، برادران لاریجانی را به سوء استفاده از قدرت در فعالیت‌های اقتصادی متهم کرد.
در آن فیلم که در نهایت به طور کامل پخش نشد به گفته احمدی نژاد، فاضل لاریجانی در جلسه‌ای با سعید مرتضوی، رئیس سازمان تأمین اجتماعی داشته، از او خواسته مقدمه آشنایی او را با یک فعال اقتصادی فراهم کند که خواستار خرید بعضی شرکت‌های سازمان مذکور بوده است که بعدها مشخص شد این فرد بابک زنجانی بوده است.
بنابر این فیلم٬ فاضل لاریجانی به مرتضوی گفته بود که اگر شخص مذکور او را به عنوان مباشر خود تلقی کند، او خواهد توانست با توجه به نفوذ برادرانش مشکلاتی را که معمولا برای فعالیت‌های اقتصادی پیش می‌آید حل کند.

علی لاریجانی پس از پخش این فیلم اعلام کرد که قبل از استیضاح٬ نماینده رییس جمهور به او مراجعه کرده و هشدار داده بود که اگر استیضاح انجام شود، احمدی نژاد نواری علیه بستگان او پخش خواهد کرد٬ ولی او زیر بار این «تهدید» نرفته بود.
هر چند که به نظر می‌رسید مستندات ارائه شده توسط محمود احمدی‌نژاد درست بوده و جای شک چندانی باقی نمی‌گذاشت اما در ادامه خبری از پیگیری قضایی این تخلف منتشر نشد. فاضل لاریجانی در ابتدا فیلم را ساختگی خواند ، اما بعد از چند روز طی نامه‌ای به دادستان تهران گفت که آماده است تا برای اتهاماتش محاکمه شود ولی تاکید کرد که «باید به اتهامات مالی اطرافیان رییس دولت نیز رسیدگی شود.»
حال به نظر می‌رسد که با وجود تحرکات فراوان در جبهه «دولت بهار»٬ دلیل بی اعتنایی برادران لاریجانی به این اتهام‌ها و تهدیدها برای افشاگری، اطمینان آنان از عدم پیگیری قضایی است.
این در حالی است که احمدی نژاد در فیلم اخیر خود پا را از اتهام‌های فساد مالی به قوه قضاییه و جاسوس خواندن فرزندش هم فراتر نهاده و این دستگاه را به «ظلم» به «آزادیخواهان» متهم کرد و به مورد قتل «ستار بهشتی» وبلاگ‌نویس ۳۵ ساله که در آبان ماه سال ۹۱ در بازداشتگاه پلیس فتا کشته شد، اشاره کرده و گفت که «راجع به همون آقای ستار بهشتی من تقریبا باهاشون دعوا کردم، فریاد زدم سرشون، گفتم جنایت کردین شما.»
در میان سکوت قوه قضاییه به این اظهارات، اما این ادعاهای رییس جمهوری پیشین با واکنش منتقدان وی روبرو شد. کاربران در شبکه‌های اجتماعی مختلف او را به دلیل اینکه در همان زمان موضعی نسبت به «ظلم» های قوه قضاییه نگرفته مورد سرزنش قرار دادند و گفتند که ستار بهشتی در پلیس فتا که زیر نظر دولت وی اداره می‌شد کشته شده.

کاربری نوشت « عدالت برای #ستاربهشتی هم بود، برای زندانیان دهه ۶۰ هم بود، برای همه زندانیان سیاسی این سالها به ویژه بازداشتی‌های بعد از #انتخابات سال ۸۸ هم بود، انتخاباتی که بخش مهمی از بازداشت‌ها و خون‌های ریخته شده پای #احمدی‌نژاد هم نوشته شد!…»
کاربر دیگری هم خطاب به احمدی‌نژاد نوشت: «حالا #قوه_قضاییه دیکتاتور شد؟ وقتی مادر #ستاربهشتی جنازه بچه اش را تحویل گرفت این قوه چی بود؟ عادل، منصف و مستقل؟»
کاربران دیگری هم نام نبردن از سعید مرتضوی٬ قاضی مورد تایید احمدی‌نژاد و دست داشتن او در «ظلم»هایی که در این سالها شده بود را ناشی از دورویی و پوپولیست بودن اون دانستند.

سهم بقایی از تخلفات دولت نهم و دهم
از سوی دیگر اما با وجود تاکید دایم احمدی‌نژاد و اطرافیانش بر بیگناهی خود و «پرونده سازی» قوه قضاییه، امروز از سوی یکی از نمایندگان مجلس اتهام‌های جدید علیه حمید بقایی معاون اول دولت احمدی‌نژاد مطرح شد.
محمدعلی پورمختار٬ نماینده مجلس از مفقود شدن ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار یورو و ۵۳۰ هزار دلار کنفرانس جنبش عدم تعهد توسط حمید بقایی خبر داد. به گفته این نماینده مجلس٬ «علی‌رغم مصاحبه‌ها و شعارهایی که سر می‌دهند، تخلفات آقای بقایی کاملا محرز است.»
پیش از این نیز نادر قاضی‌پور، به اختلاس بقایی در رابطه با تحویل ۳ میلیون و ۷۶۶ هزار و ۵۰۰ یورو و همچنین ۵۹۰ هزار دلار از بیت‌المال در سال ۹۲ اشاره کرده بود. او همچنین به مورد ۳۰۰ میلیارد تومان مربوط به خانه ایرانیان که موسس آن دولت احمدی نژاد بود، نیز اشاره کرده و گفته بود که این مبلغ «از بیت‌المال به حساب خانه ایرانیان» پول واریز شد.
بقایی در همان زمان در واکنش به این افشاگری قاضی‌پور درباره پرونده خود در کانال تلگرامی‌اش نوشته بود: «جناب قاضی پور، پاسخ شما و گردانندگان شما فقط یک جمله است، فرزند خلف پدرتان نیستید، اگر ظرف ۲۴ ساعت مستندات حرفتان را از همان خبرگزاری منتشر نکنید.»
تکلیف این اظهارات نماینده مجلس هنوز روشن نشده بود که بقایی برای پرونده مالی خود به دادگاه فراخوانده شد اما به جای حضور در دادگاه٬ به همراه علی اکبرجوانفکر، مشاور رسانه‌ای محمود احمدی‌نژاد به بست‌نشینی در حرم عبدالعظیم رفت که این بست‌نشینی بعد از دو روز و با دخالت نیروهای لباس شخصی به پایان رسید.

Recent Posts

معاویه: یک عرب ایرانی یا مسیحی؟

مسعود امیرخلیلی

۱۳ آبان ۱۴۰۳

آقای خامنه‌ای، ۱۳ آبان و شورای‌ نگهبانِ جهان

۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…

۱۳ آبان ۱۴۰۳

آیا پذیرفتگان دیکتاتوری مقصرند؟!

در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…

۱۳ آبان ۱۴۰۳

روز جهانی وگن؛ به یاد بی‌صداترین و بی‌دفاع‌ترینِ ستمدیدگان!

امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندی‌ها و خودآگاهی‌هایی است…

۱۲ آبان ۱۴۰۳

اسرائیل؛ درون شورویه و بیرون مستبده!

درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…

۰۸ آبان ۱۴۰۳